MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η κατάταξη των νεοσυλλέκτων πλησιάζει. Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Advertisement

Sponsored by exness

Και ποια αγορομάνα δεν άκουσε έστω και μία φορά από τη στιγμή που έφερε στον κόσμο το παιδί της την… αμίμητη φράση «μέχρι να φτάσει σε στρατεύσιμη ηλικία ο γιος σου, ο στρατός θα έχει καταργηθεί»; Επειδή όμως η πατρίδα ακόμα μας χρειάζεται κι επειδή όντως πρόκειται για μία μεγάλη αλλαγή στη ζωή του κάθε στρατιώτη, χρειάζεται όχι μόνο ο ίδιος αλλά και η οικογένεια του να είναι προετοιμασμένοι κατάλληλα.

Advertisement

Και εφόσον οι μέρες κατάταξης των νεοσύλλεκτων στρατιωτών της Εθνικής Φρουράς για τους στρατεύσιμους της κλάσης 2018 ΕΣΣΟ και για όσους δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις πλησιάζουν, καλό θα ήταν οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν τα βασικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Η κατάταξη των νεοσυλλέκτων για τους στρατεύσιμους της κλάσης 2018 ΕΣΣΟ και για όσους δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και έχουν υποχρέωση θητείας στην Εθνική Φρουρά, στρατεύσιμοι και ανυπότακτοι που ανήκουν στις κλάσεις 1991 έως και 2017 (γεννηθέντες τα έτη 1973 έως και 1999) θα διαρκέσει από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 6 Ιουλίου.

Στρατεύσιμοι της κλάσης 2018 είναι όσοι γεννήθηκαν από 1η Ιανουαρίου 2000 έως και 31η Δεκεμβρίου 2000.

Οι στρατεύσιμοι έχουν υποχρέωση να καταταγούν με τη 2018 Εκπαιδευτική Σειρά Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ), στις 29 Ιουνίου στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) Λάρνακας οι εξ αναβολής υγείας στρατεύσιμοι και από τις 2 έως και 6 Ιουλίου στα ΚΕΝ Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου οι λοιπές κατηγορίες στρατευσίμων.

Πάντα με το σημείωμα πρόσκλησης

Οι στρατεύσιμοι πρέπει να προσέρχονται για κατάταξη την καθορισμένη ημερομηνία και ώρα και απαραίτητα να φέρουν μαζί τους το σημείωμα πρόσκλησης που τους έχει σταλεί ή επιδοθεί από τα Στρατολογικά Γραφεία, το δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο της Δημοκρατίας, από το οποίο να προκύπτει η ταυτοπροσωπία τους καθώς και το προσωρινό απολυτήριο τους (για όσους απολύθηκαν προσωρινά κατά το παρελθόν). Τονίζεται ότι οι στρατεύσιμοι θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει εκ των προτέρων τα αναγκαία δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν κατά την κατάταξη προκειμένου να πριμοδοτηθούν με τον αριθμό μορίων ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν.

Πριν στείλετε το παιδί σας στον στρατό πρέπει να γνωρίζετε!

Για όσους στρατεύσιμους το επιθυμούν, υπάρχει η δυνατότητα να τους χορηγηθούν είδη ιματισμού και υπόδησης πριν την ημερομηνία κατάταξης, από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου) που πρόκειται να καταταγεί έκαστος κατά τις ημερομηνίες που έχουν δημοσιευθεί από το Υπουργείο Άμυνας.

Οι υπόλοιποι μπορούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα είδη ιματισμού και υπόδησης από ειδικά καταστήματα που υπάρχουν στο εμπόριο.

Επίσης, οι γονείς καλό θα ήταν να ενημερωθούν πριν καταταγούν τα παιδιά τους για τα μοναδικά προνόμια που προσφέρει στους εθνοφρουρούς η Τράπεζα Κύπρου, με προνομιακό επιτόκιο στο χρεωστικό σας υπόλοιπο, δυνατότητα για παραχώρηση χρεωστικού ορίου μέχρι €1.200, με προσωπικές εγγυήσεις, χωρίς αρχικά τραπεζικά έξοδα ανοίγματος λογαριασμού, αυτόματο έμβασμα της μισθοδοσίας σας κάθε μήνα, χρεωστική κάρτα Visa τεχνολογίας Contactless  για ευκολότερες συναλλαγές, χωρίς κωδικό ή υπογραφή για συναλλαγές μικρότερες των €20.έκπτωση μέχρι και 0,25% στο επιτόκιο, δωρεάν αναλήψεις μετρητών από ATM διεθνώς, 24ωρη ενημέρωση και συναλλαγές μέσω 1bank και άμεση ενημέρωση μέσω sms.

Στο μεταξύ, θα ακολουθηθεί κι φέτος η ίδια διαδικασία για τη σίτιση των εθνοφρουρών, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την ανάληψη της τροφοδοσίας των Μονάδων Λάρνακας.

Για όλες τις πληροφορίες επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network