MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η «Καθαρή Λεμεσός» είναι υπόθεση όλων μας!

Advertisement

Sponsored by exness

Λύθηκε το πρόβλημα των πλημμυρών που ταλάνιζε την πόλη μας για δεκαετίες, επιτέλους, μια σύγχρονη δράση και για την καθαριότητα.

Του Σωφρόνη Εκκέσιη 

Πόλη-πρότυπο στοχεύει να γίνει η Λεμεσός με την υλοποίηση ενός φιλόδοξου σχεδίου μιας και με την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την αναγκαστική προσαρμογή μας στα νέα δεδομένα δημιουργήθηκαν και οι κατάλληλες συνθήκες για την αφομοίωση νέων συνηθειών –νέας κουλτούρας, πιο φιλικής προς το περιβάλλον.

Advertisement

Η νέα εκστρατεία «Καθαρή Λεμεσός» έχει στόχο τη δημιουργία μιας πόλης-πρότυπο και σε θέματα καθαριότητας, με την εμπλοκή των δημοτών.

  • Πρώτα από όλα ενισχύθηκε το προσωπικό οδοκαθαρισμού με επιπλέον άτομα, και μαζί, αντικαταστάθηκε ο παλιός  εξοπλισμός με σύγχρονο.
  • Αγοράστηκαν 10 νέα σκυβαλοφόρα οχήματα, 2 ηλεκτροκίνητα μεγάλα σάρωθρα, χειροκίνητα σάρωθρα και πιεστικά καθαρισμού.
  • Αγοράστηκαν νέα μεγάλα σκυβαλλοδοχεία για την αντικατάσταση των υφιστάμενων μεγάλων σκυβαλοδοχείων, στο κέντρο της πόλης.
  • Σε μια προσπάθεια κινητοποίησης των δημοτών, ο Δήμος προωθεί την επιδότηση αγοράς οικιακών κάδων απορριμμάτων και την εγκατάσταση μεγάλων αυτόματων μηχανικών κομποστοποιητών, σε χώρους παραγωγής βιολογικών αποβλήτων.

Η απόκτηση συλλογικής συνείδησης, είναι εξαιρετικά σημαντική, με τη σωστή πληροφόρηση για τον τρόπο συνεισφοράς στην καθαριότητα και τον καθαρισμό στις γειτονιές της περιοχής του καθενός.

Μεγάλη καινοτομία και στήριγμα στην όλη προσπάθεια, είναι η λειτουργία της εφαρμογής για έξυπνα κινητά «Δημότης Λεμεσού» (ή Limassol Municipality).

  • Η εφαρμογή του Δήμου Λεμεσού, που διατίθεται δωρεάν σε IOS και ANDROID, προσφέρει ισότιμη πρόσβαση στην πληροφορία και την ενημέρωση για όλους τους δημότες.
  • Μέσα από την εφαρμογή μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι από τις Δημοτικές Υπηρεσίες, να ενημερωθούν για θέματα που τους ενδιαφέρουν ή και να αναφέρουν τυχόν προβλήματα, ώστε αυτά να επιλυθούν το ταχύτερο δυνατό.
  • Η συγκεκριμένη εφαρμογή, δίνει τη δυνατότητα άμεσης υποβολής αναφορών στον Δήμο, με τον δημότη να μπορεί σε μερικά λεπτά να υποδείξει σε ποια περιοχή υπάρχει πρόβλημα, ανεβάζοντας μάλιστα και φωτογραφία από το σημείο. Κάθε αίτημα ή αναφορά προβλήματος, που γίνεται μέσω της νέας ψηφιακής εφαρμογής, διοχετεύεται αυτόματα στις ανάλογες Υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να εξετάζεται με πλήρη διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.
  • Όσοι δημότες εγγραφούν, θα μπορούν να καταθέσουν τα αιτήματά τους για διάφορα καθημερινά ζητήματα που ενδέχεται να τους απασχολούν, όπως: καθαριότητα, εργασίες πρασίνου, επιδιόρθωση οδοστρώματος, αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων, πινακίδες σήμανσης, αναφορές για αδέσποτα κλπ.
  • Επιπρόσθετα, θα μπορούν να παρακολουθούν το ιστορικό και την πορεία διεκπεραίωσης του αιτήματός τους από οποιαδήποτε συσκευή και ανά πάσα στιγμή. Παράλληλα, μέσω της εφαρμογής, οι δημότες μπορούν να βρουν όλα τα νέα του Δήμου Λεμεσού, προγράμματα εκδηλώσεων, σημεία ενδιαφέροντος, χρήσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας, διαθέσιμους χώρους στάθμευσης, δημόσιες θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ, όπως και να πληρώσουν εξώδικα και φόρους.

Σημαντική συμβολή στην όλη προσπάθεια έχει και η λειτουργία των Πράσινων Σημείων του Δήμου, στα οποία οι δημότες μπορούν να μεταφέρουν ογκώδη και άλλα απόβλητα για κατάλληλη διαχείριση.

  • Μετά το οριστικό κλείσιμο του σκυβαλότοπου στο Βατί, ο Δήμος Λεμεσού προχώρησε στον καθορισμό τεσσάρων Πράσινων Σημείων, τα οποία καλύπτουν όλους τους άξονες της πόλης. Κάθε δημότης, θα μπορεί να τα μεταφέρει και να παραδίδει δωρεάν απόβλητα στα Πράσινα Σημεία, τοποθετώντας τα στους ανάλογους κάδους, καθιερώνοντας το πρόγραμμα «Πληρώνω όσο πετώ – ΠΟΠ», για τη χωριστή συλλογή στην πηγή ανακυκλώσιμων και οργανικών αποβλήτων, με προπληρωμένη σακούλα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network