MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών ο Κόφι Ανάν

Advertisement

Sponsored by exness

Απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών ο Κόφι Ανάν – Επί σειρά δεκαετιών διπλωμάτης και πρώην ΓΓ του ΟΗΕ – Κατέθεσε το Σχέδιο Ανάν για επίλυση του Κυπριακού που απορρίφθηκε το 2004 – Το 2001 του απονεμήθηκε από κοινού με τον ΟΗΕ το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης

Advertisement

Απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών ο πρώην ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

Ο επί σειρά δεκαετιών διπλωμάτης υπέστη ανακοπή καρδιάς. Μια στενή πηγή στην οικογένεια επιβεβαίωσε σε διεθνή ΜΜΕ τη θλιβερή είδηση ​​και δήλωσε ότι ο κ. Annan πέθανε σήμερα το πρωί, Σάββατο 18 Αυγούστου 2018, σε νοσοκομείο στην Βέρνη.

Επί θητείας του στη Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ είχε κατατεθεί ενώπιον του Κυπριακού λαού το Σχέδιο Ανάν το οποίο απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων το 2004.

Την 1 Ιανουαρίου 1997, ο Κόφι Ανάν ανέλαβε τη θέση του γενικού γραμματέα του Ο.Η.Ε. σε αντικατάσταση του Αιγυπτίου Μπούτρος Μπούτρος-Γκάλι. Η θητεία του στη θέση αυτή ανανεώθηκε την 1 Ιανουαρίου 2002 και έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2006. Είναι ο δεύτερος Αφρικανός γενικός γραμματέας του ΟΗΕ και ο πρώτος διοικητικός υπάλληλος του Οργανισμού που κατόρθωσε να φτάσει μέχρι την υψηλότερη διοικητική και πολιτική βαθμίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Κόφι Ανάν θεωρείται από τους πιο διακριτικούς και ευέλικτους διπλωμάτες. Ως γενικός γραμματέας του ΟΗΕ προσπάθησε «να φέρει τον Οργανισμό κοντά στον κόσμο». Στα επιτεύγματα της θητείας του συμπεριλαμβάνονται η απομάκρυνση των ινδονησιακών στρατευμάτων κατοχής από το Ανατολικό Τιμόρ (1999), η απομάκρυνση του Ισραηλινού Στρατού από τον Νότιο Λίβανο (2000), καθώς και διάφορες πρωτοβουλίες για την επίλυση πολλών προβλημάτων του πλανήτη (AIDS, φτώχεια, κ.ά.).

Το 2001 του απονεμήθηκε από κοινού με τον ΟΗΕ το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network