MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κρίση στ’ άκρα… Ολοκληρώθηκε η συνεδρία των εκπαιδευτικών

Advertisement

Sponsored by exness

Αντί να σμικρύνει διευρύνεται το χάσμα στην παιδεία – Κανένα ίχνος φωτός για επίλυση της διαφωνίας στον ορίζοντα – «Όχι» η Κυβέρνηση – «Απεργία» οι εκπαιδευτικές οργανώσεις – Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 και 30 η συνεδρία

Advertisement

Ξεκίνησε στις 18:30 η κρίσιμη κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, η οποία θα εξετάσει μέτρα αντίδρασης, συμπεριλαμβανομένων των απεργιακών, μετά τη χθεσινή απόρριψη από τη Διυπουργική Επιτροπή της θέσης των εκπαιδευτικών οργανώσεων για έξοδο από την κρίση στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

Πριν από λίγο, γύρω στις 8 και 30, ολοκληρώθηκε η συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Όπως τόνισε νωρίτερα συντεχνιακή πηγή στο ΚΥΠΕ, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις συμπορεύονται μαζί και τα επόμενα βήματα τους θα είναι από κοινού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μια εισήγηση που αναμένεται να κατατεθεί κατά τη συνεδρία είναι όπως καθοριστούν τα οποιαδήποτε απεργιακά μέτρα από την ερχόμενη εβδομάδα, ούτως ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους γονείς να διευθετήσουν το πού θα αφήσουν τα παιδιά τους.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις «έχουν κρυμμένο «άσο» στο μανίκι τους», και από τις εισηγήσεις που αναμένεται να τεθούν ενώπιον των μελών των ΚΔΣ των οργανώσεων κάποια θα αφορά και τις εγκαταστάσεις στις σχολικές μονάδες, αλλά και τα κλιμακωτά μέτρα.

Η Κυβέρνηση απάντησε στους εκπαιδευτικούς με σκληρή γλώσσα, διαμηνύοντας ότι δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς.

Σε γραπτή δήλωσή της η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου καλεί τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να τιμήσουν τα όσα έχουν συμφωνηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου 2018, προκειμένου να οδηγηθούμε σε ένα διάλογο ουσίας για τα μεγάλα θέματα της παιδείας.

Την ίδια ώρα, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις παρακάθονται πρώτα σε κοινή σύσκεψη και ακολούθως θα πάρουν τις όποιες αποφάσεις προκύψουν σε χωριστές συναντήσεις, ενώπιον των Διοικητικών τους Συμβουλίων, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα τους, ωστόσο δεδομένη πρέπει να θεωρείται η εξαγγελία απεργιακών κινητοποιήσεων.

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι, ο Υπουργός Παιδείας, στην πρώτη του αντίδραση μετά την απόρριψη της θέσης των εκπαιδευτικών από την Κυβέρνηση, είπε ότι με την πρότασή τους οι εκπαιδευτικοί προκαθόριζαν το αποτέλεσμα του διαλόγου.

Υπάρχει Κυβερνητική θέληση για εκτόνωση της κατάστασης στην Παιδεία, αλλά  οι εκπαιδευτικοί, έχουν υπαναχωρήσει στα συμφωνηθέντα με την Κυβέρνηση λέγει ο Κώστας Καδής,  υπό την ιδιότητα του ως μέλος της τριμελούς Επιτροπής για την κρίση στην Παιδεία.

Ο Κώστας Καδής, απαντούσε στις κατηγορίες που εξαπέλυσαν κατά της Κυβέρνησης ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ, ότι δηλαδή δεν έχει γίνει πραγματικός διάλογος και ότι η Κυβέρνηση προσπάθησε να παγιδεύσει τους εκπαιδευτικούς. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν το πρωί στο ΡΙΚ, από τον Γιάννο Σωκράτους ΓΓ της ΟΕΛΜΕΚ και τον Χάρη Χαραλάμπους ΓΓ της ΠΟΕΔ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal