MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εστάθη εν ζυγώ και ευρέθη υστερούσα

Advertisement

Sponsored by exness

Ένας, περίπου, μήνας απομένει για την πρώτη Κυριακή των Προεδρικών Εκλογών του 2023 στο νησί μας.

Του Μιχάλη Μενελάου
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Μια προεκλογική, που για κάποιους ξεκίνησε λίγο πριν τις βουλευτικές του 2021 και για κάποιους άλλους πολύ πριν απ’ αυτές, φτάνει αισίως στο τέλος της. Μια προεκλογική που ωστόσο αφήνει μια πικρή γεύση σε όσους άντεξαν να ασχοληθούν μαζί της ή τουλάχιστον να ενημερώνονται επιφανειακά γι’ αυτή.

Advertisement

Οι εκλογές του 2023, όποια και αν είναι η έκβασή τους, έχουν ένα βαρυσήμαντο μήνυμα να δώσουν, σε όσους δεν κωφεύουν επιδεικτικά σε αυτό. Οι «βασικοί υποψήφιοι», όπως τους βάφτισαν εν τη σοφία τους πολλοί, αναδεικνύουν την αδυναμία της αντιπολίτευσης να αναδείξει μια σοβαρή προσωπικότητα, που πόρρω να απέχει από τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη, την οποία στα 10 χρόνια ζωής της, βολιδοσκοπεί με καθημερινές ανακοινώσεις και λογύδρια στα πάνελ των εκπομπών. Υποψήφιοι που με τον ένα ή άλλο τρόπο συμμετείχαν άμεσα ή έμμεσα στην πιο διεφθαρμένη διακυβέρνηση του τόπου μας, τώρα τους δόθηκε πρωταγωνιστικός ρόλος στις επικείμενες εκλογές.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το ένα κόμμα της αντιπολίτευσης αποφάσισε όπως στηρίξει ένα πρώην συνεργάτη του Προέδρου Αναστασιάδη, τη στιγμή που στις τάξεις του υπάρχουν αρκετά αξιόλογα ονόματα, ενώ άλλα κόμματα που μέσα – μέσα δοκιμάζουν την «προβιά» της αντιπολίτευσης, αποφάσισαν όπως συμπορευτούν με το πρώην μέλος της Κυβέρνησης, που τόσο πολύ πολεμούσαν.

Από την άλλη το Κίνημα Οικολόγων, κατόπιν εσωτερικής δημοσκόπησης, συζητήσεων με την κάθε υποψηφιότητα ξεχωριστά, εντοπισμό συγκλίσεων και αποκλίσεων από τις θέσεις μας και εσωκομματικών συζητήσεων με τα απλά μέλη, αποφάσισε όπως μην στηρίξει κανένα˙ εντελώς διαφορετικό από το «ψήφος κατά βούληση». Με άλλα λόγια, κάθε υποψηφιότητα «εστάθη εν ζυγώ και ευρέθη υστερούσα» μη πληρώντας τα κριτήρια για στήριξή της από το κόμμα.

Αυτό ωστόσο θεωρείται παραδοξότητα από πολλούς, που για ακόμη μια φορά λένε πως «δεν συμφωνούν μεταξύ τους», αγνοώντας όμως τα εσωτερικά ποσοστά των λοιπών κομμάτων – όπως τα παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις – τα οποία στηρίζουν υποψήφιους και όμως ακόμη δεν κατάφεραν να πείσουν τον κόσμο τους για την επιλογή τους.

Στο καλό του τόπου, της κοινωνίας και των νέων γενιών, δεν χωράνε προσωπικά ή μικροπολιτικά συμφέροντα, ούτε αλλοίωση αξιών και ιδανικών που ο καθείς πρεσβεύει, αλλά ούτε και μείωση των στάνταρ.

Εμετρήθης, εζυγίσθης, απερρίφθης.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network