MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έξεστι Κλαζομενίοις Ασχημονείν

Advertisement

Sponsored by exness

Τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα μετά τις Βουλευτικές Εκλογές, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες μιας οργανωμένης προσπάθειας μερίδας στελεχών του Κ.Σ. ΕΔΕΚ αποδόμησης του Κινήματος και του Προέδρου του.

Του Αντώνη Κουταλιανού
Πρώην Γραμματέα Κ.Ε. Κ.Σ. ΕΔΕΚ

Στελέχη, τα πλείστα των οποίων στις πρόσφατες Βουλευτικές Εκλογές απείχαν προκλητικά από την Προεκλογική Εκστρατεία του Κινήματος είτε, πολύ χειρότερα, στήριξαν συνδυασμούς άλλων πολιτικών σχημάτων, προτρέποντας μέλη του Κινήματος να πράξουν το ίδιο, προσβλέποντας σε μια ταπεινωτική εκλογική ήττα της ΕΔΕΚ και του Προέδρου της. Γεγονός φυσικά που έπεσε στο κενό.

Advertisement

Φτάσαμε μάλιστα σήμερα στο σημείο να είναι μόνιμοι θαμώνες των δικαστηρίων και ξοδεύοντας τεράστια ποσά να εξασφαλίζουν προσωρινά διατάγματα σε μια ύστατη και απέλπιδα προσπάθεια να διασύρουν το Κίνημα αφού απέτυχαν να το πλήξουν τόσο στις Βουλευτικές Εκλογές όσο και στις πρόσφατες εσωκομματικές όπου πλην της Αμμοχώστου και της Λάρνακας υπέστησαν πανωλεθρία σε όλες τις Επαρχίες.

Το γεγονός αυτό από μόνο του φανερώνει την εμπάθεια τους στο Πρόσωπο του Προέδρου του Κινήματος αλλά κυρίως στο ίδιο το Κίνημα που τους ανέδειξε είτε πολιτικά είτε κομματικά είτε κοινωνικά.

Ποια όμως είναι τα πραγματικά ελατήρια αυτής της απαράδεκτης κομματικής τους στάσης;

Για μερικούς από αυτούς η ματαιοδοξία και η αποτυχία τους είτε να εκλεγούν είτε να πάρουν καλή θέση στις πρόσφατες Βουλευτικές Εκλογές.

Για κάποιους άλλους η ανεπάρκεια στην εκτέλεση των κομματικών τους καθηκόντων που σε μια προσπάθεια εκβιασμού του Κινήματος, κάτι ασφαλώς που δεν πέρασε, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους οι οποίες έγιναν αμέσως αποδεκτές.

Για μια τρίτη ομάδα η διαχρονική προσπάθεια τους για έλεγχο και ποδηγέτηση του εκάστοτε Προέδρου του Κινήματος και των αποφάσεων του.

Αν μάλιστα ανατρέξουμε στην πολύ πρόσφατη ιστορία του Κινήματος δεν είναι τυχαίο που τα ίδια στελέχη την ίδια στάση τήρησαν και επί Προεδρίας Βάσου Λυσσαρίδη, και επί Προεδρίας Γιαννάκη Ομήρου και τώρα επί Μαρίνου Σιζόπουλου.

Φιλοδοξία και αγώνας για να εκλεγούν στα ανώτατα συλλογικά όργανα του Κινήματος και μάλιστα στις πρώτες θέσεις. Άγχος και μανία να βρίσκονται δίπλα στον εκάστοτε Πρόεδρο για να επηρεάζουν τις αποφάσεις του. Προσπάθεια παραγκωνισμού των στενών συνεργατών του εκάστοτε Προέδρου. Και όταν αυτά δεν επιτευχθούν ο δρόμος πάντα ο ίδιος. Γραπτή παραίτηση και αποχή από κάθε Κομματική δραστηριότητα για μακρύ χρονικό διάστημα. Μέχρι την επόμενη φορά που θα εμφανιστούν ως οι σωτήρες του Κινήματος (μας το είπαν εξάλλου και σε πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις τους).

Μόνο που η ΕΔΕΚ δεν χρειάζεται εξ ουρανού σωτήρες.

Ασπίδα της ΕΔΕΚ στους κάθε λογής «σωτήρες» είναι τα χιλιάδες ανιδιοτελή μέλη της που δημοκρατικά διά της ψήφου τους εξέφρασαν τη βούληση τους και οι θεσμικά κατοχυρωμένες ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες.

Η ΕΔΕΚ πέρασε κρίσεις πολλές και τις αντιμετώπισε. Θα την αντιμετωπίσει και αυτή. Ας το έχουν καλά υπόψιν τους όλοι όσοι επουβουλεύονται την πατριωτική της παρουσία στα πολιτικά δρώμενα.

Η ΕΔΕΚ θα νικήσει και πάλι και στις σελίδες της ένδοξης της ιστορίας θα καταγραφούν με μελανά γράμματα εκείνοι που επιχειρούν τον διασυρμό της.

Έξεστι Κλαζομενίοις Ασχημονείν.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network