MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δεν κατάλαβε τι υπέγραφε λέει η μητέρα της άτυχης 8χρονης…

Advertisement

Sponsored by exness

Στα χέρια του ΤΑΕ Λεμεσού -με οδηγίες του Αρχηγείου- η υπόθεση θανάτου της 8χρονης που «έσβησε» τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Advertisement

Η μητέρα της 8χρονης Μαρίας, έδωσε πρώτα κατάθεση χθες στον αστυνομικό σταθμό Πολεμιδιών και σήμερα κλήθηκε εκ νέου για κατάθεση, αυτή τη φορά στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού. Κατάθεση η οποία λήφθηκε στην παρουσία της 18χρονης κόρης της για σκοπούς μετάφρασης, αφού η γυναίκα είναι από τη Βουλγαρία και ισχυρίζεται ότι δε μιλά καλά ελληνικά.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην κατάθεση της η μητέρα της άτυχης 8χρονης, ισχυρίστηκε ότι δε ζήτησε η ίδια εξιτήριο και είπε ότι υπέγραψε μεν ένα χαρτί, χωρίς ωστόσο να καταλάβει τι ακριβώς ήταν αυτό. Σημειώνεται ωστόσο ότι παρούσα εκείνη τη στιγμή ήταν και η 18χρονη κόρη της, η οποία μιλά άπταιστα ελληνικά.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι γιατροί την ώρα που έφευγε η μητέρα με την μικρή από το Νοσοκομείο, την παρότρυναν να επιστρέψει και την επόμενη μέρα στο Νοσοκομείο.

Η Αστυνομία διερευνά την υπόθεση και έχει ήδη ζητήσει τη συνδρομή Λειτουργού του Υπουργείου Υγείας. Ο Λειτουργός του Υπουργείου αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το κατά πόσον είχε ή όχι κάρτα νοσηλείας η γυναίκα.

Στο μεταξύ έχουν ήδη ληφθεί καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ για κατάθεση κλήθηκε νωρίς το βράδυ και η 18χρονη αδελφή της άτυχης 8χρονης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η αλλοδαπή μητέρα του άτυχου κοριτσιού μετέφερε γύρω στις 7 και 30 το απόγευμα της Κυριακής το παιδί της στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου Λεμεσού με υψηλούς πυρετούς. Οι γιατροί προχώρησαν αμέσως με εισαγωγή και με ταχείς διαδικασίες λόγω της κατάσταση του, το παιδί μεταφέρθηκε στο παιδιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου για νοσηλεία. Γύρω στις 10 το βράδυ, κατόπιν δικής της επιθυμίας και αφού υπέγραψε σχετικό έγγραφο ώστε να του δοθεί εξιτήριο, η μητέρα μετέφερε το παιδί πίσω στην οικία τους.

Λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα επέστρεψε στο Νοσοκομείο Λεμεσού με το παιδάκι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, η άτυχη μικρούλα υπέστη σηπτικό σοκ. Κατά τη νεκροτομή λήφθηκαν και δείγματα τα οποία θα σταλούν για ιστολογικές εξετάσεις.

Η έκθεση γεγονότων που έλαβε το Υπουργείο Υγείας

Έκθεση γεγονότων σε σχέση με το περιστατικό θανάτου 8χρονου παιδιού στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού υποβλήθηκε σήμερα στο γραφείο του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας θεωρεί ότι σύμφωνα με την Έκθεση Γεγονότων  «διαφαίνεται ότι τηρήθηκαν όλες οι δέουσες διαδικασίες που ακολουθούνται σε ίδια περιστατικά και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενήργησε με ευαισθησία και ευσυνειδησία για την αντιμετώπιση του παιδιού, παρά την άρνηση συνεργασίας από τη μητέρα».

Η Έκθεση Γεγονότων αναφέρει συγκεκριμένα ότι αργά το απόγευμα της Κυριακής, 5 Αυγούστου 2018, 8χρονο παιδί μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, παρουσιάζοντας αφθώδη στοματίτιδα και αφυδάτωση.

Οι γονείς του παιδιού ανέφεραν πως το παιδί παρουσίαζε πυρετό από διημέρου και άρνηση λήψης τροφής και υγρών. Ο επί καθήκοντι Ιατρός εξέτασε διεξοδικά το παιδί και ενημέρωσε τηλεφωνικά την εφημερεύουσα Παιδίατρο για τα ευρήματα.

Οι δύο Ιατροί από κοινού αποφάσισαν την εισαγωγή του παιδιού στην Παιδιατρική Κλινική για περαιτέρω νοσηλεία και χορήγηση εξειδικευμένης θεραπείας.

Ο Ιατρός του ΤΑΕΠ εξήγησε στους γονείς τη σοβαρότητα της κατάστασης του παιδιού και τους λόγους που αυτό έχρηζε περαιτέρω νοσηλείας.

Κατά τη μεταφορά του στην Παιδιατρική Κλινική, η μητέρα αρνείτο την εισαγωγή του παιδιού, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε αμέσως τηλεφωνικά η εφημερεύουσα Παιδίατρος, μέσω της επί καθήκοντι Νοσηλεύτριας.

Παρά τις συστάσεις της Παιδιάτρου, η μητέρα επέμεινε να αρνείται την εισαγωγή και τη νοσηλεία του παιδιού και ζήτησε να υπογράψει το σχετικό έντυπο ανάληψης της ευθύνης μη νοσηλείας του παιδιού της. Η Νοσηλεύτρια ενημέρωσε την Παιδίατρο για την επιθυμία της μητέρας.

Με την παρέλευση κάποιων ωρών, το παιδί μεταφέρθηκε εκ νέου στο ΤΑΕΠ σε κωματώδη κατάσταση και κλήθηκε από τους επί καθήκοντι ιατρούς η εφημερεύουσα Παιδίατρος και η Βοηθός Διευθύντρια, Υπεύθυνη της Παιδιατρικής Κλινικής. Για την αντιμετώπιση του περιστατικού, κλήθηκε Αναισθησιολόγος, ενώ ενημερώθηκε και Εντατικολόγος του Μακάρειου Νοσοκομείου, και δόθηκαν οδηγίες τηλεφωνικά όταν αυτό ζητήθηκε.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού να επαναφέρει το παιδί, αυτό κατέληξε.

Σημειώνεται ότι με βάση τον περί της Κατοχύρωσης και της Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ασθενών Νόμο του 2004, η παροχή φροντίδας υγείας χορηγείται στους ασθενείς μετά από συγκατάθεση των ιδίων ή των εκπροσώπων τους.

Επίσης, στην περίπτωση ανηλίκου, η φροντίδα υγείας παρέχεται μόνο με τη συγκατάθεση των γονέων ή άλλου προσώπου, το οποίο δυνάμει του νόμου δύναται να παράσχει τέτοια εξουσιοδότηση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network