MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ικανή ηγεσία για την πατρίδα μας

Advertisement

Sponsored by exness

Μια ακόμη προεκλογική εκστρατεία φτάνει στο τέλος της. Συνέπεσε μετά από μια δεκαετία, η οποία επιφύλαξε στη χώρα μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο διαδοχικές  κρίσεις, οικονομικές και υγειονομικές.

Του Νίκου Γεωργίου
Βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου

Όλα μαζί αποτέλεσαν μια βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της κυπριακής κοινωνίας, η οποία αποπυροδοτήθηκε, γιατί είχαμε σοβαρή πολιτική ηγεσία. Κρίσεις από τις οποίες πιστεύαμε ότι τουλάχιστον μάθαμε να ενεργούμε με λογισμό και σύνεση. Ότι γίναμε πιο ώριμοι, ότι ενισχύσαμε, αν μη τι άλλο, το ανοσοποιητικό σύστημα του πολιτικού μας βίου, για να αντιστέκεται στον λαϊκισμό, να κωφεύει στη δημαγωγία και να διαψεύδει την εικόνα των εντυπώσεων.

Advertisement

Εντούτοις η πατρίδα μας άντεξε, γιατί αποδοκιμάζαμε καθετί που άφηνε τη χώρα στάσιμη, που την οδηγούσε σε πισωγυρίσματα, που μεταρρυθμίσαμε το κράτος για να γίνει πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό για τον πολίτη, που φέραμε την κοινωνία να είναι στο επίκεντρο των πολιτικών και της προσοχής του κράτους (θέσπιση Ε.Ε.Ε., μείωση στρατιωτικής θητείας, αποκατάσταση μισθών και επιδομάτων στο δημόσιο τομέα, αύξηση κατώτατου μισθού, θέσπιση ελάχιστης σύνταξης και αναρίθμητα κοινωνικά μέτρα στήριξης των ευάλωτων και χαμηλά εισοδηματικών στρωμάτων πολιτών).

Πιστέψαμε ότι αφήσαμε πίσω μας τον κακό μας εαυτό. Ότι ως λαός αποδοκιμάσαμε ένα πολιτικό σύστημα, που έβλεπε τα πράγματα με παραμορφωτικούς φακούς, όπως το βόλευε, γιατί ακριβώς δεν είχε το ζητούμενο, τη γνώση και την ικανότητα να αντεπεξέλθει. Ενδεικτικά τα πιο κάτω κραυγαλέα γεγονότα από τα πολλά, με πρωταγωνιστές:

  • εκείνους τους πολιτικούς αρχηγούς, που με τιμές υποδέχονταν τον Αρτέμη Σώρρα (!) όπως και ο τότε ΠΤΔ, για να μας συμβουλεύσει για την οικονομία,
  • εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις, που ήθελαν την έξοδο της Κύπρου από το ισχυρό ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμά, που ήθελαν την Κύπρο να ακολουθήσει τη διαπραγματευτική πρακτική και τη συμπεριφορά του Γιάννη Βαρουφάκη με τους δανειστές.
  • εκείνους τους πολιτικούς αρχηγούς, που κάθε φορά που ξεκινούσαν οι προσπάθειες των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό, τις οποίες η δική μας πλευρά επιζητεί εναγωνίως, κάποιοι υπέσκαπταν και αρνούνταν να ακολουθήσουν τον ΠΤΔ στις συνομιλίες για το μέλλον του τόπου.
  • εκείνους τους πολιτικούς αρχηγούς,, που μετέτρεψαν την καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού σε προεκλογικό εργαλείο για τις μικροκομματικές σκοπιμότητές τους.

Η διακυβέρνηση μιας χώρας και η διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων είναι σοβαρή υπόθεση και αποτελούν την πεμπτουσία της πολιτικής.

Την κρίσιμη τούτη ώρα των προεδρικών εκλογών, με τους πολυάριθμους υποψηφίους και τις αναρίθμητες προτάσεις των προγραμματικών τους θέσεων, λείπει η βάσανος της αξιολόγησης ενός εκάστου. Το μέτρημα του πολιτικού λόγου, του πολιτικού αναστήματος  της αξιοπιστίας, της αξιοσύνης, της τεκμηρίωσης των εξαγγελθέντων προτάσεων τους.

Χαμήλωσε και πάλι ο πήχης και ασχολήθηκαν οι άπαντες με τα πολιτικά ανούσια ζητήματα των εκλογών, τις  δημοσκοπήσεις και τις διαγραφές, το κουτσομπολιό και τους ψιθύρους, για να θολώσουν τα νερά στην κοινωνία. Όλα αυτά, για να κατασπαταλείται ο πολιτικός χρόνος και να μη συζητούνται σε βάθος τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία του τόπου μας.

Είναι πραγματικά για να απορείς, όταν ακούς εκπροσώπους του επιτελείου του Ν.Χ. ότι οι θέσεις του βρίσκονται στην ιστοσελίδα του, οι θέσεις είναι στο πρόγραμμά του και να τις διαβάσετε, ότι οι ιδέες θα αξιολογηθούν όταν θα εκλεγούν.

Το θεμελιώδες ζητούμενο για την περαιτέρω πορεία της χώρας είναι να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που έρχονται. Για να γίνει αυτό κατορθωτό χρειάζεται μια και μόνο προϋπόθεση: IKAΝΗ ΗΓΕΣΙΑ

Με ικανή ηγεσία, μπορούμε να έχουμε μια χώρα με λαμπρό μέλλον και  αξιοπρεπείς πολίτες. Με ικανή ηγεσία, μπορούμε να δημιουργήσουμε σε μια επανενωμένη και ευημερούσα Κύπρο.

Ικανή ηγεσία, που είναι δοκιμασμένη και έτοιμη να αναλάβει το τιμόνι της χώρας. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είναι η μόνη ουσιαστική πολιτική επιλογή.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network