MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Για τη Μαριλένα… Για Μας

Advertisement

Sponsored by exness

Στις 10 Ιουλίου 2020, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, η χειρότερη μέρα της ζωή μας.

Του Γιώτη Περικλέους, πατέρας της Μαριλένας Περικλέους

Advertisement

Η Μαριλένα μας, η κόρη μας, ουσιαστικά βρίσκεται κλινικά νεκρή, μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Στις 23:50, λίγο πριν φθάσει στο σπίτι μας, ένα αυτοκίνητο με κατεύθυνση από Πλάτρες προς Λεμεσό, έπεσε κυριολεκτικά, με ιλιγγιώδη ταχύτητα, πάνω στο αυτοκίνητο που μετέφερε τη Μαριλένα μας, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό της, ταξιδεύοντας πλέον για τη γη των Αγγέλων. Δεν θέλω να μιλήσω για τον πόνο μας, αισθάνομαι πως δεν μπορώ να τον περιγράψω. Το μόνο που ξέρω είναι πως έχασα την κόρη μου πάνω στον ανθό της νιότης της. Δεν μπορώ πια να την αγκαλιάσω, να την ακούσω. Και τον οδυνηρότερο, ξέρω πως αυτό δεν μπορεί να αλλάξει.

Ως πατέρας, ως γονιός, ζητώ άμεση δικαιοσύνη. Ξέρω πως τίποτα δεν μπορεί να φέρει πίσω τη Μαριλένα μας. Όμως ως πατέρας δεν μπορώ να πάψω να αγωνίζομαι για το παιδί μου. Για το κάθε μου παιδί. Άλλωστε αυτό δεν είναι το καθήκον κάθε γονιού, κάθε πατέρα; Αυτή η πατρική ευθύνη με οδήγησε να επισκεφτώ τον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Τροχαίας Λεμεσού, τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, την επομένη του τρίμηνου μνημόσυνου της Μαριλένας.

Δεν ήταν «άνευ εύλογου αιτίας» η ενέργειά μου αυτή, για την οποία με κατηγόρησε η Αστυνομία και για την οποία με σέρνει η κυπριακή δικαιοσύνη στα δικαστήρια. Η αιτία είναι εύλογη και λέγεται «σκότωσαν την κόρη μου». Αν δεν σκότωναν την κόρη μου, δεν υπήρχε λόγος να πάω στον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Τροχαίας Λεμεσού και να ζητάω την έκθεση/πόρισμα των ανακριτών για το αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Γνωρίζω πολύ καλά τα όρια μου αλλά και τις ευθύνες μου. Για να λέω όμως τα πράγματα με το όνομά τους η αστυνομική έκθεση ολοκληρώθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2021, όπως ενημερώθηκα από λοχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού. Στάλθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2021 στην Γενική Εισαγγελία και βρίσκεται στο γραφείο του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κ. Αγγελίδη από τότε. Και ακόμα να κινηθούν οι διαδικασίες για να οδηγηθεί ο υπαίτιος της δολοφονίας της κόρης μου στο Δικαστήριο. Θα πρέπει να σημειώσω πως για τη δική μου προσαγωγή στο Δικαστήριο δεν υπήρξε κωλυσιεργία. Μέσα σε πέντε μήνες, βρέθηκε επαρκής χρόνος να ολοκληρωθεί το κατηγορητήριό μου και να με παρουσιάσουν μπροστά σε Δικαστή. Αρχές Απριλίου βρέθηκα στο Δικαστήριο Λεμεσού και αναμένεται να με ξαναπαρουσιάσουν στις 2 Ιουνίου 2021. Σχεδόν πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από το μοιραίο και όμως δεν ήταν αρκετός, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες, για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία της κόρης μου. Αίσχος, ντροπή.

Ο ασυνείδητος και ανεύθυνος οδηγός κυκλοφορεί ελεύθερα και οδηγεί νόμιμα αυτοκίνητο, λες και δεν έχει συμβεί τίποτα. Τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα έχουν καταντήσει ο δεύτερος Αττίλας για τη χώρα μας. Κάθε χρόνο τεράστιος αριθμός συμπατριωτών μας χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Είναι άξιο απορίας, γιατί αυτή η καθυστέρηση και μη προώθηση του πορίσματος από τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας; Μήπως υπάρχει προσπάθεια να κρύψουν κάτι; Να καλύψουν ίσως κάτι; Πραγματικά δεν ξέρω. Εκείνο όμως που ξέρω είναι πως δικαιολογία δεν υπάρχει. Επιτέλους σ’ αυτό τον τόπο πρέπει όλοι να ξυπνήσουμε και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο.

Δικαιοσύνη και προστασία από το Κράτος. Χρειάζομαι τη βοήθειά σας, χρειάζομαι τη φωνή σας ώστε να ακουστούμε και να κατορθώσουμε το αυτονόητο. Γνωρίζω πως δεν είμαστε η μόνη οικογένεια που περνά αυτό τον Γολγοθά. Πολλές οικογένειες στη χώρα μας περιμένουν το αυτονόητο, να τιμωρούνται όσοι και όσες σκοτώνουν τους δικούς τους ανθρώπους. Χάνονται τα παιδιά μας και κανένας και ποτέ δεν ανέλαβε την ευθύνη για το παραμικρό. Εμείς χάσαμε το παιδί μας, αλλά θα αγωνιστώ ώστε ποτέ πια γονιός να χάσει το παιδί του στην άσφαλτο και αυτό θα γίνει και με παραδειγματικές ποινές και με σωστή ενημέρωση και όταν ο ένας γίνουν πολλοί. Την Τετάρτη, 2 Ιουνίου, στις 10:00 το πρωί, θα βρίσκομαι στο Δικαστήριο Λεμεσού μαζί με τον δικηγόρο μου κ. Άρη Χατζηπαναγιώτου και αναμένω να στηρίξετε ένα πατέρα που ζητά το αυτονόητο, να αποδοθεί άμεση δικαιοσύνη.

Αδιαφορώ για τις κατηγορίες που μου προσάπτουν, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Κάποιος έκοψε το νήμα της ζωής της κόρης μας, κάποιος δεν τήρησε τον οδικό κώδικα κυκλοφορίας, όλοι είμαστε και θα πρέπει να είμαστε υπόλογοι στη δικαιοσύνη, αν επιθυμούμε να ζούμε σε έννομο κράτος. Μόνος μου δεν είμαι τίποτε, μαζί είμαστε κάτι, σας παρακαλώ να ενώσετε τη φωνή σας με τη φωνή μου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network