MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΠΡΟΚΑμια: «Νονός» των Σκοπίων ο Αναστασιάδης; Η προφητική δήλωση

Advertisement

Sponsored by exness

Από το Μακεδονικό, στις τουρκικές εκλογές και τις εσωκομματικές σε ΔΗΚΟ και Οικολόγους(!)

Advertisement

 

Πάει για λύση το Μακεδονικό και εμείς βρήκαμε νέα ευκαιρία να πλακωθούμε μεταξύ μας. Έτσι για να διευρύνονται λίγο και να μην μένουν στο Κυπριακό και την εσωτερική διακυβέρνηση οι κομματικές διαμάχες. Διότι -ως γνωστόν- κι αυτό το θέμα θα το λύσουν τα δικά μας κόμματα.

Πάντως πρέπει να το παραδεχθείτε. Ο πρώτος που είχε μιλήσει για «Βόρεια Μακεδονία» δεν ήταν άλλος από τον Νίκο Αναστασιάδη. Δική του ιδέα κι αυτό. Σας θυμίζουμε την περιβόητη απάντηση σε συνέντευξη τον περασμένο Γενάρη στο Ράδιο Πρώτο: «Γιατί η Ελλάδα να μην έχει έναν στενό συνεργάτη; Επειδή θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία; Μα φοβόμαστε αν ο Μέγα Αλέξανδρος ήταν ή όχι Έλληνας; Δεχόμαστε να μπούμε στο διάλογο της αμφισβήτησης ενός γεγονότος»!

Ήταν η δήλωση που έγινε λίγες εβδομάδες πριν από τις Προεδρικές Εκλογές και αποτέλεσε αντικείμενο συζητήσεων σε Κύπρο, Ελλάδα και Σκόπια. Έτρεχε τότε το Επιτελείο Αναστασιάδη να το… μαζέψει. Που να ήξεραν…

Αδειάζει η προεκλογική κλεψύδρα στην Τουρκία, με τους υποψηφίους να εντείνουν τις εθνικιστικές κορώνες κατά πάντων. Αν και ξεχωριστή θέση στις καρδιές των διεκδικητών του τουρκικού προεδρικού θώκου έχουν οι Κύπρος και Ελλάδα. Και επειδή πια έχουν όλοι τοποθετηθεί ανοιχτά (σε μια προσπάθεια να κερδίσουν έδαφος και εντυπώσεις), στην Λευκωσία δυναμώνουν οι φωνές που βλέπουν το «μη χείρον» σε μια ενδεχόμενη νίκη του Ερντογάν.

Ευρισκόμενος σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, ο Αβέρωφ Νεοφύτου αισθάνεται δικαιωμένος και… τρίβει τα χέρια του. Διότι κάποιοι βιάστηκαν να τον κατακρίνουν όταν δήλωνε πως πρέπει «να ευχόμαστε νίκη του Ερντογάν με μεγάλα ποσοστά».

Τα αποτελέσματα των τουρκικών εκλογών αναμένουν και στα Ηνωμένα Έθνη, με την Jane Holl Lute να παραμένει στο ακουστικό. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τόσο η Ουάσινγκτον όσο και η Νέα Υόρκη εκτιμούν ότι θα πρόκειται για εκλογές δύο γύρων. Εξού και η παρανόηση με τις διαρροές περί δήθεν διευθέτησης του πρώτου ταξιδιού της απεσταλμένης στην Λευκωσία στις 9 Ιουλίου.

Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια και το ΔΗΚΟ στις αντιπαραθέσεις. Η εκλογική αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής άφησε πίσω της έναν πικραμένο Μαρίνο Μουσιούτα, ο οποίος φρόντισε αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων να κακίσει τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η κομματική μηχανή υπέρ της υποψηφιότητας της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου.

Κι όμως… το ΔΗΚΟ δεν ήταν το μόνο κόμμα που έστησε κάλπες μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο. Εκλογές είχαν και οι Οικολόγοι. Η λαοθάλασσα των ψηφοφόρων εξέλεξε τους Άλκη Παπή στη θέση του Εκπροσώπου Τύπου, την Μαρία Κολά ως Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων και τον Σάββα Φιλίππου στη θέση του Οικονομικού Υπεύθυνου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network