MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Για μια «νέα» νοοτροπία στην Υγεία

Advertisement

Sponsored by exness

Δύο χρόνια μετά την έξαρση της πανδημίας, είναι πασιφανές ότι έχει αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε την Υγεία, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Φωτεινή Τσιρίδου
Βουλευτής ΔΗΣΥ – Πρόεδρος Σ.Φ Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής

Ο καθένας μας προσέχει περισσότερο στην καθημερινότητά του, νέοι τρόποι υγιεινής μπήκαν στη ζωή μας και θεωρούνται δεδομένοι, τα συστήματα περίθαλψης εξοπλίζονται και θωρακίζονται. Όλα τα παραπάνω ακουμπούν στον πυλώνα της πρόληψης περισσότερο παρά καταστολής/θεραπείας.

Advertisement

Και ορθά – η πρόληψη είναι πολλαπλά πιο επωφελής.

Είναι καιρός να κάνουμε το ίδιο και σε ό,τι αφορά τα μωρά μας.

Ο Νοέμβριος είναι ο Μήνας Πρόληψης. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής μετατρέπει έναν ολόκληρο μήνα σε περίοδο ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και κινητοποίησης γύρω από την προληπτική παιδιατρική.

Έχοντας τη χαρά να ζω από πολύ κοντά τις δράσεις του ΚΠΠ -και την τιμή να συμμετέχω στη λειτουργεία του ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων ΚΠΠ- μπορώ να διαβεβαιώσω κάθε Κύπρια και κάθε Κύπριο ότι αρκετοί από τους συνανθρώπους μας δεν θα ήταν σήμερα μαζί μας, υγιείς και ολοκληρωμένες προσωπικότητες, αν δεν υπήρχε το ΚΠΠ.

Με τα προγράμματα Προγεννητικού Ελέγχου που αφορούν όλες τις εγκυμονούσες οι οποίες εξετάζονται αιματολογικά κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησής τους, τον Προληπτικό Έλεγχο Νεογνών, που ανιχνεύει παθήσεις που αν δεν μπορούσαν να διαγνωστούν έγκαιρα, θα οδηγούσαν σε σοβαρά αναπτυξιακά προβλήματα, και το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών, όπου με την έγκαιρη διάγνωση της νεογνικής βαρηκοΐας, προσφέρεται η δυνατότητα μέσω ενίσχυσης της ακοής, το ΚΠΠ προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους Κύπριους πολίτες, πριν καν αυτοί έρθουν στη ζωή!

Κι όλα αυτά, δωρεάν!

Το ΚΠΠ είναι παράδειγμα προς μίμηση για τη σύμπραξη μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ένα role model κοινωνικής προσφοράς και εθελοντισμού.

Μέχρι σήμερα ο ρόλος μου ήταν αυτός του ενεργού πολίτη, της μητέρας και της επαγγελματία που αφιερώνει χρόνο για να συμμετέχει και να βοηθά όπως μπορεί ώστε η πρόληψη να γίνει μέρος της νοοτροπίας μας. Πλέον, ως μέλος του κοινοβουλίου, φιλοδοξώ να γίνει η πρόληψη θεσμοθετημένη διαδικασία και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί το κοινοβουλευτικό έργο.

Ένα σύγχρονο κράτος πρόνοιας είναι αυτό στο οποίο φορείς σαν το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής θα έχουν εξελιχθεί με τη στήριξη της πολιτείας με τέτοιο τρόπο και σε τέτοιο βαθμό που η ανησυχία της οικονομικής ευρωστίας και επιβίωσης δε θα αποτελεί ζήτημα. Με αυτό τον τρόπο το Κέντρο, ως φορέας παιδιατρικής πρόληψης θα μπορεί να επικεντρωθεί αποκλειστικά στα προγράμματα που παρέχει για υγιές ξεκίνημα της ζωής όλων των παιδιών της Κύπρου αλλά και στην επέκταση του εθνικού ανιχνευτικού προγράμματος. Με γνώμονα το παιδί για ένα καλύτερο αύριο.

Η Κύπρος, σταθερά και με συνέπεια, κινείται προς αυτή την κατεύθυνση – οι υπηρεσίες γίνονται όλο και περισσότερες, όλο και ποιοτικότερες.

Για τις επόμενες 30 ημέρες, θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να ενημερωθούν για τα οφέλη της πρόληψης και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις που προάγουν την ευζωία και την ευεξία.

Είναι καιρός να αλλάξουμε νοοτροπία και να αγκαλιάσουμε τέτοιες πρωτοβουλίες που επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την Υγεία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network