MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στο Προεδρικό το σκηνικό για την Παιδεία

Advertisement

Sponsored by exness

Στο Προεδρικό το σκηνικό για την Παιδεία – Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση για την Παιδεία στο Προεδρικό – Κοινή βούληση για εξεύρεση λύσης από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη

Advertisement

Οκτώ ημέρες πριν από το πρώτο κουδούνι στη νέα σχολική χρονιά εντείνονται οι προσπάθειες για να βρεθεί η «χρυσή τομή» στην κόντρα εκπαιδευτικών οργανώσεων και Υπουργείου Παιδείας.

Το σκηνικό μεταφέρθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο όπου  υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη σε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές. Λίγα λεπτά πριν τις 11.00 ανέβηκαν τα σκαλιά του Προεδρικού, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης καθώς και οι επικεφαλής των εκπαιδευτικών οργανώσεων. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε γύρω στςι 13.40.

Προηγήθηκε σύντομη συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών οργανώσεων για σκοπούς συντονισμού.

Κατά τη χθεσινή μέρα ο Υπουργός Παιδείας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τις ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων, στον οποίο και παρέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις τους.

Σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού εξέφρασε την ευαρέσκεια του που οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αποδέχτηκαν την πρόσκληση που τους απέστειλε και προσήλθαν σήμερα στη συνάντηση.

«Αυτό αποδεικνύει τη θέληση όλων μας να ξεκινήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά και παράλληλα, να μπούμε σε ένα εποικοδομητικό διάλογο, ο οποίος θα μας οδηγήσει στον εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου, κάτι το οποίο ως Κυβέρνηση επιδιώκουμε στα πλαίσια της ευρύτερης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Παρέλαβα σχετικό υπόμνημα, κοινό, από τις τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις, το οποίο θα διαβιβάσω άμεσα στον εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τις ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων», πρόσθεσε.

Θετικά ήταν και τα μηνύματα που έστειλαν οι εκπροσώποι ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ εκφράζοντας βούληση να ξεκινήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network