MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Παραδοχή διαφορών αλλά και αισιοδοξία για συμφωνία με την ΕΕ από τη Μέι 

Advertisement

Sponsored by exness

«Εφικτή» χαρακτήρισε η Τερέζα Μέι τη συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit, παρά την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας το Σαββατοκύριακο, όπως ατύπως είχε προσδιοριστεί ως στόχος.

Advertisement

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός εκτίμησε ότι οι θέσεις των δύο πλευρών δεν απέχουν πολύ και σημείωσε ότι έχει επιτευχθεί «καλή πρόοδος» σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του προβλήματος της αποφυγής συνόρων στην Ιρλανδία.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι υφίστανται δύο προβλήματα που άπτονται της μελλοντικής κατάστασης στη Βόρεια Ιρλανδία.

Είπε ότι η ΕΕ «έχει συμφωνήσει να εξετάσει» τη βρετανική θέση πως ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και όχι μόνο η Βόρεια Ιρλανδία θα πρέπει να παραμείνει σε μία τελωνειακή ένωση εφόσον δε βρίσκεται εγκαίρως μία άλλη λύση για την αποφυγή των συνόρων.

Συμπλήρωσε ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν ωστόσο την ίδια στιγμή να ισχύει ως επιπρόσθετη ασφαλιστική δικλείδα ότι εφόσον χρειαστεί η Βόρεια Ιρλανδία θα παραμείνει στην τελωνειακή ένωση ακόμα και χωρίς το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τίποτα που απειλεί την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου», είπε η κα Μέι. Υπενθύμισε μάλιστα ότι το κοινοβούλιο πρόσφατα νομοθέτησε απαγόρευση ενδεχόμενης διαφοροποίησης των τελωνειακών κανόνων μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και υπόλοιπου Ηνωμένου Βασιλείου.

Κατά δεύτερο, πρόσθεσε η κα Μέι, το Ηνωμένο Βασίλειο δε θα πρέπει να μείνει για πάντα παγιδευμένο σε μία μετέωρη κατάσταση ως προς τις τελωνειακές ρυθμίσεις και για το λόγο αυτό η όποια συμφωνία θα πρέπει να καθιστά σαφές ότι η συμμετοχή σε μία τελωνειακή ένωση θα είναι προσωρινή.

«Θέλω να μπορώ να κοιτάζω τους Βρετανούς στα μάτια και να είμαι βέβαιη ότι μια τέτοια λύση θα είναι προσωρινή», είπε χαρακτηριστικά. Απαντώντας δε σε ερωτήσεις Βουλευτών είπε πως «αναμένει» μία τέτοια προσωρινή ρύθμιση να μη διαρκέσει πέρα από την 31η Δεκεμβρίου 2021 το αργότερο, δηλαδή ένα χρόνο μετά από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου του Brexit.

Όπως κατέληξε, πρόκειται για τεχνικά θέματα μεν, αλλά με ουσία για τις θέσεις εργασίας και τις ζωές των πολιτών και γι’ αυτό απαιτείται εργασία από κοινού με την ΕΕ ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network