MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ενώνει δυνάμεις με την Ελλάδα η Κύπρος. Στη «μάχη» με τις φλόγες και η κυπριακή αποστολή

Advertisement

Sponsored by exness

Αναχώρησε στις 10 το πρωί για την Ελευσίνα η Κυπριακή αποστολή για βοήθεια – 45 πυροσβέστες και δύο οχήματα – Έτοιμη η Κύπρος για περεταίρω βοήθεια

Advertisement

Αναχώρησε στις 10 το πρωί για την Ελευσίνα, με C-130  η κυπριακή αποστολή  με 45 πυροσβέστες και δύο πυροσβεστικά οχήματα για να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης των μεγάλων πυρκαγιών που μαίνονται από χθες το μεσημέρι στην Ελλάδα.

Η αναχώρηση έγινε με δύο ώρες καθυστέρηση, λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας φόρτωσης στο στρατιωτικό αεροσκάφος, του βαρέως πυροσβεστικού εξοπλισμού, και δύο Πυροσβεστικών οχημάτων.

Λίγη ώρα αργότερα αναχώρησαν με πολιτικά αεροσκάφη άλλα 10 μέλη της Πολιτικής Άμυνας με προορισμό την Αθήνα.

Στις 4:30μμ αναμένεται να αναχωρήσουν άλλα 20 μέλη της πυροσβεστικής επίσης με πολιτικά αεροσκάφη.

Η Κυπριακή αποστολή αποτελείται συνολικά από 64 άτομα, πυροσβέστες, μέλη της Πυροσβεστικής, του Τμήματος Δασών, της Πολιτικής Άμυνας και τέσσερα άτομα της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, δύο εξειδικευμένους νοσηλευτές, και 2 διασώστες της Υπηρεσίας.

Υπεύθυνος της αποστολής είναι ο Βοηθός Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεωνίδας Λεωνίδου, ο οποίος θα είναι ο σύνδεσμος της Κυπριακής Αποστολής με τις Ελληνικές Δυνάμεις Πυρόσβεσης και της Πολιτικής Προστασίας.

Έγινε συντονισμός των Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής, του Τμήματος Δασών, της Πολιτικής Άμυνας και προστέθηκαν ακόμα 4 άτομα, διασώστες  της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, που θα βρίσκονται στην Αθήνα εντεταλμένοι, αποκλειστικά για την ασφάλεια της Κυπριακής Αποστολής. Είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά ανέφερε σε δηλώσεις του ο Μάρκος Τράγγολας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ετοιμάζουν ακόμα μια 40μελή ομάδα αποστολής, η οποία θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο, αν χρειαστεί να μεταβούν στην Ελλάδα, και θα αποτελείται από 10 μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 10 μέλη του Τμήματος Δασών, 10 μέλη της Πολιτικής Άμυνας, 10 μέλη της εθελοντικής ομάδας ΕΤΕΑ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network