MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Παραδέχθηκε την απαγωγή… είπε ότι ήθελε λύτρα

Advertisement

Sponsored by exness

Διαδικασία εξπρές στο Δικαστήριο Λάρνακας σε άδεια αίθουσα με σκοπό την προστασία των δύο μικρών παιδιών, που χθες βίωσαν απίστευτη περιπέτεια στα χέρια του 35χρονου απαγωγέα.

Advertisement

Η διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας διήρκησε λιγότερα από μισή ώρα. Ο 35χρονος τέθηκε υπό κράτηση για περίοδο 8 ημερών και αναμένεται να περάσει από πολύωρες ανακρίσεις προκειμένου να εξαχθούν με βεβαιότητα συμπεράσματα ως προς τα κίνητρα πίσω από την απαγωγή που συγκλόνισε το παγκύπριο και όχι μόνο.

Ο ύποπτος που χθες βράδυ διανυκτέρευσε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Σταθμού Ορόκλινης και προσήχθη στο Δικαστήριο σε αστυνομική πομπή. Δύο οχήματα τύπου τζιπ ήταν μπρος και πίσω στο όχημα που μετέφερε τον ύποπτο, δεμένο με χειροπέδες. Επιλέγηκε  διαδρομή μέσω του αυτοκινητόδρομου, για να αποφευχθεί η τροχαία κίνηση μέσα στην πόλη της Λάρνακας. Η διαδικασία προσωποκράτησης διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Ο ύποπτος δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο στη διαδικασία, που κράτησε λίγα λεπτά παρ’ όλο που το μαρτυρικό υλικό που συνθέτει τα γεγονότα που οδήγησαν στη σύλληψη, όπως και τα τεκμήρια που συνελέγησαν κατά  την 10ωρη έρευνα στο διαμέρισμα στην παρουσία του υπόπτου, είναι ογκωδέστατα. Υπάρχει ωστόσο συνήγορος υπεράσπισης του υπόπτου ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παρέλαβε όλα τα έγγραφα και τα πρακτικά της δίκης με σκοπό να τα μελετήσει για να μπορέσει να τον εκπροσωπήσει.

Ο ύποπτος, όταν προσήχθη στο Δικαστήριο δεν είχε δεμένο το χέρι, όπως σύμφωνα με μαρτυρία είχε παρουσιαστεί στα δύο ανήλικα αγόρια, παριστάνοντας τον ανήμπορο και ζητώντας βοήθεια για να μεταφέρει δήθεν κάποια βιβλία.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας οδηγήθηκε σε κρατητήρια στη Λευκωσία. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του και ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ο ύποπτος έδωσε θεληματική κατάθεση στην Αστυνομία, στην οποία φέρεται να παραδέχεται τη διάπραξη των αδικημάτων, δίνοντας μάλιστα τον ισχυρισμό ότι το έκανε για τα λύτρα.

Οι ισχυρισμοί του καθώς και όλα τα τεκμήρια τίθενται κάτω από το μικροσκόπιο των αστυνομικών ανακριτών.

Πως έγινε η απελευθέρωση… Οι αστυνομικοί-ήρωες και ο πολίτης που αξίζει χίλια μπράβο!

Έπειτα από την αξιολόγηση της πληροφορία του παρατηρητή της γειτονίας δύο αστυνομικοί έσπευσαν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Τυρνάβου στη Λάρνακα.

Οι δύο αστυνομικοί, Πάρης Παρασκευάς και Ματθαίος Σωτηρίου, χτύπησαν το κουδούνι του διαμερίσματος του 35χρονου. Με απόλυτη ψυχραιμία ο απαγωγέας άνοιξε την πόρτα και αφού τον ενημέρωσαν για την παρουσία τους, ο ίδιος τους κάλεσε να πάνε στο υπνοδωμάτιο για να δουν ότι δεν υπήρχε τίποτα μεμπτό.

Και έτσι έγινε. Οι δύο ένστολοι εισήλθαν στο δωμάτιο και όντως εκεί δεν ήταν τα δύο αγοράκια. Τότε ήταν όμως που ο ένας εκ των αστυνομικών είδε ότι στο τραπεζάκι υπήρχε «καρτελάκι» τύπου ταυτότητας, που στο ένα μέρος έγραφε ότι ήταν δάσκαλος και στο άλλο ότι ήταν μέλος της σχολικής εφορίας.

Η ταυτότητα τους θορύβησε και τότε εισήλθαν στο δεύτερο δωμάτιο του διαμερίσματος, εκεί όπου βρίσκονταν ξαπλωμένα στο κρεβάτι τα δύο ανήλικα αγόρια, σε κατάσταση που έδειχναν ναρκωμένα.

Αμέσως και με αστραπιαίες κινήσεις ένας εκ των αστυνομικών άρπαξε τους 11χρονους και τους μετέφερε στο κάτω μέρος της πολυκατοικίας, ενώ κάλεσε βοήθεια.

Σε λίγα λεπτά η στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απέκλεισαν την περιοχή ενώ συνέλαβαν τον 35χρονο, ο οποίος σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου το οποίο εξέδωσε την οκταήμερη κράτηση του.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network