MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Νέο Κολυμβητήριο για τη Λεμεσό

Advertisement

Sponsored by exness

Η Λεμεσός χρειάζεται σίγουρα ένα ακόμα κολυμβητήριο. Το υφιστάμενο που έχει κτιστεί αρχες δεκαετίας του ‘80 στο Δασουδι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλων των Λεμεσιανων αθλητών. Η διαχείριση του μάλιστα δεν ήταν ικανοποιητική γιατί δεν έγινε πρόβλεψη για τις ανάγκες προσωπικού και ο εξοπλισμός που έχει αγοραστεί για κάλυμμα των πισινών καταστράφηκε.

Του Γιάννη Αρμεύτη

Η Λεμεσος χρειάζεται επείγοντως ένα σύγχρονο κολυμβητήριο, ικανό να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες με πισίνες 50 μ και 25 μ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών στο χώρο του αθλητισμού. Γνωρίζω επίσης ότι ο ΚΟΑ συζητά την δημιουργία κολυμβητηρίου στο Βερεγγάρια.

Advertisement

Κάτω από αυτό το πρίσμα, βλέπω κενά στην πρόταση του Δήμου Λεμεσού για δημιουργία κολυμβητηρίου στον χώρο που δώρησε η κα Φοιτίδου βορείως του ΓΣΟ.

Η πρόταση αυτή δημιουργεί ορισμένα ερωτηματικά που πρέπει να καταγραφούν:

Τι είδους κολυμβητήριο έχει υπόψιν ο Δήμος;

Για ψυχαγωγία, ή για αθλητικές δραστηριότητες; Για προπόνηση, ή για αγώνες ;

Θα έχει θεατές; Θα είναι κλειστού ή ανοικτού τύπου;

Θέση μου για κάθε σημαντική επένδυση υποδομής της πόλης είναι ότι πρέπει να προηγηθεί μελέτη και να ενταχθεί στον ευρύτερο σχεδιασμό.

Ο χώρος για τον οποίο γίνεται λόγος, δεν είναι αρκετός για να χωροθετηθεί ένα σύγχρονο αθλητικό κολυμβητήριο.

Ερωτώ:

Έγινε κάποιο master plan; Εντάσσεται στην περιοχή; Έγινε κάποια προκαταρτική κυκλοφοριακη μελέτη σε σχέση με τα πιο πάνω σενάρια;

Ο χώρος είναι ακατάλληλος για δημιουργία ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου. Η περιοχή είναι από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης με σοβαρή έλλειψη χώρων στάθμευσης. Είναι πολυσύχναστη λόγω της γειτνίασης με την θάλασσα και τον Δημόσιο Κήπο.Η χωροθέτηση κολυμβητηρίου που θα προσελκύει παιδιά καθημερινά θα δημιουργήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο και θα προκαλέσει ταλαιπωρία στους γονείς, αφού θα έρχονται κυρίως από περιοχές εκτός κέντρου. Σε περίπτωση ύπαρξης θεατών το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο.

Προτείνω να σκεφτούμε διαφορετικά! Το τεμάχιο που δώρησε η κα Φοιτιδου θα πρέπει να αποτελέσει μέρος του συμπλέγματος ανοικτών χώρων πρασίνου, δημοσίων πλατειών και πεζοδρόμων. Θα είναι μέρος της διαδρομής που ξεκινά από τον Εναέριο και να διέρχεται από την Πινακοθήκη, τον Δημόσιο Κήπο, το ΓΣΟ, το Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολωμονίδης» , την Βιβλιοθήκη , την Αγία Τριάδα, την Πλατεία Ηρώων, την Ανεξαρτησίας, την Δημοτική Αγορά , την Αγία Νάπα, το Κάστρο, τον Άγιο Αντώνη, το τζαμί Τζετίτ και να φθάνει στο Γραμμικό Πάρκο.

Η πόλη χρειάζεται στρατηγικό σχέδιο! Προτού εξαγγελθούν, οι προτάσεις πρέπει να μελετούνται και να λαμβάνονται υπόψιν όλες οι παράμετροι ώστε να ικανοποιούνται οι αρχές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Ο πιό κατάλληλος χωρος για ένα νέο Κολυμβητήριο στην Λεμεσό με διεθνείς προδιαγραφές είναι ο χώρος δίπλα στο Τσιρειο Στάδιο που ήταν το παλιό «τσιγκόθεο». Πιστεύω ότι οι αθλητικές εγκατάστασεις πρέπει να είναι χωροθετημένες με οργανωμένο τρόπο στην πόλη. Καταθέτω την πρότασή μου για να γίνει μια πιο παραγωγική συζήτηση σε σχέση με μια σημαντική επένδυση για την πόλη. Χρειάζεται διαβούλευση και συνεννόηση. Αυτή μπορεί να περιλάβει όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς της πόλης και βέβαια του αθλητισμού, ειδικούς και εμπειρογνώμονες. Αφορά επίσης τους άλλους Δήμους και το σύνολο των δημοτών μας γιατί έτσι μπορούμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network