!

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

MC MEDIA NETWORK

29 Οκτωβρίου, 2020 Πέμπτη 06:42:07

Όλες οι Ειδήσεις

Εγγραφή στο
Newsletter

!

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

11 μέρες… 75 κρούσματα. Η «ακτινογραφία» στην Κύπρο. Πληγή οι επαγγελματίες υγείας. Οι χώρες επιμόλυνσης

Στα 75 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο. Από τις 9 Μαρτίου οπότε και καταγράφηκαν τα πρώτα δύο κρούσματα μέχρι και τις 20 του μήνα καταγράφονται 75 κρούσματα εκ των οποίων το 1/3 αφορά επαγγελματίες υγείας, νοσηλευτικό προσωπικό και γιατρούς.

Κατέβασε το APP της CYPRUS TIMES! ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS

Μέσα σε 11 μόλις μέρες η Κύπρος αριθμεί 75 κρούσματα κορωνοϊού, 45 εκ των οποίων αποτελούν επαφές.

Δύο νοσηλεύονται στην Εντατική Μονάδα του Νοσοκομείου Λεμεσού σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, ενώ άλλοι δύο έλαβαν χθες Παρασκευή εξιτήριο και δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τους ειδικούς να μιλάμε για ίαση.

Ο κορωνοϊός στο νησί εμφανίστηκε ως «Δούρειος Ίππος» στα κρατικά μας νοσηλευτήρια, χτυπώντας επαγγελματίες υγείας της πρώτης γραμμής… Αρχικά «χτύπησε» το Νοσοκομείο Λευκωσίας, μετά αυτό της Πάφου και στη συνέχεια σειρά πήρε αυτό της Λεμεσού. Ανησυχία προκαλεί και η παραδοχή του Υπουργού Υγείας, ότι είναι αδύνατον να περιοριστεί η διασπορά του ιού στα νοσηλευτήρια.

Ο ιός χτύπησε το Νοσοκομείο Πάφου και 2 ιδιωτικά νοσηλευτήρια

Φυσικά το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται και αριθμητικά να αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου αφού τα κρούσματα εκεί έχουν φτάσει τα 19. Συγκεκριμένα τα κρούσματα αφορούν 12 νοσηλευτές, δύο γιατρούς, μία καθαρίστρια και τέσσερις ασθενείς. Επίσης στην Πάφο έχουν νοσήσει και δυο ιδιώτες γιατροί, σε δύο διαφορετικά ιδιωτικά νοσηλευτήρια, τον Ευαγγελισμό και το «Ίασις», το οποίο μετά και όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες, ανοίγει ξανά σήμερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.

9 Μαρτίου

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, ένας 25χρονος Ελληνοκύπριος ο οποίος επέστρεψε από το Μιλάνο στις 26 Φεβρουαρίου. Παρουσίασε συμπτώματα στις 5 Μαρτίου κι ενώ βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και στις εξετάσεις που του έγιναν για 2η φορά επιβεβαιώθηκε ότι νόσησε.

Το δεύτερο κρούσμα, το οποίο σήμανε και συναγερμό στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, ήταν ο 64χρονος Καρδιοχειρούργος που έφτασε στη Λάρνακα από την Αγγλία στις 3 Μαρτίου. Το γεγονός ότι ήταν ασυμπτωματικός και συνέχισε να εργάζεται στην κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ανάγκασε τις κρατικές υπηρεσίες να επιδοθούν σε αγώνα δρόμου για την ιχνηλάτηση των επαφών του.

11 Μαρτίου

Δύο πρόσωπα, 64 και 78 ετών, που έφτασαν από το Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαιώνεται ότι νόσησαν από τον κορωνοϊο. Εντοπίστηκαν με υψηλό πυρετό από τη θερμοκάμερα στο ιατρείο του Αεροδρομίου Λάρνακας.

Άλλο ένα κρούσμα ο 51χρονος οδηγός ταξί  και μία γυναίκα που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στη Λευκωσία.

Γυναίκα από την Ελλάδα που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο με την οικογένεια της. Ήρθε από την Αθήνα στις 3/3/2020. Επιβεβαιώθηκε στις 11/3/20 και τέθηκε σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι της.

12 Μαρτίου

Ένας νεαρός Ε/κ από τη Λευκωσία. Ήρθε από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 8/3/20 και τέθηκε σε αυτοπεριορισμό.

Ένας Ελλαδίτης που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, και το οποίο είχε επιστρέψει από την Ιταλία.

Ένα άτομο που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, και το οποίο είχε εκδηλώσει ήπια συμπτωματολογία μετά την επιστροφή του από την Ελλάδα.

Ένας μεσήλικας που βρίσκεται σε αυτό-περιορισμό, και ο οποίος έφτασε από την Γερμανία.

13 Μαρτίου

Δύο άτομα που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και είχαν επιστρέψει πρόσφατα από την Αθήνα. Πρόκειται για δυο αδέλφια στη Λάρνακα. Η περίπτωση αυτή εξελίσσεται ως «αλυσίδα» τις επόμενες μέρες, αφού θα επιβεβαιωθούν 9 συνολικά μέλη της ίδιας οικογένειας.

Δύο άτομα που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, και τα οποίο είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

13 Μαρτίου

Πέντε άτομα που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό. Πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας στη Λάρνακα και εντοπίστηκαν θετικά στον ιό κατά τη διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Ένα άτομο που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Ένα άτομο που είχε ταξιδέψει πρόσφατα από το Ηνωμένο Βασίλειο, βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

14 Μαρτίου

Δύο άτομα που επέστρεψαν από την Ιταλία, βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Άλλα δύο άτομα της ίδιας οικογένειας στη Λάρνακα. Πρόκειται για τον παππού και την γιαγιά των δύο αδελφών.

Ένας ηλικιωμένος που νοσηλευόταν από τις 3 Φεβρουαρίου στο Νοσοκομείο της Πάφου και είχε δεχθεί επίσκεψη από οικείους του από το Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά και τον εντοπισμό αυτού του κρούσματος, οι αρμόδιες υπηρεσίες έβαλαν «λουκέτο» στο Νοσοκομείο της Πάφου, έθεσαν σε καραντίνα ασθενείς, ακύρωσαν ραντεβού και προγραμματισμένες επεμβάσεις και ξεκίνησαν διαδικασία απολύμανσης αλλά και άμεσης ιχνηλάτησης των επαφών του, μεταξύ ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και επισκεπτών και άλλων ασθενών.

15 Μαρτίου

Πέντε άτομα που επέστρεψαν από το Ηνωμένο Βασίλειο και τα οποία βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές όταν ανέπτυξαν συμπτωματολογία.

Δύο άτομα που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα που είχε εντοπιστεί τις προηγούμενες μέρες. Πρόκειται για ιχνηλάτηση επαφών από πρόσωπα που εντοπίστηκαν με κορωνοϊό και είχαν έρθει από Ελλάδα.

Την ίδια μέρα από τις Βρετανικές Βάσεις ανακοινώθηκαν δύο κρούσματα. Πρόκειται για μέλη των Ένοπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου με μόνιμη έδρα την RAF Ακρωτηρίου. Συγκεκριμένα έναν άνδρα και μία γυναίκα που επέστρεψαν από το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω του Αεροδρομίου Πάφου στις 13 Μαρτίου. Τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό και η Μονάδα Κοινών Υπηρεσιών Υγείας των ΒΒ ενεργοποίησε σχέδιο για εντοπισμό των επαφών τους.

16 Μαρτίου

13 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις 16 Μαρτίου ανακοινώνει το Υπουργείο Υγείας.

10 επαγγελματίες υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου που είχαν επαφή με τον Βρετανό ασθενή που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες. Πρόκειται για οκτώ νοσηλευτές της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, μία γιατρό της ΜΕΘ και μια εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας.

Ένας ασθενής που νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Πάφου οπού νοσηλευόταν ο Βρετανός.

Δύο άτομα που είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό (Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα) και παρουσίασαν συμπτώματα.

17 Μαρτίου

Δύο άτομα που είχαν επαφή με κρούσμα που είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες. Όπως δημοσίευσε η Cyprus Times το ένα αφορά επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος στη Λάρνακα και το δεύτερο γυναίκα 32 ετών που ήρθε από τη Βουλγαρία έχοντας τον ιό. Όπως διαπιστώθηκε είχε νοσήσει η συγκάτοικος της εκεί.

Ένας 31χρονος που είχε επιστρέψει από το Βέλγιο, παρέμεινε σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές όταν παρουσίασε συμπτωματολογία.

18 Μαρτίου

Τέσσερα άτομα που είχαν επαφή με κρούσμα που είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες.

Τρία άτομα που είχαν επιστρέψει από Ελλάδα, παρέμειναν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές όταν παρουσίασαν συμπτωματολογία.

Ένα άτομο από τις Βρετανικές Βάσεις.

Ένα άτομο, του οποίου το ιστορικό διερευνάται και αποτελεί το δεύτερο ορφανό κρούσμα, μετά τον οδηγό ταξί από την Πάφο.

Το ένα από τα κρούσματα αφορούσε την παιδίατρο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, η διάγνωση της οποίας οδήγησε στο κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής του νοσηλευτηρίου και έθεσε τον ΟΚΥπΥ σε συναγερμό, ενώ παράλληλα προκάλεσε μεγάλη ανησυχία μεταξύ επαγγελματιών υγείας και ασθενών.

19 Μαρτίου

Έξι άτομα που είχαν επαφή με κρούσμα που είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες.

Τα τέσσερα κρούσματα από τα έξι αφορούν το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Πρόκειται για τον Διευθυντή του Νοσοκομείου Λεμεσού-Πάφου, μία νοσηλεύτρια, που φέρεται να είχε επαφή με τον Βρετανό ασθενή που είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες με κορωνοϊό και δύο ασθενείς που νοσηλεύονται στον παθολογικό θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου σε ξεχωριστό χώρο.

Εξάλλου, ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι και ο Δρ.Παπακυριακού, ιατρός Ιδιωτικού νοσηλευτηρίου στην Πάφο, η γυναίκα του οποίου είναι νοσηλεύτρια και επίσης επιβεβαιωμένο κρούσμα του ΓΝ Πάφου. Μεταξύ των 6 κρουσμάτων που εντοπίστηκαν από ιχνηλάτηση και μία γυναίκα από τη Λευκωσία.

Επίσης θετικά είναι και  τρία άτομα που είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό (Βουλγαρία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο), παρέμειναν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές όταν παρουσίασαν συμπτωματολογία.

20 Μαρτίου

Τέσσερις επαγγελματίες υγείας στην Πάφο. Δύο νοσηλεύτριες, μια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και μια στα Εξωτερικά Ιατρεία και ένας γιατρός ακτινολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Ένας ορθοπεδικός ιδιωτικής κλινικής στην Πάφο που ενδεχομένως να μολύνθηκε από αλλοδαπή που έχει φύγει από την Κύπρο.

Ένα μέλος του Διοικητικού Προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Τρία κρούσματα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης επαφών, 2 ενδοοικογενειακές και 1 από άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Το εξ αυτών αφορά τον αξιωματικό στο ΤΑΕ Αρχηγείου, συγγενικά πρόσωπα του οποίου είχαν ταξιδέψει τις προηγούμενες μέρες στην Ελλάδα.

Χώρες επιμόλυνσης:

Βρετανία: 14 κρούσματα

(2 Βρετανικές Βάσεις)

Ελλάδα: 7 κρούσματα

Ιταλία: 4 κρούσματα

Γερμανία: 1 κρούσμα

Βουλγαρία: 1 κρούσμα

Βέλγιο: 1 κρούσμα

Ορφανά/Αδιευκρίνιστα: 2 κρούσματα

Τα υπόλοιπα 45 αφορούν επαφές με επιβεβαιωμένο κρούσμα

Στα 75 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο. Από τις 9 Μαρτίου οπότε και καταγράφηκαν τα πρώτα δύο κρούσματα μέχρι και τις 20 του μήνα καταγράφονται 75 κρούσματα εκ των οποίων το 1/3 αφορά επαγγελματίες υγείας, νοσηλευτικό προσωπικό και γιατρούς.

Μέσα σε 11 μόλις μέρες η Κύπρος αριθμεί 75 κρούσματα κορωνοϊού, 45 εκ των οποίων αποτελούν επαφές.

Δύο νοσηλεύονται στην Εντατική Μονάδα του Νοσοκομείου Λεμεσού σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, ενώ άλλοι δύο έλαβαν χθες Παρασκευή εξιτήριο και δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τους ειδικούς να μιλάμε για ίαση.

Ο κορωνοϊός στο νησί εμφανίστηκε ως «Δούρειος Ίππος» στα κρατικά μας νοσηλευτήρια, χτυπώντας επαγγελματίες υγείας της πρώτης γραμμής… Αρχικά «χτύπησε» το Νοσοκομείο Λευκωσίας, μετά αυτό της Πάφου και στη συνέχεια σειρά πήρε αυτό της Λεμεσού. Ανησυχία προκαλεί και η παραδοχή του Υπουργού Υγείας, ότι είναι αδύνατον να περιοριστεί η διασπορά του ιού στα νοσηλευτήρια.

Ο ιός χτύπησε το Νοσοκομείο Πάφου και 2 ιδιωτικά νοσηλευτήρια

Φυσικά το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται και αριθμητικά να αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου αφού τα κρούσματα εκεί έχουν φτάσει τα 19. Συγκεκριμένα τα κρούσματα αφορούν 12 νοσηλευτές, δύο γιατρούς, μία καθαρίστρια και τέσσερις ασθενείς. Επίσης στην Πάφο έχουν νοσήσει και δυο ιδιώτες γιατροί, σε δύο διαφορετικά ιδιωτικά νοσηλευτήρια, τον Ευαγγελισμό και το «Ίασις», το οποίο μετά και όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες, ανοίγει ξανά σήμερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.

9 Μαρτίου

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, ένας 25χρονος Ελληνοκύπριος ο οποίος επέστρεψε από το Μιλάνο στις 26 Φεβρουαρίου. Παρουσίασε συμπτώματα στις 5 Μαρτίου κι ενώ βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και στις εξετάσεις που του έγιναν για 2η φορά επιβεβαιώθηκε ότι νόσησε.

Το δεύτερο κρούσμα, το οποίο σήμανε και συναγερμό στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, ήταν ο 64χρονος Καρδιοχειρούργος που έφτασε στη Λάρνακα από την Αγγλία στις 3 Μαρτίου. Το γεγονός ότι ήταν ασυμπτωματικός και συνέχισε να εργάζεται στην κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ανάγκασε τις κρατικές υπηρεσίες να επιδοθούν σε αγώνα δρόμου για την ιχνηλάτηση των επαφών του.

11 Μαρτίου

Δύο πρόσωπα, 64 και 78 ετών, που έφτασαν από το Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαιώνεται ότι νόσησαν από τον κορωνοϊο. Εντοπίστηκαν με υψηλό πυρετό από τη θερμοκάμερα στο ιατρείο του Αεροδρομίου Λάρνακας.

Άλλο ένα κρούσμα ο 51χρονος οδηγός ταξί  και μία γυναίκα που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στη Λευκωσία.

Γυναίκα από την Ελλάδα που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο με την οικογένεια της. Ήρθε από την Αθήνα στις 3/3/2020. Επιβεβαιώθηκε στις 11/3/20 και τέθηκε σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι της.

12 Μαρτίου

Ένας νεαρός Ε/κ από τη Λευκωσία. Ήρθε από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 8/3/20 και τέθηκε σε αυτοπεριορισμό.

Ένας Ελλαδίτης που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, και το οποίο είχε επιστρέψει από την Ιταλία.

Ένα άτομο που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, και το οποίο είχε εκδηλώσει ήπια συμπτωματολογία μετά την επιστροφή του από την Ελλάδα.

Ένας μεσήλικας που βρίσκεται σε αυτό-περιορισμό, και ο οποίος έφτασε από την Γερμανία.

13 Μαρτίου

Δύο άτομα που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και είχαν επιστρέψει πρόσφατα από την Αθήνα. Πρόκειται για δυο αδέλφια στη Λάρνακα. Η περίπτωση αυτή εξελίσσεται ως «αλυσίδα» τις επόμενες μέρες, αφού θα επιβεβαιωθούν 9 συνολικά μέλη της ίδιας οικογένειας.

Δύο άτομα που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, και τα οποίο είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

13 Μαρτίου

Πέντε άτομα που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό. Πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας στη Λάρνακα και εντοπίστηκαν θετικά στον ιό κατά τη διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Ένα άτομο που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Ένα άτομο που είχε ταξιδέψει πρόσφατα από το Ηνωμένο Βασίλειο, βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

14 Μαρτίου

Δύο άτομα που επέστρεψαν από την Ιταλία, βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Άλλα δύο άτομα της ίδιας οικογένειας στη Λάρνακα. Πρόκειται για τον παππού και την γιαγιά των δύο αδελφών.

Ένας ηλικιωμένος που νοσηλευόταν από τις 3 Φεβρουαρίου στο Νοσοκομείο της Πάφου και είχε δεχθεί επίσκεψη από οικείους του από το Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά και τον εντοπισμό αυτού του κρούσματος, οι αρμόδιες υπηρεσίες έβαλαν «λουκέτο» στο Νοσοκομείο της Πάφου, έθεσαν σε καραντίνα ασθενείς, ακύρωσαν ραντεβού και προγραμματισμένες επεμβάσεις και ξεκίνησαν διαδικασία απολύμανσης αλλά και άμεσης ιχνηλάτησης των επαφών του, μεταξύ ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και επισκεπτών και άλλων ασθενών.

15 Μαρτίου

Πέντε άτομα που επέστρεψαν από το Ηνωμένο Βασίλειο και τα οποία βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές όταν ανέπτυξαν συμπτωματολογία.

Δύο άτομα που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα που είχε εντοπιστεί τις προηγούμενες μέρες. Πρόκειται για ιχνηλάτηση επαφών από πρόσωπα που εντοπίστηκαν με κορωνοϊό και είχαν έρθει από Ελλάδα.

Την ίδια μέρα από τις Βρετανικές Βάσεις ανακοινώθηκαν δύο κρούσματα. Πρόκειται για μέλη των Ένοπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου με μόνιμη έδρα την RAF Ακρωτηρίου. Συγκεκριμένα έναν άνδρα και μία γυναίκα που επέστρεψαν από το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω του Αεροδρομίου Πάφου στις 13 Μαρτίου. Τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό και η Μονάδα Κοινών Υπηρεσιών Υγείας των ΒΒ ενεργοποίησε σχέδιο για εντοπισμό των επαφών τους.

16 Μαρτίου

13 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις 16 Μαρτίου ανακοινώνει το Υπουργείο Υγείας.

10 επαγγελματίες υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου που είχαν επαφή με τον Βρετανό ασθενή που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες. Πρόκειται για οκτώ νοσηλευτές της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, μία γιατρό της ΜΕΘ και μια εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας.

Ένας ασθενής που νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Πάφου οπού νοσηλευόταν ο Βρετανός.

Δύο άτομα που είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό (Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα) και παρουσίασαν συμπτώματα.

17 Μαρτίου

Δύο άτομα που είχαν επαφή με κρούσμα που είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες. Όπως δημοσίευσε η Cyprus Times το ένα αφορά επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος στη Λάρνακα και το δεύτερο γυναίκα 32 ετών που ήρθε από τη Βουλγαρία έχοντας τον ιό. Όπως διαπιστώθηκε είχε νοσήσει η συγκάτοικος της εκεί.

Ένας 31χρονος που είχε επιστρέψει από το Βέλγιο, παρέμεινε σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές όταν παρουσίασε συμπτωματολογία.

18 Μαρτίου

Τέσσερα άτομα που είχαν επαφή με κρούσμα που είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες.

Τρία άτομα που είχαν επιστρέψει από Ελλάδα, παρέμειναν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές όταν παρουσίασαν συμπτωματολογία.

Ένα άτομο από τις Βρετανικές Βάσεις.

Ένα άτομο, του οποίου το ιστορικό διερευνάται και αποτελεί το δεύτερο ορφανό κρούσμα, μετά τον οδηγό ταξί από την Πάφο.

