MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

H Παχυσαρκία της Πανδημίας και στο βάθος… άνοιξη!

Advertisement

Sponsored by exness

Το υπεραυξημένο άγχος και τα έντονα αρνητικά συναισθήματα τα τελευταία 2 χρόνια λόγω της πανδημίας είχαν διάφορες επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου.

Του Αντώνη Ράφτη
Ψυχολόγος – Διατροφολόγος

Επιπτώσεις όπως: διάφορες μεταβολικές και διατροφικές διαταραχές (διαβήτης, ορμονικές ανισορροπίες, αντίσταση ινσουλίνης ακόμη και λιπώδεις ήπαρ). Αυτά είναι μερικά από τα ευρήματα μίας πρόσφατης μελέτης που διεξήχθη στις ΗΠA.

Advertisement

Επιπλέον η έρευνα καταδεικνύει τα αυξημένα κρούσματα παχυσαρκίας σε 15 εκατομμύρια ασθενείς με την εμφάνιση διάφορων διατροφικών διαταραχών όπως βουλιμία και νευρογενή ανορεξία. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι το 39% των ατόμων που είχαν αύξηση στο βάρος τους κατά την περίοδο των 2 χρόνων της πανδημίας συνδέεται περισσότερο με αρνητικά συναισθήματα όπως: κατάθλιψη, χρόνιο στρες, φόβο, θυμό, πανικό και άλλες διαταραχές της διάθεσης.

Αυτό που τελικά καταδεικνύει η έρευνα είναι ότι το περιττό βάρος που έχουν βάλει κατά τη χρονική αυτή περίοδο ΔΕΝ οφείλεται απόλειτα στον εγκλεισμό και στην καθιστική τους ζωή αλλά περισσότερο στη συναισθηματική υπερφαγία λόγω της ψυχοκοινωνικής οικονομικής αναταραχής και ανισορροπίας. Χάθηκαν το χαμόγελο, η ευτυχία με αποτέλεσμα το φαγητό να είναι η εύκολη διέξοδος! Μήπως έχεις και ΕΣΥ επηρεασθεί; Μήπως η κατάθλιψη οδήγησε και εσένα στην «ευτυχία» της συναισθηματικής διατροφής; Η ουσία της ευτυχίας περιλαμβάνει πολλά πράγματα που όλοι στερηθήκαμε λόγω των μέτρων όπως, την αίσθηση του νοήματος και του σκοπού της ζωής, τα καθημερινά θετικά συναισθήματα και τις υγιείς ανθρώπινες σχέσεις.

Στην πραγματικότητα, η χαρά και η ευτυχία είναι τα εκ γενετής φυσικά «φάρμακα» που προστατεύουν την υγεία του ανθρώπου και που τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, αυτά, δηλαδή, που μας στέρησε ο εγκλεισμός και τα πρωτόκολλα. Τα θέλω, τα πιστεύω, την ελπίδα και τη χαρά, κανείς δεν μπορεί να σου τα στερήσει. Ξύπνα και ανανέωσε το σώμα σου τώρα που ήρθε η άνοιξη.

Απελευθέρωσε τη σκέψη σου και οραματίσου ένα υγιές και κομψό σώμα το οποίο θα έρθει μέσα από άσκηση, καλή διατροφή και θετική ενέργεια. ΟΛΑ τα καλά είναι μπροστά σου. Χαμογέλα και…κυνήγησε τα!!!

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal