MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ένα βήμα από την παραπομπή σε δίκη για διαφθορά ο Νετανιάχου

Advertisement

Sponsored by exness

Σε δίκη κατηγορούμενος για διαφθορά ενδέχεται να παραπεμφθεί σύντομα ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισραηλινού Τύπου.

Advertisement

Οι επιθεωρητές της αστυνομίας που ερευνούν τις καταγγελίες εις βάρος του Ισραηλινού πρωθυπουργού είπαν ότι συμφώνησαν ομόφωνα ότι πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες στον Νετανιάχου για δωροληψία και αποδοχή παράνομων δώρων από πλούσιους «ευεργέτες».

Αν εισηγηθούν και επισήμως την παραπομπή του σε δίκη, τότε το θέμα θα πάει στον Γενικό Εισαγγελέα της χώρας, ο οποίος και θα κρίνει αν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να ασκηθεί η δίωξη.

Η εξέλιξη φάνηκε να αιφνιδιάζει τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος σε μήνυμα που ανήρτησε χθες το βράδυ στο Facebook απέρριψε τις κατηγορίες εναντίον του και διαβεβαίωσε τους οπαδούς του ότι οι έρευνες δεν θα οδηγήσουν πουθενά.

«Πολλοί από σας αναρωτιέστε τι θα γίνει. Θέλω, λοιπόν, να σας καθησυχάσω. Τίποτε δεν θα γίνει γιατί εγώ γνωρίζω την αλήθεια. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος οι δικαστικές αρχές θα καταλήξουν σ ένα συμπέρασμα, την απλή αλήθεια ότι δεν υπάρχει τίποτε», είπε.

Δύο χωριστές έρευνες διεξάγονται για τον Νετανιάχου: η πρώτη αφορά το κατά πόσον ο ίδιος κι η σύζυγός του Σάρα αποδέχθηκαν ακριβά δώρα από πλούσιους «ευεργέτες» όπως ο γεννημένος στο Ισραήλ παραγωγός του Χόλιγουντ Άρνον Μιλτσαν. Και η δεύτερη αφορά σε φήμες για μυστική διαπραγμάτευση μεταξύ του Νετανιάχου και του Αμνον Μόουζες, εκδότη της ευρείας κυκλοφορίας ισραηλινής εφημερίδας Yediot Ahronot.

Μια τρίτη υπόθεση αφορά στην εμπλοκή μελών της οικογένειας του Ισραηλινού πρωθυπουργού σε σκάνδαλο διαφθοράς αναφορικά με την προμήθεια υποβρυχίων από τη Γερμανία.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του δικτύου Hadashot , έξι στους δέκα Ισραηλινούς λένε ότι ο Νετανιάχου θα πρέπει να παραιτηθεί από το αξίωμά του αν η αστυνομία εισηγηθεί την παραπομπή του σε δίκη για διαφθορά ή κατάχρηση εμπιστοσύνης.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network