Το ένα από τα κρούσματα αφορούσε την παιδίατρο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, η διάγνωση της οποίας οδήγησε στο κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής του νοσηλευτηρίου και έθεσε τον ΟΚΥπΥ σε συναγερμό, ενώ παράλληλα προκάλεσε μεγάλη ανησυχία μεταξύ επαγγελματιών υγείας και ασθενών.

19 Μαρτίου

Έξι άτομα που είχαν επαφή με κρούσμα που είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες.

Τα τέσσερα κρούσματα από τα έξι αφορούν το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Πρόκειται για τον Διευθυντή του Νοσοκομείου Λεμεσού-Πάφου, μία νοσηλεύτρια, που φέρεται να είχε επαφή με τον Βρετανό ασθενή που είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες με κορωνοϊό και δύο ασθενείς που νοσηλεύονται στον παθολογικό θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου σε ξεχωριστό χώρο.

Εξάλλου, ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι και ο Δρ.Παπακυριακού, ιατρός Ιδιωτικού νοσηλευτηρίου στην Πάφο, η γυναίκα του οποίου είναι νοσηλεύτρια και επίσης επιβεβαιωμένο κρούσμα του ΓΝ Πάφου. Μεταξύ των 6 κρουσμάτων που εντοπίστηκαν από ιχνηλάτηση και μία γυναίκα από τη Λευκωσία.

Επίσης θετικά είναι και  τρία άτομα που είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό (Βουλγαρία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο), παρέμειναν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές όταν παρουσίασαν συμπτωματολογία.

20 Μαρτίου

Τέσσερις επαγγελματίες υγείας στην Πάφο. Δύο νοσηλεύτριες, μια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και μια στα Εξωτερικά Ιατρεία και ένας γιατρός ακτινολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Ένας ορθοπεδικός ιδιωτικής κλινικής στην Πάφο που ενδεχομένως να μολύνθηκε από αλλοδαπή που έχει φύγει από την Κύπρο.

Ένα μέλος του Διοικητικού Προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Τρία κρούσματα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης επαφών, 2 ενδοοικογενειακές και 1 από άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Το εξ αυτών αφορά τον αξιωματικό στο ΤΑΕ Αρχηγείου, συγγενικά πρόσωπα του οποίου είχαν ταξιδέψει τις προηγούμενες μέρες στην Ελλάδα.

Χώρες επιμόλυνσης:

Βρετανία: 14 κρούσματα

(2 Βρετανικές Βάσεις)

Ελλάδα: 7 κρούσματα

Ιταλία: 4 κρούσματα

Γερμανία: 1 κρούσμα

Βουλγαρία: 1 κρούσμα

Βέλγιο: 1 κρούσμα

Ορφανά/Αδιευκρίνιστα: 2 κρούσματα

Τα υπόλοιπα 45 αφορούν επαφές με επιβεβαιωμένο κρούσμα

gallery

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας τα έκτροπα της Λεμεσού. 7 συλλήψεις (pics-video)

Και ανήλικοι μεταξύ των συλληφθέντων. Φωτιές, πετροβολισμοί, τραυματισμοί και ζημιές είναι ο απολογισμός

Δεν έπιασαν τόπο τα πρώτα μέτρα… βαρόμετρο τα επόμενα 24ωρα

Σε συναγερμό ο ΟΚΥπΥ μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων στο Νοσοκομείο Κυπερούντας - Ανησυχία για τις διαμαρτυρίες

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

gallery

ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας και πορεία κατά των μέτρων στη Λεμεσό. Σημειώθηκαν επεισόδια (pics)

Πορεία διαμαρτυρίας κατά των μέτρων και της διαφθοράς στη Λεμεσό - Σημειώθηκαν επεισόδια - Επί τόπου Αστυνομία Εκδήλωση διαμαρτυρίας πολιτών και πορεία στην παραλιακή Λεμεσό....

MC MEDIA NETWORK

MC MEDIA NETWORK

Lifestyle

gallery

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας τα έκτροπα της Λεμεσού. 7 συλλήψεις (pics-video)

Και ανήλικοι μεταξύ των συλληφθέντων. Φωτιές, πετροβολισμοί, τραυματισμοί και ζημιές είναι ο απολογισμός

Lifestyle

Advertorials