MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο απόηχος της «εκκωφαντικής αποτυχίας της κοινωνίας» ας φέρει καλύτερες μέρες για «κάθε Παναγιώτη»

Advertisement

Sponsored by exness

Ένα παιδί νεκρό, δακρυσμένα πρόσωπα, δικαστικές διαμάχες και ο επίλογος με την επιβολή ποινής.

Αυτές οι ψυχρές λέξεις περιγράφουν τα όσα συνέβηκαν από το μοιραίο βράδυ της  14 Απριλίου 2019 μέχρι χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Advertisement

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή και κηδεμονική επιτήρηση τριών ετών, επέβαλε το δικαστήριο στους τρεις νεαρούς που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση θανάτου του Παναγιώτη Στεφανή από τους Τρούλλους, σε μια απόφαση η οποία δεν ήχησε και τόσο καλά στις τάξεις πολιτών που ανέμεναν ίσως κάτι περισσότερο.

Η όποια ποινή δεν θα είναι ποτέ αρκετή για να φέρει πίσω τον 16χρονο, ούτε το χαμόγελο στα χείλη των οικείων του, αλλά ίσως αποβεί αποτρεπτική την επόμενη φορά που ένα παιδί θα βρεθεί στο στόχαστρο παρόμοιας συμπεριφοράς.

Μέσα σε λίγες μόνο λέξεις το Δικαστήριο είπε… τα πάντα γύρω από την υπόθεση. «Εκκωφαντική αποτυχία της κοινωνίας». σημείωσε.

Αναλυτικότερα στην απόφαση του Δικαστηρίου αναφέρεται πως «αναπόφευκτο συμπέρασμα, η εκκωφαντική αποτυχία της κοινωνίας, όταν φτάσαμε στο σημείο να αναμένεται από το Δικαστήριο να επιβάλει τιμωρία επειδή βασικοί θεσμοί απέτυχαν στο αυτονόητο, να δράσουν προληπτικά, να θεσμοθετήσουν, να παιδαγωγήσουν, να ενημερώσουν, να επέμβουν και να αποτρέψουν τέτοιες συμπεριφορές».

Πολιτεία, Δικαιοσύνη, Παιδεία και γενικά η κοινωνία οφείλουν να υψώσουν τείχος προστασίας απέναντι στον κάθε Παναγιώτη που παλεύει με τον εαυτό και τους γύρω του.

Ας λειτουργήσει η υπόθεση του Παναγιώτη, πρώτη στο είδος της που οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη κι έφτασε μέχρι το τέλος, ως πρώτο βήμα για καλύτερες μέρες και ας φροντίσουν οι αρμόδιοι ο απόηχος και τα ηθικά διδάγματα της υπόθεσης να ακουστούν εκεί που πρέπει.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network