MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΠΡΟΚΑμια: Η νυχτερινή «μάζωξη» στο Προεδρικό και τα… παϊδάκια στην Βάρνα

Advertisement

Sponsored by exness

Βραδιάτικα… πηγαδάκια στο Προεδρικό, αρνίσια παϊδάκια στην Βάρνα.

Advertisement

Κόσμος και κοσμάκης συγκεντρώθηκε χθες βράδυ στο Προεδρικό, ανταποκρινόμενος θετικά στο κάλεσμα Αναστασιάδη για μυστικό υπουργικό δείπνο με… σουβλάκια. Όπως μάθαμε, η πρόσκληση (που μόνο τους καινούργιους υπουργούς ξάφνιασε) είχε να κάνει με τη διεξαγωγή μιας εφ’ όλης τής ύλης συζήτησης για την πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού έργου. Και ενόψει της εξαγγελθείσας περιοδείας του Προέδρου στις Επαρχίες τον επόμενο μήνα.

Μάζωξη η οποία -οι πηγές μας λένε ότι- τυχαία προγραμματίστηκε μια μέρα μετά την Βάρνα. Το δείπνο των Ευρωπαίων αξιωματούχων με τον Ερντογάν μπορεί να μην περιελάμβανε σουβλάκια, εντούτοις στο μενού υπήρχαν… παϊδάκια. Στο ευρωτουρκικό δείπνο σερβιρίστηκε συγκεκριμένα σλαβική σαλάτα με ντομάτες, ψητά λαχανικά, αγελαδινό τυρί και πάπρικα. Για δεύτερο έφαγαν φιλέτο από καλκάνι Μαύρης Θάλασσας με χυμό λεμονιού και για κυρίως μοσχαρίσια φιλετάκια και αρνίσια παϊδάκια με καρότα, ψητά φραγκοστάφυλα και πατάτες με θυμάρι. Όσο για το επιδόρπιο, και αφού διαπίστωσαν ότι δεν τα βρίσκουν πουθενά, γλυκάθηκαν με caramel basket.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, όλα αυτά χρειάστηκε να τα δοκιμάσουν πέντε μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας πριν να σερβιριστούν στον Ερντογάν. Κι αυτό βάσει της έρευνας ενός Βούλγαρου δημοσιογράφου, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος -στα χνάρια του Χίτλερ- πληρώνει ανθρώπους για να δοκιμάζουν τα φαγητά που θα φάει διότι φοβάται πως θα τον δηλητηριάσουν.

Σε νέες… περιπέτειες η υλοποίηση του ΓΕΣΥ, με τον Μαρίνο Σιζόπουλο να καταγγέλλει μέλη του ΔΣ του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας για σύγκρουση συμφερόντων και κάποια άλλα μέλη ότι δεν πληρούσαν τα κριτήρια για διορισμό. Μάλιστα εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά Παμπορίδη και Ιωάννου, με τον πρώτο να απαντά ότι ο «Ιούδας» (από το περιβόητο tweet) δεν ήταν άλλος από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ. Ο τέως Υπουργός Υγείας κατήγγειλε τον Σιζόπουλο για… διαπλεκόμενα συμφέροντα και εκείνος απάντησε με το ίδιο… νόμισμα, επιστρέφοντας της κατηγορίες. Και έχουν ακόμα να δουν τα ματάκια μας και να ακούσουν τα αυτάκια μας. Η συνέχεια θα δοθεί αύριο σε μια θυελλώδη (όπως αναμένεται να εξελιχθεί) συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής υγείας. #άνω_κάτω

Τέλος στα κουτσομπολιά και τις φήμες για ριζικές αλλαγές στο ΑΚΕΛ θέλησε να βάλει ο Άντρος Κυπριανού, που συγκάλεσε ολόκληρη διάσκεψη Τύπου για να καθησυχάσει (!) τον κόσμο της αριστεράς. Καμιά αλλαγή ουσίας στην ιδεολογία και το χαρακτήρα. Εξήγησε ότι οι αλλαγές αφορούν το οργανωτικό κομμάτι, το θέμα της πιο έγκαιρης παραγωγής πολιτικής και ένα ακόμα «άνοιγμα» στην κοινωνία. Χρειάστηκε ένα μισάωρο να τα εξηγήσει, ενώ θα μπορούσε να τα πει όπως τα γράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Εκσυγχρονισμός, χωρίς να χρειαστεί να μετατραπεί το «κόκκινο» σε «ροζ».

Ο ΓΓ δεν απάντησε ξεκάθαρα εάν θα αποχωρήσει ή όχι από την ηγεσία του κόμματος, όταν με το καλό συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας του (σε δυόμιση χρόνια). Ανεξαρτήτως των προεκλογικών δηλώσεων του, όταν τα ποσοστά του Μαλά στις δημοσκοπήσεις βρισκόντουσαν στα… τάρταρα. «Κάποιοι ξέρουν καλύτερα από έμενα» είπε, παραπέμποντας στο κατάστικτο του κόμματος και σε αποφάσεις που θα λάβει στο μέλλον η Κεντρική Επιτροπή. Σα να κάνει πίσω ή είναι η ιδέα μας;

Βέβαια το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της διάσκεψης Άντρου, ήταν το γεγονός ότι επέλεξε να μιλήσει για τον εκσυγχρονισμό του ΑΚΕΛ με… «σκηνικό» την πρώτη σημαία του κόμματος. #διπλής_ανάγνωσης

Νωρίς – νωρίς άρχισαν οι συζητήσεις στα κόμματα για τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών (Μάιος ή Ιούνιος του 2019). Ούτε «Χριστός Ανέστη» δεν είπαμε ακόμα και κάποιοι άρχισαν να… τρώγονται μεταξύ τους ή ακόμα και με τα ρούχα τους. Ποιος μένει, ποιος φεύγει, ποιος μπαίνει, ποιος βγαίνει, ποιοι συνεργάζονται. Πόσους βγάζει ο ένας, πόσους βγάζει ο άλλος. Ποιος θα πάει Επίτροπος, ποιος θα πάρει την 6η έδρα. Καθίστε τουλάχιστον να περάσει το καλοκαιράκι και… τρώγεστε μετά. Δεν αντέχει -τούτος ο λαός- προεκλογική στο… καπάκι.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network