MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Στη Νέα Υόρκη για επαφές στον ΟΗΕ ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης 

Advertisement

Sponsored by exness

Επαφές στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών με αξιωματούχους της Γραμματείας και των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας αναμένεται να έχει ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής, πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Advertisement

Το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται στις 30 Ιανουαρίου να υιοθετήσει ψήφισμα για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για ακόμη έξι μήνες, λαμβάνοντας υπόψη τρεις εκθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ. Την έκθεση καλών υπηρεσιών της 28ης Σεπτεμβρίου, στρατηγικής αναθεώρησης που κυκλοφόρησε αρχές Δεκεμβρίου και την πρόσφατη για την ειρηνευτική δύναμη της 9ης Ιανουαρίου.

Την Τρίτη η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, πρόκειται να ενημερώσει τις χώρες που συνεισφέρουν με δυνάμεις στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ ενώ την Τετάρτη το απόγευμα θα ενημερώσει κατά τη διάρκεια κλειστών διαβουλεύσεων τα μέλη του ΣΑ για τα θέματα της ειρηνευτικής δύναμης και το Κυπριακό.

Επίσης αναμένεται να έχει σειρά επαφών με τους πρέσβεις της Κύπρου, της Τουρκίας και άλλους εμπλεκόμενους.

Το προσχέδιο ψηφίσματος αναμένεται τα παρουσιαστεί από τους Βρετανούς στα υπόλοιπα μέλη του ΣΑ μετά τη συνεδρία.

Πέραν των επαφών του στον ΟΗΕ, ο κ. Μαυρογιάννης θα δώσει το βράδυ της Παρασκευής διάλεξη με θέμα το Κυπριακό, στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Rutgers της Νέας Υερσέης, σε μία εκδήλωση που διοργανώνεται από τον ελληνικό φοιτητικό σύλλογο του Πανεπιστημίου, την Κυπριακή Ομοσπονδία, την ΠΣΕΚΑ και το κυπριακό σωματείο «Σαλαμίς».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network