MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Τι προνοεί η κυπριακή νομοθεσία για τη βιομηχανική κάνναβη. Η υπόθεση στο Πελένδρι και πότε γίνεται «παράνομη»

Advertisement

Sponsored by exness

Τι προνοεί ο νόμος για την παραγωγή και εμπορία βιομηχανικής κάνναβης – Πότε γίνεται «παράνομη» – Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα για εντοπισμό τεράστιας ποσότητας στο Πελένδρι – Είχε άδεια για παραγωγή βιομηχανικής κάνναβης ο ένας εκ των συλληφθέντων ωστόσο εντοπίστηκε στις εκτάσεις του και παράνομη κάνναβη – Ψάχνουν άλλον έναν

Advertisement

Με αφορμή τον εντοπισμό ποσοτήτων κάνναβης στο Πελένδρι σε έκταση ιδιοκτησία 32χρονου ο οποίος είχε λάβει αδειοδότηση για καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης, ανατρέχουμε στη σχετική νομοθεσία μέσω της οποίας ξεκαθαρίζεται πότε η κάνναβη θεωρείται βιομηχανική.

Ο περί Παραγωγής και Εμπορίας της Βιομηχανικής Κάνναβης Νόμος του 2016 (61(I)/2016)

(2)(α) Για τους σκοπούς του παρόντος Νόμου, «βιομηχανική κάνναβη» σημαίνει

(i) ολόκληρα φυτά ή μέρη φυτού ακατέργαστα ή κατεργασμένα (στουπί) του είδους Cannabis sativa, που η περιεκτικότητα τους σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) δεν υπερβαίνει το 0,2%, και

(ii) τους σπόρους που προέρχονται από ποικιλία του είδους Cannabis sativa, που η περιεκτικότητά τους σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) δεν υπερβαίνει το 0,2%·

(β) κάνναβη, η οποία παράχθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Νόμου αλλά έχει διαπιστωθεί ότι έχει με περιεκτικότητα τετραϋδροκανναβινόλης (THC) μέχρι και 0,3%, θεωρείται μεν ως βιομηχανική κάνναβη αλλά δεν δύναται να τύχει εμπορίας και υπόκειται άμεσα σε οδηγίες του Επιθεωρητή, σύμφωνα με τις διατάξεις του εδαφίου (4) του άρθρου 11.

Υπενθυμίζεται ότι η τεράστια ποσότητα, πέραν των 100 κιλών κάνναβης και 120 φυτά, εντοπίστηκαν κατόπιν μεγάλης επιχείρησης της ΥΚΑΝ στο χωριό Πελένδρι, όπου ο 32χρονος διατηρεί τις εκτάσεις γης.

Η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες και σε πρόσωπο 36 ετών που φέρεται ως συνεργάτης του 32χρονου ενώ καταζητείται από την Αστυνομία και τρίτο πρόσωπο σε σχέση με την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι τα ανευρεθέντα δεν έχουν ακόμη παραληφθεί για να σταλούν στο Κρατικό Χημείο για επιστημονικές εξετάσεις στην ολότητα τους. Ωστόσο, ποσότητα που παραλήφθηκε και εξετάστηκε στο Κρατικό Χημείο, διαφάνηκε ότι δεν πληρούσε τις προδιαγραφές σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου και άρα θεωρείται παράνομη.

Ο χώρος φρουρείται από την Αστυνομία και οι έρευνες συνεχίζονται.

Πιο κάτω περαιτέρω διατάξεις της νομοθεσίας:

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network