MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Θεμέλια σε δύο νέες πολυμερείς. Διπλωματική κίνηση-ματ

Advertisement

Sponsored by exness

Τα θεμέλια δύο νέων πολυμερών διπλωματικών σχηματισμών βάζει αυτή την περίοδο η Λευκωσία, ως αποτέλεσμα του «σαφάρι» επαφών που είχε τις τελευταίες μέρες ο Υπουργός Εξωτερικών. Τα κριτήρια είναι καθαρά στρατηγικά και η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της Κυπριακής Δημοκρατίας να φέρει πιο κοντά κράτη της περιοχής μας με κράτη της ΕΕ.

Advertisement

Κατά τις επαφές Χριστοδουλίδη στο Βερολίνο «κλείδωσε» η σύσταση ενός πολυμερούς σχήματος με τη συμμετοχή της Γερμανίας, στο οποίο θα μετέχει -μεταξύ άλλων- και η Ελλάδα. Η συνεργασία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και θα λειτουργήσει στα πρότυπα των τριμερών συμμαχιών.

Σε πιο προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η δεύτερη πολυμερής, στην οποία θα συμμετέχει η Γαλλία. Λεπτομέρειες συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών στην Κύπρο την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προγραμματιστεί συνάντηση στην Νέα Υόρκη των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών που θα απαρτίζουν το σχήμα.

Και οι δύο πολυμερείς θα είναι επικεντρωμένες στη θετική ατζέντα, πράγμα που σημαίνει πως θα έχουν ως βάση όλα όσα ενώνουν τα μέρη. Μάλιστα από την πρώτη στιγμή θα τονιστεί ότι «όλοι καλοί χωράνε» και πως οι συμμαχίες δεν στρέφονται εναντίον κανενός.

Το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς κατά τη συνάντηση που θα έχουν σήμερα στην Αθήνα οι Νίκος Χριστοδουλίδης και Νίκος Κοτζιάς. Εξάλλου, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα βρεθούν την Πέμπτη στην Ιερουσαλήμ για τριμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network