MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ανάσταση μετ’ εμποδίων

Advertisement

Sponsored by exness

Κάποιοι θα μετράνε τις μπουκιές τους…

Της Χρυστάλλας Νικολάου 

Advertisement

Το Πάσχα όλοι θα το υποδεχτούμε, αλλά λίγοι θα δουν πραγματική Ανάσταση στο εορταστικό τραπέζι… καθώς οι μπουκιές ελέω ακρίβειας αξιολογούνται προσεκτικά.

Κάποιοι μετρούν τα κουκιά τους για να ετοιμάσουν το Πασχαλινό τραπέζι καθώς οι πληθωριστικές τάσεις δημιουργήσαν εδώ και καιρό κατακόρυφες αυξήσεις στα βασικά καταναλωτικά αγαθά… πόσο μάλλον στο αρνάκι «γάλακτος».

Ενώ η κοινωνία και οι τσέπες μας δοκιμάζονται εδώ και καιρό, η τιμή για το αρνάκι αυξήθηκε κατακόρυφα με την σούβλα φέτος σε κάποια σπίτια να αντικαθίσταται με άλλο κρέας ή λιγότερα κομμάτια.

Τι κάνει άραγε το κράτος για να αντισταθμίσει την αύξηση των τιμών στις εορταστικές περιόδους; Σίγουρα τα δώρα του Πάσχα και κάποια επιδόματα δεν αρκούν αν υπολογίσει κανείς ότι για ένα λιτό εορταστικό τραπέζι 4 ατόμων χρειάζονται πάνω από 80 ευρώ.

Όλα είναι μια αλυσίδα! Η επιπλέον στήριξη προς τους βοσκούς που παλεύουν καθημερινά να ταΐσουν τα ζωντανά με «χρυσές» ζωοτροφές είναι επιτακτική ανάγκη. Πως θα μειωθούν οι τιμές στο κρέας και να βελτιωθεί η ποιότητα αν κάποιοι συμπολίτες μας παλεύουν να ισοσκελίσουν τα έσοδα με τα έξοδα. Όλα πηγάζουν από την πορεία της οικονομικής αλυσίδας που είναι δύσκολο να σπάσει αλλά εύκολο αλλάξει πορεία.

Η πορεία της αλυσίδας είναι σημαντική και όχι ο δεσμός. Βοηθήστε αυτούς που το χρειάζονται πραγματικά έτσι ώστε το επόμενο Πάσχα και τα επόμενα Χριστούγεννα κανένας να μην μετρά τα κουκιά του.

Υ.Γ: Στο ίδιο έργο θεατές με τα Χριστούγεννα… πικρά μελομακάρονα, χρυσή γαλοπούλα… μόχθος για ένα τραπέζι. «Χρυσό» αρνάκι, κάρβουνα πολυτελείας και φλαούνες για λίγους. Ανάσταση μετ’ εμποδίων. Χριστούγεννα μετ’ εμποδίων. Διαβίωση μετ’ εμποδίων!

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network