MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Αφρίκα»: Τη βία πυροδότησε ο Ερντογάν

Advertisement

Sponsored by exness

Η συνέχιση της δίκης των έξι υπόπτων για τα επεισόδια μπροστά από την Αφρίκα και τη «βουλή» στις 22 Ιανουαρίου και τα όσα διαδραματίστηκαν χθες, καθώς και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το «δικηγορικό σύλλογο», είναι από τα κύρια ζητήματα στον τ/κ Τύπο σήμερα. Εκτός από την Αφρίκα που ασχολείται αποκλειστικά με αυτό στο πρωτοσέλιδό της, και οι άλλες τέσσερις εφημερίδες παραθέτουν όλες τις σχετικές δηλώσεις. Αναφορά γίνεται επίσης στην απόδραση δύο κρατουμένων από τις «κεντρικές φυλακές», την κατάσταση στη Συρία, τους στόχους της νέας «υπουργού υγείας» κά

Advertisement

H «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Τη βία πυροδότησε ο Ερντογάν» γράφει ότι ο πρόεδρος και «βουλευτής» του κόμματος “Αναγέννηση”, Ερχάν Αρικλί μιλώντας στο «δικαστήριο» και ζητώντας την ελάφρυνση των ποινών των 6 υπόπτων για τα επεισόδια, ανέφερε ότι αυτός που πυροδότησε τα επεισόδια στις 22 Ιανουαρίου ήταν ο Ερντογάν με τις δηλώσεις του. Αλλού αναφέρει ότι επαναστάτησε και ο «δικηγορικός σύλλογος» με όσα γίνονται στη δίκη των 6 με τον «πρόεδρο» του «συλλόγου», Ουνβέρ Μπεντεβί να δηλώνει ότι πλήττεται η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε «μυστικό» γιατί μένουν άφαντοι οι άλλοι 9 που αναζητούνται για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στις 22 Ιανουαρίου.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Σκληρή αντίδραση από τους νομικούς» αναφέρεται στη δήλωση του «προέδρου» του «δικηγορικού συλλόγου» εναντίον των απειλών ακόμα και για τη ζωή του που δέχεται ο «δικαστής» της υπόθεσης των 6 για τα επεισόδια έξω από την Αφρίκα και τη «βουλή». Αλλού γράφει ότι ο πρόεδρος και «βουλευτής» του κόμματος “Αναγέννησ”, Ερχάν Αρικλί δήλωσε χθες για την εν λόγω δίκη ότι το μήνυμα που θα βγει από αυτή θα δοθεί στον Ερντογάν και πως αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια ήταν «πρόσφυγες» του 1975. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στις νέες επιθέσεις στο Ιμπλίμπ και την ανατολική Γούτα στη Συρία οι νεκροί είναι περισσότεροι από 100.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Αντί για προεδρία, Διεύθυνση» γράφει ότι μετά τη γνωμάτευση του «γενικού εισαγγελέα» ότι ο «βουλευτής» του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΚΔ), Χουσεϊν Αγκολεμλί δεν μπορεί να γίνει «πρόεδρος» της «βουλής», το ΚΚΔ ζητεί τώρα η «Διεύθυνση» αθλητισμού, που έχει δοθεί στο Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ), να υπαχθεί στο «υπουργείο παιδείας», όπου «υπουργός» είναι ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η αμέλεια και η ανεπαρκής φύλαξη στις «κεντρικές φυλακές» λόγω της μη επάνδρωσης των πύργων παρακολούθησης, ήταν η αιτία που οι δύο φυλακισμένοι δραπέτευσαν προχθές. Αλλού αναφέρει ότι η «κυβέρνηση» καθυστέρησε, με την απόφαση για αναδιάρθρωση χρεών, την κρίση σε μεγάλους «δήμους».

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Αφήστε ήσυχη τη δικαιοσύνη» γράφει ότι ο «δικηγορικός σύλλογος» καταδίκασε τις απειλές εναντίον της ζωής του «δικαστή» της υπόθεσης των 6, τις δηλώσεις του Ερχάν Αρικλί με στόχο τη δικαιοσύνη και τις δηλώσεις του επίσης «βουλευτή» του κόμματος “Αναγέννηση”, Μπερτάν Ζάρογλου, εναντίον γυναικών δικηγόρων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο κόσμος περιμένει μια διέξοδο για τη συναλλαγματική μείωση της αξίας της τουρκικής λίρας. Αλλού αναφέρει ότι έχουν τρελαθεί οι τιμές των λαχανικών και των φρούτων.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Αρχίζει ο έλεγχος στην υγεία» αναφέρεται στη συνέντευξη που έδωσε η «νέα «υπουργός υγείας», Φιλίζ Μπεσίμ στην εφημερίδα, αναλύοντας τους στόχους της στον τομέα της υγείας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο ένας από τους δύο φυγόδικους από τις «κεντρικές φυλακές» βρίσκεται στο «νότο». Αλλού αναφέρεται στις ελλείψεις που υπάρχουν σε διάφορες ανεγειρόμενες οικοδομές, οι εργασίες στις οποίες σταμάτησαν με εντολή του «τμήματος εργασίας» λόγω μη επαρκών μέτρων ασφάλειας των εργαζομένων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network