MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δεν είναι απλά αντίφαση

Advertisement

Sponsored by exness

Σε περιόδους δύσκολων και απρόοπτων εξελίξεων για τα κράτη, εν γένει κρίσεων, που νομοτελειακά επηρεάζουν κάθε φάσμα του πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού γίγνεσθαι  των χωρών, ο κάθε  πολίτης  αναμένει τουλάχιστο από την πολιτική του ηγεσία να ανταποκρίνεται με σοβαρότητα στην αντιμετώπισή τους. Αυτό άλλωστε, έπραξε και θα συνεχίσει να πράττει η Κυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη, μέχρι και τη λήξη της θητείας της.

Του Νίκου Γεωργίου
Βουλευτής ΔΗ.ΣΥ. Αμμοχώστου

Πόσο δε μάλλον, όταν συμπίπτουν οι συγκυρίες με την προεκλογική περίοδο μιας χώρας για την εκλογή νέου Προέδρου και της κυβέρνησής του για τη νέα πενταετία. Εκεί που περιμένεις τη μάχη της ευγενούς άμιλλας για μια ακόμα καλύτερη Κύπρο, την αντιπαραβολή ιδεών, ειλικρινών πολιτικών θέσεων και οραμάτων, τον αξιόπιστο προγραμματικό λόγο για την οχύρωση της χώρας στην αντιμετώπιση των μελλοντικών  κρίσεων, το σχεδιασμό τους για τη διακυβέρνησής τους αλλά και τις εφαρμόσιμες λύσεις και νέες πολιτικές όλων εκείνων που επικαλούνται τη δήθεν αλλαγή. Αντιθέτως, ο καθένας μας παρατηρεί ότι επικρατεί ο λαϊκισμός, η σεμνοτυφία και η πολιτική σύγχυση.

Advertisement

Πρωταγωνιστές τα ίδια τα πολιτικά κόμματα και οι ηγεσίες τους, όχι βεβαίως όλα, αλλά εκείνα, τα οποία έταξαν την ύπαρξή τους στον εναγκαλισμό και τη νομή της εξουσίας, που αποδεικνύονται τα πολιτικά τους ελλείμματα και μετατράπηκαν σε ευκαιριακές ιδεολογικές ταμπέλες. Εκείνων των κομμάτων, που με λογοπαίγνια ντύνουν την πολιτική τους ένδεια,  για να παραπλανούν τους πολίτες, που ομαδοποιούνται, για να κρύβονται παθητικά και με οπαδισμό να στηρίζουν ξένες γι’ αυτούς πολιτικές επιλογές.

Όταν ο Νικόλας Παπαδόπουλος χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Αναστασιάδη ως διεφθαρμένη και αποτυχημένη στο Κυπριακό, αλλά στηρίζει για υποψήφιο της Δημοκρατίας έναν άνθρωπο που τη θεωρεί πως δεν είναι διαφθαρμένη, αλλά και επιτυχημένη, δεν είναι απλά αντίφαση.

Όταν ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι υπόλοιποι ηγέτες των κομμάτων που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Ν.Χ. θεωρούν την αναστολή των εκποιήσεων ως πράξη αναγκαία και επιβαλλόμενη, αλλά ο ίδιος ο υποψήφιος που στηρίζουν θεωρεί την αναστολή των εκποιήσεων καταστροφική, δεν είναι απλά αντίφαση.

Όταν ο Νικόλας Παπαδόπουλος δηλώνει ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης με την υποψηφιότητά του στέκεται απέναντι στο Συναγερμό, αλλά ο ίδιος ο υποψήφιος δηλώνει περήφανος Συναγερμικός, δεν είναι απλά αντίφαση.

Όταν ο Νικόλας Παπαδόπουλος δηλώνει ότι υπήρξε συμφωνία με 18 άξονες για τη στήριξη του ΝΧ, αλλά ο ίδιος ο υποψήφιος το διαψεύδει, δεν είναι απλά αντίφαση.

Όταν τα κόμματα που στηρίζουν την υποψηφιότητά του διαφωνούν καίρια σε διάφορα ζητήματα του Εθνικού μας θέματος, από τη βάση λύσης την Δ.Δ.Ο. μέχρι και το πλαίσιο Γκουτέρες, αλλά ο ίδιος ο υποψήφιος που στηρίζουν, υπηρέτησε στην πρώτη γραμμή αυτές τις πολιτικές, δεν είναι απλά αντίφαση.

Όταν οι ηγεσίες των κομμάτων ΔΗ.ΚΟ. και ΕΔΕΚ καταγγέλλουν με εμπάθεια ως διασπαστές  συναγωνιστές τους που διαφωνούν μαζί τους, την ίδια ώρα στηρίζουν για την ΠΤΔ ένα διασπαστή άλλου πολιτικού κόμματος, δεν είναι απλά αντίφαση.

ΕΙΝΑΙ η δίψα για τα λάφυρα της εξουσίας, ΕΙΝΑΙ η πλειοδοσία του λαϊκισμού  και της ισοπέδωσης κάθε πολιτικής έννοιας.

ΕΙΝΑΙ γι’ αυτό που η παράταξη μας ξεχωρίζει, ως ιστορική και αναγκαία πολιτική δύναμη, γιατί δίδαξε τον πολιτικό ρεαλισμό, το πολιτικό ήθος, τις καθαρές θέσεις, που στέκεται απέναντι στον λαϊκισμό και τους καιροσκόπους.

Αυτές είναι οι αρχές και αξίες της παράταξης του Γλαύκου Κληρίδη, που κληροδοτήθηκαν στο λαό, που δοκιμάστηκαν και καταξίωσαν τη χώρα.

Την ώρα της κρίσης καλούμαστε να συμπαραταχθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Με το πολιτικό περιβάλλον που, όπως διαμορφώθηκε, η  επιλογή και η εκλογή του Αβέρωφ Νεοφύτου στην ΠΤΔ αποτελεί μονόδρομο για την ευημερία και την πρόοδο της πατρίδας μας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network