MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο Κλεόπας, μοναδικός επιζών οικογενειακής τραγωδίας παλεύει για τα ορφανά της Κύπρου

Advertisement

Sponsored by exness

O Κλεόπας Κουλούμα ένας νέος που επέζησε από μια οικογενειακή τραγωδία, αξιώνει τα δικαιώματα όλων των ορφανών παιδιών της Κύπρου – Τι δηλώνει στη Cyprus Times για τα προβλήματα και τον καθημερινό αγώνα που δίνουν νέοι όπως αυτόν – Ο Κλεόπας το 2014 επέζησε της οικογενειακής τραγωδίας στον Στρόβολο που συγκλόνισε το Παγκύπριο – Ο πατέρας του σκότωσε τη μητέρα και την αδελφή του και στη συνέχεια έθεσε τέρμα στη ζωή του – Σήμερα παλεύει για τα δικαιώματά του, ως ένας νέος με όνειρα για ένα ευοίωνο μέλλον

Της Μικαέλας Κουλλέ

Για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ορφανά παιδιά στην Κύπρο, μιλάει στη Cyprus Times ένας νέος άνθρωπος, που από την τρυφερή ηλικία των 14 ετών έχασε τη δική του οικογένεια και μεγάλωσε με τον παππού και τη γιαγιά του.

Advertisement

Ο πατέρας του, το 2014 σκότωσε τη μητέρα και την αδελφή του και στη συνέχεια έθεσε τέρμα στη ζωή του. Ο μοναδικός επιζών από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στον Στρόβολο, ήταν ο Κλεόπας, που την γλίτωσε με τραυματισμό.

Ο Κλεόπας Κουλούμα σήμερα, ως παιδί που μεγάλωσε με πολλές στερήσεις και σωρεία προβλημάτων που άφησε πίσω της η οικογενειακή τραγωδία, δηλώνει απογοητευμένος από το κράτος, το οποίο όπως υπογραμμίζει, δεν προστατεύει και δεν βοηθά έμπρακτα, όσο θα έπρεπε τα ορφανά παιδιά.

«Δεν είναι το εγώ, είναι το εμείς… Η φωνή μου αντικαθιστά όλων των παιδιών που δεν έχουν τη δύναμη να μιλήσουν» τονίζει.

Σήμερα ο Κλεόπας σπουδάζει διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και προσβλέπει σε ένα καλύτερο αύριο, σε ένα κράτος πρόνοιας που θα αγκαλιάζει όλα τα παιδιά και ειδικότερα τους νέους που ζούνε στην ορφάνια.

«Το πενιχρό ποσό που λαμβάνουν τα ορφανά παιδιά στην Κύπρο δεν είναι αρκετό για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη, ούτε να μας λυπηθεί κανένας. Ζητάμε το αυτονόητο, να μας εξασφαλίσουν το μέλλον μας, στα ορφανά, στους καρκινοπαθείς, τους ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Μας κόβουν το επίδομα μετά τις σπουδές, τελειώνει η ορφάνια μας; OXI» σημειώνει.

Αναμένει να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Κλεόπας έχει αποταθεί μέσω επιστολής και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να τον συναντήσει και να του παραθέσει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ορφανά παιδιά στην Κύπρο, κάνοντας με τον τρόπο αυτό ένα πρώτο βήμα για επίλυση τους.

«Με την επιστολή μου ζήτησα να δω τον Πρόεδρο εκπροσωπώντας όλα τα ορφανά παιδιά που μπορεί να μην έχουν τη δύναμη να το κάνουν, ώστε να του μεταφέρω όλα μας τα προβλήματα, τις ανησυχίες μας. Δεν κατέστη ακόμη δυνατόν να διευθετηθεί αυτή συνάντηση, δυστυχώς. Περιμένω ακόμη… Θα δώσω ένα παράδειγμα, στην τραγωδία των Τεμπών η Ελληνική Κυβέρνηση μερίμνησε με θέσεις εργασίας στο δημόσιο για τις οικογένειες των θυμάτων. Εμάς στην Κύπρο τι κάνουν; Διερωτώμαι…»

Με αφορμή την υπόθεση της 19χρονης στο Υφυπουργείο Τουρισμού ο Κλεόπας, τονίζει ότι την ώρα που υπάρχουν τόσα προβλήματα σε νέα παιδιά που παλεύουν με την ορφάνια και άλλες οικονομικές δυσκολίες, κάποιοι άλλοι τυγχάνουν ειδικής μεταχείρισης. Ξεκαθάρισε βέβαια ότι δεν έχει κάτι προσωπικό με την συγκεκριμένη κοπέλα, ωστόσο το παραθέτει σαν παράδειγμα.

«Το κράτος θα έπρεπε να προνοεί για όλα τα ορφανά ανεξαιρέτως περίπτωσης. Κάθε υπόθεση κάθε παιδί είναι χρέος του κράτος να μεγαλώσει αξιοπρεπώς. Να του δοθούν όλες εκείνες οι ευκαιρίες που χρειάζεται για να σταθεί στα πόδια του. Επαναλαμβάνω, δεν ζητάμε ελεημοσύνη, αλλά μία αξιοπρεπή διαβίωση σε μία δύσκολη εποχή, όπου η ακρίβεια καλπάζει και οι δυσκολίες είναι μεγάλες».

Τέλος, έστειλε το δικό του μήνυμα λέγοντας, ότι ο πόνος δεν αναπληρώνεται με κανένα επίδομα καμία οικονομική απολαβή, ωστόσο το να έχεις ένα πιάτο φαΐ καθημερινά είναι εξαιρετικά σημαντικό στις μέρες μας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network