MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Φράκτες στα σύνορα με Βέλγιο από γαλλικές αρχές για αντιμετώπιση της πανώλης των χοίρων 

Advertisement

Sponsored by exness

Η Γαλλία θα ξεκινήσει να τοποθετεί φράκτες στα σύνορά της με το Βέλγιο σε μια προσπάθεια αποτροπής εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, μιας παθογόνου ζωικής ασθένειας που θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια πλήγματα στη μεγάλη βιομηχανία χοίρων στην Ευρώπη.

Advertisement

Το Βέλγιο ανίχνευσε τον ιό τον περασμένο μήνα σε αγριόχοιρους , λίγα χιλιόμετρα από τα γαλλικά σύνορα. Οι βελγικές αρχές αποφάσισαν να σφαγιάσουν αρκετές χιλιάδες χοίρους στη μολυσμένη ζώνη για να αποτρέψουν τον ιό να φτάσει στα κοπάδια αγροκτημάτων, αλλά ήδη αντιμετωπίζει εμπάργκο στις εξαγωγές χοιρινού κρέατος από χώρες όπως η Νότια Κορέα και η Κίνα, οι οποίες επίσης αντιμετωπίζουν ξέσπασμα της νόσου.

Οι γαλλικές αρχές έχουν απαγορεύσει το κυνήγι και άλλες δραστηριότητες σε συγκεκριμένη συνοριακή ζώνη και ο νομός της περιφέρειας Meurthe-et-Moselle θα ξεκινήσει την εγκατάσταση περιφράξεων το Σάββατο, δήλωσαν αξιωματούχος του νομού και εκπρόσωπος της Ενωσης Κυνηγών.

Η περίφραξη θα καλύπτει μέρος των συνόρων και θα υποστηρίζεται από διάφορα απωθητικά είδη σε δρόμους και σε άλλες περιοχές.

Οι αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν ότι αναμένουν τα συμπεράσματα μελέτης και αμέσως μετά θα  συντονίσουν τη δράση τους με τις αρχές του Βελγίου και της ΕΕ.

Οι ειδικοί λένε ότι ο ιός, για τον οποίο δεν υπάρχει εμβόλιο ή θεραπεία, μπορεί επίσης να εξαπλωθεί μέσω προϊόντων διατροφής και μετακίνησης ανθρώπων.

Η Κίνα, ο μεγαλύτερος παραγωγός χοιρινού κρέατος στον κόσμο, επιβεβαίωσε την εκδήλωση νέας εστίας αφρικανικής πανώλης των χοίρων την Παρασκευή.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network