MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ερντογάν για Κυπριακό: Βρεθήκαμε κοντά στο Μπούργκενστοκ αλλά δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα

Advertisement

Sponsored by exness

Αναφορές Προέδρου Παυλόπουλου στο Κυπριακό κατά την συνάντηση με Ερντογάν – Δίκαιη και βιώσιμη λύση ζήτησε ο Παυλόπουλος – Κατηγόρησε την ΕΕ για μη τήρηση των δεσμεύσεων ο Ερντογάν.

Advertisement

Αναφορά και στο Κυπριακό έκανε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες θέλουν πολύ να λυθεί το Κυπριακό με δίκαιη και βιώσιμη λύση. «Η λύση αυτή οφείλει να σέβεται το διεθνές δίκαιο το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και την κυριαρχία ενός κράτους μέλους της ΕΕ», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

«Όλοι μαζί να φτάσουμε σε μια λύση, που να πληροί τα όσα προβλέπονται για ένα κράτος – μέλος της Ευρώπης», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Απαντώντας ο κ. Ερντογάν είπε ότι, όπως και η Ελλάδα έτσι και η Τουρκία είναι εγγυήτριες χώρες στην Κύπρο. Αναφέρθηκε στη διαδικασία επίλυσης με βάση το Σχέδιο Ανάν λέγοντας: «Στο αποτέλεσμα εκείνων των συνομιλιών έπρεπε να βρεθεί κάποια λύση που όμως δυστυχώς δεν έγινε δυνατό,.  Στο δημοψήφισμα οι Τουρκοκύπριοι είπαν ΝΑΙ ενώ οι Ελληνοκύπριοι ΟΧΙ». Κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν έχει εκπληρώσει καμία από τις υποσχέσεις που έδωσε στους Τουρκοκύπριους και κατέληξε ότι στόχος της Τουρκίας είναι να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο .

Σημείωσε δε ότι ήταν παρόν στις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο Μπούργκενστοκ, και υπογράμμισε ότι έπρεπε να βρεθεί λύση, ωστόσο δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network