MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η σταθερότητα, ο τρόμος και η ελπίδα

Advertisement

Sponsored by exness

Το ψηλό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, όπως έχει ήδη αναλυθεί, δεν ήταν μια μεγάλη στροφή της χώρας προς τα δεξιά.

Του Δημήτρη Παπαδάκη
Ευρωβουλευτής

Ήταν μια συνειδητή επιλογή της σταθερότητας, ίσως ακόμη και της στασιμότητας και την ακινησίας, απέναντι στην ασάφεια και την αβεβαιότητα που πρόσφερε η αξιωματική αντιπολίτευση. Οι πολίτες δεν στηρίζουν πια πολιτικές που βασίζονται στη ρητορική της αντίδρασης και της οργής και σίγουρα δεν θα ήθελαν να ξαναμπούν σε περιπέτειες με τους πειραματισμούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Advertisement

Σε αυτό άλλωστε επένδυσε και η Νέα Δημοκρατία, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προτάσσει τη σταθερή πορεία της χώρας και ενεργοποιώντας αντανακλαστικά τρόμου στους πολίτες για το ενδεχόμενο αναβίωσης των φαινομένων που έζησε κατά την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης. Η ανασφάλεια που δημιουργήθηκε, ιδιαίτερα στις τάξεις των μικρομεσαίων ψηφοφόρων, απέδωσε τελικά με το θριαμβευτικό για τη Νέα Δημοκρατία, αποτέλεσμα στις κάλπες.

Τα ψέματα έχουν τελειώσει και ο λαϊκισμός είναι ο μεγάλος χαμένος των εκλογών. Αυτή είναι η γενική σύνοψη του αποτελέσματος. Μετά από πολλά χρόνια «ξηρασίας» για τη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα, με τα λάθη του παλαιού ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ να χτίζει πολιτικές στη βάση της δικαιολογημένης οργής και της αντίδρασης των πολιτών για τα μνημόνια, φαίνεται πως σήμερα διαμορφώνονται νέες συνθήκες. Η κεντροαριστερά εισέρχεται σε μια διαδικασία αναστοχασμού, αναδιοργάνωσης, μα πάνω από όλα προοπτικής. Η σταθερή, ανοδική πορεία του νέου ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι μπορεί να συνδιαμορφώσει και να συναποτελέσει το μέλλον της.

Εκτιμάμε, μάλιστα ότι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ θα ήταν ακόμη μεγαλύτερα, αν οι δημοσκοπήσεις και τα μιντιακά συγκροτήματα, δεν του έδιναν σταθερά μονοψήφια νούμερα τους τελευταίους μήνες, δημιουργώντας έτσι την ψυχολογία της χαμένης ψήφου. Το 11,5% που συγκέντρωσε τελικά, αναμένεται ότι θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ πέτυχε ήδη μία αύξηση της τάξης του 45% σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη 200 χιλιάδων επιπλέον ψηφοφόρων.

Η πρόταση της σοσιαλδημοκρατίας δεν ανήκει στο περιθώριο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και όλα τα στελέχη που τον πλαισιώνουν στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, οφείλουν να αναλάβουν αυτή την ευθύνη ως φωνή σοβαρότητας, ξεκάθαρων προτάσεων και ρεαλιστικών στόχων. Η αξιοπιστία και η προοπτική που μπορεί να δώσει το ΠΑΣΟΚ για τα σοβαρά προβλήματα και τις προκλήσεις για τη χώρα, είναι αυτή που θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό και θα θέσει το κόμμα στο επίκεντρο μιας νέας εποχής στα επόμενα χρόνια.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα περνάει σε ένα νέο πολιτικό τοπίο. Οι λαϊκισμοί και οι ανέξοδες κοκορομαχίες δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα πλέον σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον εν έτη 2023. Είναι  απόλυτη ανάγκη για τη λειτουργία μιας σύγχρονης δημοκρατίας, η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων από την αντιπολίτευση, με αυστηρό έλεγχο και εποικοδομητική κριτική στο κυβερνητικό έργο. Η Ελλάδα και ο ελληνισμός χρειάζονται μία αξιόπιστη και στιβαρή αντιπολίτευση με την προοπτική εξουσίας. Αυτού του είδους την αντιπολίτευση μπορεί και οφείλει να την ασκήσει με την νέα ηγεσία και τα νέα στελέχη του το ΠΑΣΟΚ,.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network