MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πράσινη Λεμεσός, βιώσιμη ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στις συνοικίες

Advertisement

Sponsored by exness

Η Λεμεσός είναι μια πόλη με μεγάλες δυνατότητες. Αυτό φαίνεται μέσα από τους ανθρώπους της. Η ανεξάρτητη πρωτοβουλία «Για τη Λεμεσό» συμπληρώνει αυτές τις ημέρες ένα πρώτο κύκλο δραστηριοτήτων, με στόχο την ανατροφοδότηση στις αρχικές προτάσεις που έχει καταθέσει για μια ολοκληρωμένη βιώσιμη ανάπτυξη της Λεμεσού.

Του Γιάννη Αρμεύτη
Πρωτοβουλία για τη Λεμεσό

Υλοποιήσαμε σειρά από συναντήσεις, διαδικτυακές και προσωπικές. Παρουσιάσαμε μια μεγάλη έρευνα – ποσοτική και ποιοτική για τις προσδοκίες των Λεμεσιανών και πώς θέλουν την πόλη τους να εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια.

Advertisement

Από την πλούσια εμπειρία που αποκτούμε, ενισχύουμε τον βασικό προσανατολισμό, την στρατηγική και τα σχέδια μας για τη Λεμεσό 2021 – 2031.

Επιδιώκουμε συγκεκριμένα την βιώσιμη ανάπτυξη πάνω σε 3 επίπεδα:

> Πράσινη πόλη: Μεγάλα έργα όπως το Μητροπολιτικό Πάρκο στο χαμηλό δάσος Πολεμιδιών, πράσινες διαδρομές, γραμμικό πάρκο ακταίας οδού, ενίσχυση αστικού πρασίνου. Σε 10 χρόνια να 5πλασιαστεί η αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο.

> Μια πόλη που λύνει τα καθημερινά προβλήματα: Η καθαριότητα, οι δημόσιοι χώροι, τα πεζοδρόμια, το κυκλοφοριακό, τα αντιπλημμυρικά έργα, τα μέσα διακίνησης είναι στην προμετωπίδα του σχεδιασμού μας. Επίσης, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η καλύτερη οργάνωση του Δήμου για την υλοποίηση έργων και την εξυπηρέτηση των δημοτών.

> Ποιότητα ζωής για όλους: Απολαμβάνουμε το παραλιακό μέτωπο, τα έργα υποδομής της προηγούμενης περιόδου. Χάσαμε χρόνο και τον ρυθμό μας! Ήρθε η ώρα να μπει ξανά μπροστά η Λεμεσός της ανάπτυξης, με προγραμματισμό και έργα που συνδέουν τα παλιά έργα με νέα που θα επεκτείνουν την ποιότητα ζωής γιατί θα γίνουν μέσα στην πόλη, μέσα στις συνοικίες (πεζοδρομήσεις, ποδηλατόδρομοι, πάρκα, αθλητικές υποδομές, πολιτιστικές δράσεις κοκ).

Στην Λεμεσό, η ποιότητα ζωής να γίνει κτήμα όλων των δημοτών. Η πόλη των «15 λεπτών» διακίνησης! Τα έργα υποδομής να δημιουργούν δημόσιο χώρο που να απολαμβάνουν οι δημότες. Με εναλλακτικές διαδρομές, πληθώρα νέων χρήσεων και προοπτικές ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα στην καρδιά της πόλης.

Η «Πρωτοβουλία για τη Λεμεσό» πήρε σάρκα και οστά προσελκύοντας δημότες μας με εξειδικευμένες γνώσεις, με πλούσια δράση σε διαφορετικούς τομείς: τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την αρχιτεκτονική, την πολεοδομία, την τεχνολογία/καινοτομία, την κοινωνική πολιτική, την νεολαία. Θέλουμε να σχεδιάσουμε τη Λεμεσό της επόμενης δεκαετίας μαζί με τους συνδημότες μας, μέσα από διαδικασίες διαλόγου και διαβούλευσης.

Σήμερα, δύο μήνες μετά την συγκρότηση της Πρωτοβουλίας μας, αισθανόμαστε πιο πλούσιοι σε γνώσεις και εμπειρίες. Γνωρίζουμε καλύτερα τι σκέφτονται οι Λεμεσιανοί για την πόλη τους, ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν, τι αναζητούν, πώς βλέπουν την πόλη τους τα επόμενα χρόνια.

Δίνουμε νέο περιεχόμενο στις προτάσεις για την πόλη μας γιατί οι Λεμεσιανοί θέλουν την ανάπτυξη. Την βιώνουν και θέλουν να την ενισχύσουν, αλλά με όρους! Ένα συνολικό σχέδιο πολεοδομικής βιωσιμότητας. Βιώσιμη ανάπτυξη με στόχους που ανταποκρίνονται στα σύγχρονα περιβαλλοντικά και κοινωνικά αιτήματα μιας πόλης ανθρώπινης, που προσφέρει δουλειές και κατανέμει την ευημερία σε όλους.

Σήμερα, είμαστε πιο βέβαιοι για τα επόμενα βήματα μας, καταθέτοντας μια συνολική πρόταση για τη Λεμεσό 2031.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network