MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μαθητές επέδωσαν 5000 υπογραφές διαμαρτυρίας για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο

Advertisement

Sponsored by exness

Οι Επαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές Μαθητών Λευκωσίας – Κερύνειας, Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου επέδωσαν σήμερα πέντε χιλιάδες υπογραφές διαμαρτυρίας για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο στην Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας Αίγλη Παντελάκη.

Advertisement

Υστερα από την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Παιδείας και των μαθητών, η κ. Παντελάκη ανέφερε ότι “συνάντησα εκπροσώπους των Επαρχιακών Συντονιστικών Επιτροπών όλων των επαρχιών πλην της Λεμεσού. Οι μαθητές των επαρχιών αυτών μου έχουν επιδώσει ένα ψήφισμα στο οποίο έλαβαν μέρος πέντε χιλιάδες περίπου μαθητές και οι οποίοι αντιτάσσονται στις εξετάσεις κάθε τετράμηνο”.

Μίλησα με τους μαθητές, σημείωσε, και διαπιστώσαμε ότι αυτή η πρωτοβουλία έχει δέκα μέρες που έχει ολοκληρωθεί και οι μαθητές μας ενδεχομένως να μην είναι πλήρως ενημερωμένοι για την νέα πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Υπουργός Παιδείας για κάποιες τροποποιήσεις στο όλο σύστημα έτσι ώστε να μειωθεί η ύλη, να υπάρξουν κι άλλες μορφές αξιολόγησης μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, να επεκταθεί η εξεταστική περίοδος από την 1η μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου, η κάθε σχολική μονάδα να μπορεί να οργανώνει τα δικά της διαγωνίσματα και να υπάρχει μια εξέταση στο τέλος του τετραμήνου, ένα κύριο διαγώνισμα που θα είναι δύο 45λεπτα και η μορφή του οποίου θα συζητηθεί εκτενέστερα.

Ηδη ο Υπουργός Παιδείας, είπε η Γενική Διευθύντρια, είχε συναντήσεις σε όλες τις επαρχίες, με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές – οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη κι ελπίζω στο τέλος να συμφωνήσουμε όλοι για κάτι που θα ωφελήσει και τα παιδιά και την παιδεία γενικότερα.

“Θα πρέπει να μιλούμε για βελτιώσεις. Και ο τέως Υπουργός Παιδείας όταν είχαμε μια συνάντηση γι’ αυτό το θέμα είχε πει ότι είμαστε πάντοτε ανοικτοί για βελτιωτικές κινήσεις που αναβαθμίζουν όλο το πλαίσιο και το κάνουν αποδεκτό”, συμπλήρωσε η κ. Παντελάκη.

Ο μαθητής Μάριος Χατζηλία είπε πως “αντιλαμβανόμενοι την ανησυχία των συμμαθητών μας για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο πήραμε την πρωτοβουλία να κάνουμε μια συλλογή υπογραφών σε κάποιες επαρχίες, μαζέψαμε περίπου πέντε χιλιάδες υπογραφές, τις επιδώσαμε σήμερα στην Γενική Διευθύντρια κι ελπίζουμε ότι θα ακουστεί το πρόβλημα μας”.

Αυτό που πάει να γίνει, σημείωσε, κάνει τον μαθητή να κυνηγά τον βαθμό και χάνει την ουσία, εμείς θέλουμε ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο και θα το διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network