MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Οι χρυσές πάπιες

Advertisement

Sponsored by exness

Αυτοί που για πολλά χρόνια «έκαναν την πάπια» ή έβγαζαν προσωπικό κέρδος από το σκάνδαλο των διαβατηρίων, μας κατηγορούν τώρα γιατί προειδοποιήσαμε για την καταστροφή που θα έφερνε η ακόρεστη δίψα τους για κέρδος και εξουσία.

Γιώργος Περδίκης
Βουλευτής Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών

Και αφού δεν έχουν κάτι άλλο εναντίον μας, κατασκευάζουν ειδήσεις για τη διαρροή τάχα απορρήτων εγγράφων στον Al Jazeera. Μια τσογλανοπαρεα από εκάστοτε κακοφανισμένους κατασκεύασαν μια κακότεχνη πλεκτάνη για να εκδικηθούν και να πάρουν την ρεβάνς (νομίζουν). Και ποια είναι τα τεκμήρια τους; Το γεγονός ότι γνοιαστήκαμε και εργαστήκαμε για το καλό όνομα αυτής της χώρας όταν κάποιοι θησαύριζαν μέσω των πολιτογραφήσεων με τις ευλογίες κυβέρνησης και κομμάτων για δεκατρία χρόνια. Άλλο τεκμήριο, το γεγονός ότι έχω – στα είκοσι χρόνια της κοινοβουλευτικής μου υπηρεσίας – σταθεί υπέρμαχος της διαφάνειας και πρωταγωνιστής στον αγώνα κατά της διαφθοράς. Και τρίτο – λένε – γιατί πληροφόρησα το κοινό (στα πλαίσια της αρχής της διαφάνειας που αυτοί μισούν και απεχθάνονται) ότι επικοινώνησε μαζί μου ο Al Jazeera, προκειμένου να τους παραχωρήσω συνέντευξη (πράγμα που δεν έκανα τελικά, ο βλάκας )

Advertisement

Χωρίς πάθος και φόβο λοιπόν διαβεβαιώνω τους αναγνώστες σας ότι:

Πρώτο. Ούτε εγώ, ούτε οι συνεργάτες μου εμπλέκονται σε διαρροή εγγράφων προς το δίκτυο Al Jazeera.

Δεύτερο. Αν το πόρισμα Συλλούρη – Σωκράτους, περιλαμβάνει το όνομα το δικό μου ή των συνεργατών μου, εγώ δημόσια καλώ τον Πρόεδρο της Βουλής να το δημοσιοποιήσει αμέσως.

Τρίτο. Εμείς θεωρούμε ότι περιποιεί τιμή για το Κίνημα το γεγονός ότι ασχοληθήκαμε σε χρόνο ανύποπτο με το θέμα των πολιτογραφήσεων όταν άλλοι «έκαναν την πάπια» και έβγαζαν προσωπικό κέρδος από αυτή την υπόθεση εκθέτοντας παγκόσμια την Κύπρο. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε αδιάλειπτα και απρόσκοπτα. Δεν θα βρεθεί κανένας να εμποδίσει το Κίνημα Οικολόγων, να αναδεικνύει αυτό το τεράστιο πρόβλημα που έχει εκθέσει την Κύπρο παγκοσμίως για τα όποια συμφέροντα του οποιουδήποτε. Είτε αυτά είναι πολιτικά, είτε προσωπικά, είτε οικονομικά.

Τέταρτο, Δηλώνω – δημόσια και για πολλοστή φορά – ότι όσα στοιχεία χρειάζεται η Αστυνομία, είτε σε ό,τι αφορά τα έγγραφα, είτε σε ό,τι αφορά την επικοινωνία μας με το αραβικό δίκτυο Al Jazeera, είναι στη διάθεση της, οποιαδήποτε ώρα τα ζητήσει. Βέβαια αυτό το έχω πει εδώ και 15 μέρες και είναι άξιον απορίας γιατί η Αστυνομία δεν ανταποκρίθηκε. Ίσως γιατί θεωρεί ότι αυτά τα στοιχεία δεν είναι ουσιαστικά για την έρευνα που διεξάγει.

Το τελευταίο που θα ήθελα να πω, είναι ότι εμείς θεωρούμε ότι το κύριο πρόβλημα σε αυτή την υπόθεση είναι να ερευνηθούν οι ευθύνες για το σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων δηλαδή τις παράνομες και λανθασμένες πολιτογραφήσεις που έχουν εκθέσει την Κύπρο παγκοσμίως και έχουν δημιουργήσει σοβαρό ηθικό και πολιτικό ζήτημα και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε. Σημειώνω ότι για το θέμα έχουν προβεί σε έντονες τοποθετήσεις πολλοί διεθνείς οργανισμοί, η Ευρωπαϊκή Ένωση (πχ πρόσφατες δηλώσεις της Ούρσουλας Φον Λαίεν) ,διεθνή μέσα ενημέρωσης κλπ. Σε μια κρίσιμη περίοδο, η κυβέρνηση έχει καταφέρει να υποσκάψει την αξιοπιστία της Κύπρου, για το χατίρι κάποιων προσωπικών συμφερόντων.

Κάποιοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν. Κάποιοι για παράδειγμα, αυτές τις μέρες έβγαλαν από τις ειδήσεις τους το γεγονός πως το Υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει την έρευνα του Γενικού Ελεγκτή για τις πολιτογραφήσεις, ότι προσπάθησε να φιμώσει τον Γενικό Ελεγκτή και ακόμα δεν έδωσαν σημασία στα πορίσματα της έκθεσης της τριμερούς επιτροπής Καλογήρου και επέλεξαν να προβάλουν ψιθύρους και φήμες. Είπαμε, τσογαλοναπαρεα από κατά καιρούς κακοφανισμενους……

Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η λάσπη δεν θα μας σταματήσει. Δεν θα σταματήσει η διερεύνηση. Δεν θα σταματήσει η έρευνα και δεν θα σταματήσει η προσπάθεια μας να βρούμε την αλήθεια, γύρω από τα ζητήματα των πολιτογραφήσεων. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες γι’ αυτό.  Και ιδιαιτερα τι “χρυσές πάπιες”.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network