MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ευτυχώς δεν είμαι πλέον βουλευτής

Advertisement

Sponsored by exness

Ευτυχώς δεν είμαι πλέον βουλευτής. Όχι, δεν είναι η ενστικτώδης μου αντίδραση από όσα παρακολουθώ κάθε Πέμπτη απόγευμα στην απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Του Γιώργου Περδίκη
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Αυτό το θέαμα έχει ήδη χαρακτηριστεί άλλωστε από την ίδια την Πρόεδρο του σώματος. Τι χρεία άλλων σχολίων;

Advertisement

Αν με πλημυρίζει μια πικρή ικανοποίηση είναι γιατί-όντας πλέον τέως- δεν αισθάνομαι ότι εκπροσωπώ-με κανένα τρόπο – την ανερμάτιστη Κυπριακή πολιτεία που σήμερα (19 Απριλίου 2023) αποφάσισε να εκδώσει τον Κούρδο πολιτικό πρόσφυγα Κενάν Αγιάς στην Γερμανία για να δικαστεί για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, κατόπιν συνεννόησης της Γερμανικής δικαιοσύνης με τον φασίστα Ερτογαν.

Ναι, έτσι είναι. Όπως απέδειξε στην απολογία του ο Κενάν Αγιάς η Γερμανική Δικαιοσύνη ενήργησε κατόπιν προσωπικής παρέμβασης του ίδιου του Ερτογάν.

Μου φαίνεται πραγματικά αδιανόητο η πολιτική δράση και ο αγώνας για Ελευθερία να ποινικοποιούνται προς ικανοποίηση των ορέξεων του φασιστικού Τουρκικού καθεστώτος που καταδυναστεύει τους ίδιους τους κατοίκους της γειτονικής χώρας. Ξέρετε, είναι το ίδιο κράτος που κατέχει την Κύπρο και άλλες περιοχές στις γειτονικές χώρες (Ιράκ, Συρία) και απειλεί με πόλεμο χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ελλάδα).

Είναι αυτό το κράτος που ενόχλησαν οι ομιλίες και διαλέξεις του Κενάν Αγιάς για να ζητήσει από τις γερμανικές αρχές την σύλληψη του και κατ’ επέκταση από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας την έκδοσή του στην Ευρωπαϊκή αυτή χώρα.

Και είναι αυτού του φασιστικού κράτους την επιχειρηματολογία που υιοθέτησαν δυστυχώς η Κυπριακή Εισαγγελία και -κατ’ επέκταση- η Κυπριακή Δικαιοσύνη, με τις αναφορές τους σε τρομοκρατική δράση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) και διασύνδεση του με τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις (τις οποίες το ίδιο το ΡΚΚ έχει αποκηρύξει) ταυτίστηκαν ενσυνείδητα με την προπαγάνδα του Τουρκικού καθεστώτος.

Άλλωστε το ΡΚΚ – όπως τεκμηρίωσε ο δικηγόρος του Κεναν Αγιάς, κ.Στ. Ευσταθίου- αγωνίζεται για την Ελευθερία του Κουρδικού λαού στα βουνά του Κουρδιστάν και δεν έχει οποιαδήποτε ένοπλη δράση σε άλλες χώρες.

Εξάλλου ο ίδιος ο Κενάν Αγιάς ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας δήλωσε ότι δεν είναι μέλος του ΡΚΚ αλλά της Ένωσης Κουρδικών Κοινοτήτων (KCΚ), μιας εξ ολοκλήρου πολιτικής οργάνωσης.

Με λύπη διαπιστώνω ότι οι Κυπριακές αρχές με αυτή τους την απόφαση ασπάζονται τις πολιτικές του Τουρκικού κράτους απέναντι σε άτομα που αγωνίζονται με πολιτικά μέσα -όπως ο Κενάν Αγιάς- για την ελευθερία του λαού τους.

Καταδικάζω δε την συμπεριφορά της Αστυνομίας απέναντι στους λιγοστούς πολίτες που ζήτησαν να συμπαρασταθούν σήμερα στον Κεναν Αγιας. Συμπεριφέρθηκαν στους συγγενείς και φίλους του Κενάν Αγιάς ως να επρόκειτο για αλήτες και ταραχοποιούς.

Όσο για τα κόμματα, τους/ις βουλευτές/τριες, τις λαλίστατες οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις με τον υπερβάλλοντα «προοδευτικό ζήλο», τους αρθρογράφους που μας διδάσκουν αλληλεγγύη και αντιρατσισμό, τι να πω;

Τι περιμένουν άραγε; Τα συγχαρητήρια του Ερτογάν και του Τατάρ;

Λυπούμαι για τη χώρα μου και το λαό μου, που έχει τέτοιου είδους αρχές και εξουσίες. Μας βλέπει η ντροπή και κοκκινίζει από ντροπή. Και θυμό.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal