MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο ΔΗΣΥ στη νέα εποχή

Advertisement

Sponsored by exness

Η Δημοκρατία πέραν από ένα σύγχρονο πολιτειακό σύστημα διακυβέρνησης, είναι και μια κοινωνική αξία. Για εμάς, για τη μεγάλη μας παράταξη, η μεταλαμπάδευση των δημοκρατικών αξιών, πέραν από καθήκον απέναντι στην κυπριακή κοινωνία, αποτελεί μέρος της ιστορίας μας.

Του Ευθύμιου Δίπλαρου
Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ/Βουλευτής Λεμεσού

Πάνω σε αυτές κτίστηκε το οικοδόμημα του ΔΗΣΥ από τον αείμνηστο Γλαύκο Κληρίδη. Στον πυρήνα του πατριωτικού ρεαλισμού, όπως αυτός καταγράφεται μέσα από τα λόγια του πατριάρχη της παράταξής μας υπάρχουν οι αξίες και τα ιδεώδη της σύγχρονης δημοκρατίας.

Advertisement

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, η ηγεσία του ΔΗΣΥ είχε πάντα ως πρώτη προτεραιότητή τη διασφάλιση και ενίσχυση των εσωκομματικών διαδικασιών. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια υπό την ηγεσία του Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΔΗΣΥ έκανε σημαντικά βήματα στην ενίσχυση της εσωκομματικής δημοκρατίας καθώς έδωσε ρόλο στις ομάδες βάσεις, οι οποίες δεν συστάθηκαν απλά και μόνο για να γεμίζουν οι ιστοσελίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ανακοινώσεις αλλά πραγματικά το έργο τους λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν.

Θεωρώ πως το κόμμα δεν χρειάζεται να αλλάξει ούτε ένα γιώτα από την ιδρυτική του διακήρυξη. Η μεγάλη μας παράταξη έχει τη δυνατότητα να προσαρμοστεί στις αλλαγές που συμβαίνουν γύρω μας χωρίς να αλλάξει τα θεμέλιά της, αυτό επεσήμανε και ο πρόεδρος Αβέρωφ. Η σύγχρονη εποχή δημιουργεί νέες απαιτήσεις και ο ΔΗΣΥ πρέπει να προσθέσει νέα στοιχεία. Θέλουμε ένα κόμμα που να ακολουθεί τη σύγχρονη εποχή και που να εγγυάται τη σταθερότητα της χώρας. Αποδείξαμε πως με συνέπεια και αποφασιστικότητα μπορούμε να τραβήξουμε τη χώρα μπροστά. Στα δύσκολά άλλωστε είναι που μετράνε οι πράξεις.

Η σημερινή ηγεσία του ΔΗΣΥ έχει βάλει την παράταξη στις ράγες του εκσυγχρονισμού. Χρόνο με το χρόνο το κόμμα μας γίνεται πιο ανοιχτό, πιο δημιουργικό και πιο προσιτό στους Κύπριους πολίτες. Ο ΔΗΣΥ έχει εδώ και χρόνια προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά πρότυπα και έχει εφαρμόσει καλές πρακτικές από πετυχημένα κόμματα της ευρωπαϊκής κεντρο-δεξιάς. Με τις αποφάσεις της ηγεσίας συμφωνεί και η βάση του κόμματος, καθώς στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές ο ΔΗΣΥ παρέμεινε το μεγαλύτερο κόμμα παρόλο που είχε 14 πολιτικούς σχηματισμούς απέναντι του. Παράλληλα, η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη είχε να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση και μια πανδημία. Δέχτηκε και το κόμμα πίεση αλλά κρατηθήκαμε όρθιοι.

Παρά την επιτυχία μας όμως, αναγνωρίζουμε τα λάθη και τις παραλείψεις μας. Μάθαμε από αυτά και ζητήσαμε από εκεί που έπρεπε συγνώμη. Διορθώνουμε τα λάθη μας και εκσυγχρονιζόμαστε. Ανοίγουμε προς την κοινωνία. Η απόφαση να κατέβουμε στην βάση ήδη εφαρμόζεται και θα εντατικοποιηθεί, καθώς για εμάς η άποψη του κάθε Συναγερμικού είναι πολύτιμη. Θέλουμε να επαναφέρουμε κοντά μας παλιούς και νέους, ευχαριστημένους και δυσαρεστημένους. Αυτούς που μπορεί να έκαναν άλλες επιλογές και ζητούν από εμάς να γίνουμε καλύτεροι.

Όλοι χωρούν στο όραμα της σημερινής ηγεσίας του κόμματος. Στοχεύουμε να εξελίξουμε την παράταξη μας σε ένα οργανισμό που θα αποτελέσει ένα φωτεινό παράδειγμα δημοκρατίας, δημιουργικότητας και μετριοπάθειας. Και θα το επιτύχουμε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network