MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Προστασία φτωχών χρεώστων και θηλασμός στην Επιτροπή Εργασίας

Advertisement

Sponsored by exness

Προτάσεις νόμου που αφορούν την προστασία χρεωστών οι οποίοι λαμβάνουν βοήθεια από το κράτος, αλλά και το δικαίωμα στο δημόσιο θηλασμό εξέτασε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, σήμερα.

Advertisement

Σε δηλώσεις του μετά από την συνεδρία της Επιτροπής ο Πρόεδρος της Αντρέας Φακοντής αναφέρθηκε στην πρόταση νόμου που αφορά στην προστασία οφειλετών οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν το χρέος τους.

«Όσοι λαμβάνουν δημόσιο βοήθημα ή ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αυτό το ποσό δεν θα θεωρείται ως εισόδημα για σκοπούς της υποχρέωσης του για κάλυψη του χρέους που οφείλει και ήταν απλήρωτο με βάση απόφαση ή διάταγμα από το δικαστήριο», είπε.

Επίσης, ανέφερε, «προνοείται να μην λαμβάνεται υπόψη το οποιοδήποτε επίδομα, δηλαδή αν κάποιος λαμβάνει επίδομα τέκνου ή φοιτητική χορηγία, ως επίσης και σύνταξη η οποία είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως αυτό καθορίζεται, αυξανόμενο κατά €1.700 για κάθε εξαρτώμενο».

Σε ερώτηση απάντησε ότι η πρόταση έχει διευρυνθεί για να περιληφθούν επιδόματα όπως το επίδομα τέκνου, το επίδομα μονογονιού και το επίδομα ασθενείας.

Σε ερώτηση αν υπάρχει συμφωνία στην Επιτροπή απάντησε ότι «υπάρχει ομοφωνία από τα μέλη της Επιτροπής», προσθέτοντας ότι θα υπάρξει τοποθέτηση την επόμενη εβδομάδα για να πάει στην Ολομέλεια για ψήφιση».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε ότι και η Κυβέρνηση είναι θετική, διευκρινίζοντας ότι απλώς έχουν προστεθεί κάποια επιδόματα.

Πριν το Πάσχα προωθούνται για ψήφιση οι προτάσεις νόμου για το θηλασμό

Ο κ. Φακοντής ανέφερε επίσης ότι η Επιτροπή Εργασίας μελέτησε επίσης προτάσεις νόμου για την προώθηση και την προστασία του μητρικού θηλασμού.

«Η Επιτροπή σήμερα ολοκλήρωσε τη συζήτηση της», είπε, προσθέτοντας ότι «έχει υιοθετήσει κάποιες προτάσεις που είχαν κατατεθεί από το Υπουργείο Υγείας και από άλλους που είχαν παρευρεθεί».

Παραμένει προς τοποθέτηση, σύμφωνα με τον ίδιο το ενδεχόμενο συμπερίληψης πρόνοιας για την απαγόρευση σε απόλυση στην περίπτωση όπου γυναίκα συνεχίζει να θηλάζει το παιδί της από 3 σε 5 μήνες.

Το ζήτημα εκκρεμεί και θα υπάρξει τελική τοποθέτηση την ερχόμενη εβδομάδα ώστε και οι τρεις προτάσεις νόμου να οδηγηθούν πριν από το Πάσχα στην Ολομέλεια για ψήφιση, είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network