MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Ενώσαμε τη φωνή μας, στηρίζουμε τον Μητροπολίτη Πάφου να ηγηθεί της Εκκλησίας της Κύπρου»

Advertisement

Sponsored by exness

Η σημαντικότητα του ρόλου της Εκκλησίας της Κύπρου διαχρονικά, για τον Χριστιανισμό, την Ορθοδοξία, τον Κυπριακό Ελληνισμό, την Κοινωνία και τον Άνθρωπο, καθιστά τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές μια κρίσιμη ιστορική στιγμή, που απαιτεί ατομική και συλλογική ευθύνη.

Από τη Συντονιστική Επιτροπή Ομάδας Στήριξης Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου

Με αυτό ως κοινή βάση, όλοι εμείς, εκατοντάδες άνθρωποι από όλη την Κύπρο, ενώσαμε τη φωνή μας και δηλώνουμε συλλογικά τη στήριξή μας στον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο, για να ηγηθεί της Εκκλησίας της Κύπρου.

Advertisement

Με ευρύ ποιμαντικό και πνευματικό έργο, με μια πολυδιάστατη κοινωνική και εθνική δράση, ο Μητροπολίτης Πάφου είναι αδιαμφισβήτητα η καταλληλότερη και πιο ασφαλής επιλογή για τη θέση του Αρχιεπισκόπου, έχοντας μια χαρισματική προσωπικότητα, την παιδεία και τα εχέγγυα να δώσει μια νέα προοπτική στην Εκκλησία, σε μια εποχή κρίσιμη για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, θρησκευτικά και επιστημονικά προσόντα, με πλήρη και σαφή κατανόηση του ρόλου της Εκκλησίας στη διαφύλαξη του κυπριακού Ελληνισμού, ο Μητροπολίτης Πάφου έχει το όραμα, την ικανότητα και τη θέληση να θέσει την Εκκλησία δίπλα στην κοινωνία και τους ανθρώπους, κατανοώντας τα δεδομένα της εποχής και ενδυναμώνοντας το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο.

Η στήριξή μας στον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο είναι πράξη συνείδησης και ευθύνης. Ανάμεσα από όλους τους σεβαστούς ιεράρχες που είναι υποψήφιοι, στεκόμαστε δίπλα στον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο, με τη βεβαιότητα ότι θα κρατήσει ψηλά τη σημαία της Ορθοδοξίας και της Παιδείας για εθνική αυτοσυνειδησία, διατηρώντας ισχυρό και ενισχυμένο τον ενεργητικό ρόλο της Εκκλησίας στα κοινωνικά δρώμενα.

Είναι ένας αφοσιωμένος ιερωμένος που εμπνέει και στέκει έμπρακτα δίπλα στο ποίμνιό του.

∆ιαθέτει διαχρονικά μια σαφή πατριωτική δράση, όπου με θάρρος και πράξεις συμβάλλει σε κάθε ενέργεια για εξασφάλιση των προϋποθέσεων για επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού στη γη των πατέρων μας. Είναι γνωστό ότι με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης εξασφάλισε την πρώτη καταδίκη της Τουρκίας για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο και την ανάγκασε να καταβάλει χρηματικό πρόστιμο.

Υπηρέτησε την Εκπαίδευση για 18 χρόνια ως καθηγητής Χημείας, με σημαντική συμβολή στη διδακτική ύλη και την ανάπτυξη προγραμμάτων, έργο για το οποίο εκτιμάται μέχρι σήμερα.

Μέσα από τον ρόλο του ως Πρόεδρος των Συνοδικών Επιτροπών Παιδείας και Βιοηθικής έχει ενεργό ρόλο, με τακτικές επισκέψεις στα σχολεία, όπου συζητά με τη σχολική κοινότητα, μαθητές και εκπαιδευτικούς, τα τρέχοντα ζητήματα.

Με αφοσίωση στη νέα γενιά, λειτουργεί τις κατασκηνώσεις ΙΜΠ, εποπτεύει δράσεις και οργανώσεις νέων και στηρίζει άπορους άριστους φοιτητές.

∆ιατηρεί ένα πλουραλιστικό φιλανθρωπικό έργο και διατελεί ο βασικός υποστηρικτής των Μονών και μοναχών της Επαρχίας, ενώ συνέβαλε στην ανοικοδόμηση παλαιών και οικοδόμηση νέων μοναστηριών.

Η παρουσία του σε διεθνείς δράσεις της Ορθοδοξίας καταγράφεται με σεβασμό και εκτίμηση από όλους.

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος συνιστά ολοκληρωμένη φυσιογνωμία εκκλησιαστικού ηγέτη, που έχει μια διευρυμένη ικανότητα να εκφράζεται να δρα συναινετικά, διασφαλίζοντας ευρείας κλίμακας εκτίμηση, εντός και εκτός Ιεράς Συνόδου. Αυτό το δεδομένο αποτελεί ένα κρίσιμο κριτήριο στην απόφαση ενός μαζικού συνόλου της κοινωνίας, που υπογράφει την παρούσα δήλωση υποστήριξης.

Καλούμε όλους σε μαζική και ενεργητική υποστήριξη .

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network