MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δεν σχολιάζει τις αναφορές Ακιντζί η κυβέρνηση

Advertisement

Sponsored by exness

Τι ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου – Να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση, διαμηνύει η Λευκωσία 

Advertisement

Δεν υπάρχει λόγος να σχολιάζουμε αναφορές σχετικά με τη λύση του Κυπριακού, και αυτό που θα ήταν εποικοδομητικό θα ήταν να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση από εκεί όπου έμεινε, με τη γνωστή και συμφωνημένη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή ομιλία του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στα Κόκκινα.

Ο Εκπρόσωπος ανέφερε πως “με δεδομένη την καθαρή τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη συνάντηση με την ειδική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ (Τζέιν Χολ Λουτ) για επανέναρξη της διαπραγμάτευσης και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αποστολή της κυρίας Λουτ, δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε σχόλια πάνω σε σχόλια σχετικά με τη λύση”.

“Αυτό που θα ήταν εποικοδομητικό θα ήταν να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση από εκεί όπου έμεινε, με τη γνωστή και συμφωνημένη διαδικασία των ΗΕ. Διαπραγμάτευση για μια λύση στη βάση των ψηφισμάτων και αποφάσεων των ΗΕ, καθώς και των κανόνων και αρχών της ΕΕ και με δεδομένο το `πλαίσιο Γκουτέρες`, στο σύνολό του, συμπεριλαμβανόμενων και των έξι παραμέτρων”, υπογράμμισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Μιλώντας στην εκδήλωση για την 54η επέτειο από τα γεγονότα στα Κόκκινα, ο κ. Ακιντζί είχε αναφέρει πως “εάν θέλουμε οι μελλοντικές γενιές να ζουν πλέον μόνιμα σε ειρήνη και γαλήνη θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τις συμπεριφορές επιβολής ο ένας στον άλλο”, καλώντας την ε/κ πλευρά να αποδεχθεί πλέον «την πραγματικότητα της κοινής ίσης ιδιοκτησίας αυτού του νησιού”.

«Θέλουμε τα δικαιώματά μας εδώ. Ούτε και έχουμε σκοπό να παραχωρήσουμε αυτά τα δικαιώματα σε κανέναν”, είχε πει μεταξύ άλλων ο κ. Ακιντζί, όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network