MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Είδαν μικρό αιμάτωμα… Δεν έκαναν αξονικό, δεν ζήτησαν ακτινολόγο

Advertisement

Sponsored by exness

Υπό πενταήμερη κράτηση οι δύο γιατροί – Τι ανέφεραν κατά τη σύλληψη τους οι δύο γιατροί – «Υπάρχουν εύλογες υποψίες για διάπραξη των αδικημάτων», είπε ο δικαστής – «Φαίνεται ότι στο θάνατο του παιδιού συνέβαλε το επισκληρίδιο αιμάτωμα που προκλήθηκε συνεπεία του τραυματισμού του, το οποίο δεν εντοπίστηκε και αντιμετωπίστηκε κατάλληλα από τοςυ δύο υπόπτους» όπως λέχθηκε στο Δικαστήριο

Advertisement

Με συγκλονισμό παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του άτυχου 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας διέταξε την κράτηση των δύο γιατρών  που συνελήφθησαν τα ξημερώματα ως ύποπτοι για την υπόθεσης -ενός 37χρονου και νός 65χρονου- καθώς πρόεκυψε μαρτυρία ότι είναι οι δύο που εξέτασαν τον μικρό κατά τη μεταφορά του από τη μητέρα του στο νοσοκομείο Λάρνακας.

Εκδίδοντας τα διατάγματα κράτησης των δύο γιατρών ο Δικαστής ανέφερε ότι υπάρχουν εύλογες υποψίες για διάπραξη των αδικημάτων. Οι δύο γιατροί οι οποίοι συνελήφθηκαν, θεωρούνται ύποπτοι σύμφωνα με τη μαρτυρία που ακούστηκε στο Δικαστήριο, για «πρόκληση θανάτου από αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις».

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν σήμερα στο δικαστήριο, κατά τη σύλληψη του 65χρονος γιατρός δήλωσε ότι δεν έχει να πει τίποτα ενώ ο 37χρονος αρκέστηκε στο να πει ότι «αυτό είναι απαράδεκτο». Οι δύο ανακρίθηκαν και έδωσαν κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται.

Η Αστυνομία αναμένεται να προβεί στη λήψη άλλων 18 καταθέσεων για την υπόθεση.

Ο 10χρονος, όπως λέχθηκε στο δικαστήριο, είχε μεταφερθεί στις 11:10 το πρωί της Παρασκευής από τη μητέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας ύστερα από χτύπημα που είχε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στο σχολείο του.

Είδαν μικρό κεφαλαιμάτωμα… Δεν έκαναν αξονικό – Δεν ζήτησαν γνώμη ακτινολόγου

Κατά την πρώτη επίσκεψη του στο νοσοκομείο, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών το παιδί αρχικά εξετάστηκε από τον 2ο ύποπτο και στη συνέχεια η εξέταση συνεχίστηκε από κοινού μαζί με τον 1ο ύποπτο. Από την εξέταση οι δύο ύποπτοι -όπως ακούστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου- διαπίστωσαν ότι το παιδί έχει τραύμα στην αριστερή κροταφοβρεγματική περιοχή και ότι υπήρχε μικρό κεφαλαιμάτωμα. Δεν υπήρχε εξωτερική αιμορραγία ή θλαστικό τραύμα, ενώ το παιδί δεν είχε ρινόρροια ή ωρόρροια από αυτή ή μύτη. Έτσι το παιδί υποβλήθηκε σε ακτινογραφία κρανίου η οποία σύμφωνα με τον εξεταστή έγινε στις 11 και 35. Αμέσως μετά την ακτινογραφία οι δύο ύποπτοι γιατροί εξέτασαν από κοινού την ακτινογραφία και σύμφωνα με τους ίδιους, διαπιστώθηκε ότι το παιδί δεν είχε κάταγμα και συνέχιζε να βρίσκεται σε άριστη κλινική κατάσταση, δόθηκαν γραπτές οδηγίες στη μητέρα για παρακολούθηση και απολύθηκε.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, οι δύο ύποπτοι εξέτασαν από μόνοι τους την ακτινογραφία παρόλο που στο Νοσοκομείο βρισκόταν ακτινολόγος. Δεν ζήτησαν -σύμφωνα με τον αστυνομικό εξεταστή της υπόθεσης- επιθεώρηση και εξέταση ή ετοιμασία έκθεσης της ακτινογραφίας από τον ακτινολόγος.

Δύο ώρες αργότερα όμως και συγκεκριμένα στη μία και δέκα το μεσημέρι, η μητέρα του τον μετέφερε εκ νέου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας κάνοντας λόγο για πόνο στο κεφάλι του παιδιού και μειωμένη συνείδηση. Ήταν δηλαδή συγχυσμένο και δεν συμπεριφερόταν φυσιολογικά. Οι δύο ύποπτοι προχώρησαν σε νέα εξέταση.

Ο μικρός υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και διαπιστώθηκε από τον ακτινολόγο και τον 1ο ύποπτο που ήταν παρόν, ότι έφερε επισκληρίδιο αιμάτωμα στο αριστερό εγκεφαλικό μέρος της κεφαλής του. Ενημερώθηκε και ο 2ος ύποπτος και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του, διασωληνώθηκε και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου και εισήχθη κατευθείαν στο χειρουργείο.

Δυστυχώς το 10χρονο αγγελούδι δεν άντεξε και πέντε λεπτά πριν από τις πέντε το απόγευμα απεβίωσε.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, «φαίνεται ότι στο θάνατο του παιδιού συνέβαλε το επισκληρίδιο αιμάτωμα που προκλήθηκε συνεπεία του τραυματισμού του, το οποίο δεν εντοπίστηκε και αντιμετωπίστηκε κατάλληλα από τοςυ δύο υπόπτους».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network