MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έκκληση ΠΣΕΜ σε κόμματα για μη ψήφιση των νέων κανονισμών

Advertisement

Sponsored by exness

Έκκληση προς τα κόμματα, “τα οποία επί διακυβέρνησής τους έδωσαν αγώνες για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση μέσα στα σχολεία, να μην αφήσουν να γίνει αυτή η συντηρητική στροφή της δημόσιας εκπαίδευσης”, απευθύνει η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) με την ευκαιρία κατάθεσης αύριο προς ψήφιση στη Βουλή των Αντιπροσώπων των νέων κανονισμών λειτουργίας των δημόσιων σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Advertisement

Σε ανακοίνωσή της η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι “όσοι εμποδίζουν τους μαθητές να διεκδικήσουν και να αντιδράσουν τα δικαιώματα τους, θα είναι υπόλογοι των πράξεων τους για τους αυριανούς πολίτες” και αυτοί θα πρέπει “να λάβουν υπόψη τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των μαθητών, που είναι οι πρώτοι που επηρεάζονται από τους νέους κανονισμούς”.

Η ΠΣΕΜ ευχαριστεί “τους συμμαθητές μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και έμειναν έξω από τις τάξεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους νέους κανονισμούς λειτουργίας και συγκεκριμένα με τις εξετάσεις ανά τετράμηνο”.

Αναφέρει ότι “οι μαθητές απέδειξαν ότι όσες απειλές και να δεχτούν από Υπουργείο Παιδείας και διευθύνσεις, αντιδρούν και διεκδικούν τα δικαιώματα τους”.

“Θεωρούμε ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να αποσύρει από τους νέους κανονισμούς το δικαίωμα των μαθητών να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες της ΠΣΕΜ”, συνεχίζει η Επιτροπή.

Αναφέρει ότι “από τον περασμένο Νοέμβριο μεταφέρουμε στο Υπουργείο Παιδείας την αντίθεσή μας, συμμετείχαμε στο διάλογο χωρίς να ληφθούν υπόψη οι απόψεις μας, πραγματοποιήσαμε μονόωρη αποχή, δημοψήφισμα με 13500 συμμετέχοντες, συνελεύσεις σχολείων, επαρχιακές συνδιασκέψεις, συναντήσεις με πολιτικά κόμματα, συναντήσεις με Υπουργείο και αρμόδιους φορείς, με αποκορύφωμα την 4ωρη αποχή από τα μαθήματα με παγκύπρια διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή”.

Το σημερινό μέτρο, καταλήγει, “ήταν η κορύφωση του αγώνα μας και το τελευταίο μέτρο αντίδρασης μας, συμβολίζει το κλείσιμο του ανθρώπινου σχολείου και την ταφόπλακα στη δημοκρατική σκέψη και άποψη εντός της εκπαίδευσης”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network