MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η υγεία των παιδιών μας… κάτω από τσίγκους στο Μακάρειο. Η Cyprus Times δημοσιεύει εικόνες ντροπής

Advertisement

Sponsored by exness

Το Μακάρειο Νοσοκομείο «γέρασε» και θέλει ξήλωμα απ’την αρχή – Δείτε τις εικόνες που δημοσιεύει η Cyprus Times για του λόγου το αληθές σε συνέχεια των σχετικών καταγγελιών ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας

Της Μικαέλας Κουλλέ

Την ώρα που ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές για τις κτιριακές εγκαταστάσεις στο Μακάρειο Νοσοκομείο, οι αρμόδιοι συζητούν ξανά και ξανά τι πρέπει να διορθωθεί και ποιες αλλαγές θα πρέπει να γίνουν προκειμένου επιτέλους να αποκτήσει η Κύπρος ένα νοσηλευτήριο για παιδιά που αρμόζει σε μια σύγχρονη και ευρωπαϊκή κοινωνία.

Advertisement

Χρονοδιαγράμματα, συσκέψεις, φωνές, αγανάκτηση και προσωπικό να παλεύει καθημερινά με την προχειρότητα, κάνοντας «υπομονή να περάσουμε».

Την περασμένη Πέμπτη, μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής, Δρ. Αβραάμ Ηλία είπε πως «το Μακάρειο Νοσοκομείο αυτή τη στιγμή ασφικτυά», για να σημειώσει ότι με την αύξηση του πληθυσμού το προσωπικό δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να ανταπεξέλθει. Έκανε λόγο για «σοβαρό πρόβλημα» στην κτιριακή επάρκεια και κατ’ επέκταση στη στελέχωση, ενώ σημείωσε ότι με τις επεκτάσεις που γίνονται κατά καιρούς, το Μακάρειο έχει καταντήσει «παραγκούπολη». Ο Δρ. Ηλία είπε πως ο ίδιος είναι υπέρ των ριζικών λύσεων, υποστηρίζοντας πως το Μακάρειο Νοσοκομείο θα πρέπει πλέον να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σε ένα ειδικό χώρο για μητέρα και παιδί, που να συνδυαστεί με τις τρέχουσες ανάγκες ενός σύγχρονου νοσοκομείου.

Η απάντηση είναι απλή… ξήλωμα και απ’την αρχή!

Δεν είναι διαπραγματεύσιμη η υγεία των παιδιών μας και πόσον μάλλον δεν διακυβεύεται κάτω από τσίγκους και «παράγκες».

Αυτές είναι οι υποδομές που στεγάζουν κλινικές και χώρους στο Μακάρειο Νοσοκομείο που φιλοξενούν και νοσηλεύουν καθημερινά χιλιάδες παιδάκια…

Για του λόγου του αληθές, φωτογραφίες που δημοσιεύει η Cyprus Times καταδεικνύουν το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα που εδώ και χρόνια συζητείται, μελετάται, αλλά δεν επιλύθηκε ποτέ.

Παιδογαστρεντερολογική κλινική

Παιδονευρολογική κλινική

Κλινική γενετικής

Παιδογκολογική κλινική

Παιχνιδούπολη

Αίθουσα διαλέξεων

Αυτές οι εικόνες δεν μας τιμούν, δεν μας αντιπροσωπεύουν και σίγουρα δεν αξίζουν στα παιδιά μας!

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network