MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δύσκολη «μάχη» με τις φλόγες στη Λεμεσό… (pics-video)

Advertisement

Sponsored by exness

Δύσκολη μάχη με τις φλόγες βορειοδυτικά της Γερμασόγειας στη Λεμεσό – Σε δύσβατη περιοχή μαίνεται η πυρκαγιά – Σε σημείο που βρίσκονται και κατοικίες – Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης με πτητικά μέσα επιχειρούν για κατάσβεση – Στη Λεμεσό και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Advertisement

Νεότερη ενημέρωση:

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Γερμασόγεια μετά και τις μεγάλες προσπάθειες των δυνάμεων κατάσβεσης – Απομένει η αντιμετώπιση μίας εστίας φωτιάς ώστε η φωτιά να τεθεί υπό μερικό έλεγχο

Προηγούμενη ενημέρωση:

Το δύσβατο της περιοχής δυσχεραίνει το έργο πυρόσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι βορειοδυτικά της Γερμασόγιας στην Επαρχία Λεμεσού.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την Πυροσβεστική, μας αναφέρθηκε ότι στην περιοχή συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι και ότι οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης δίνουν μάχη με τον χρόνο για να προλάβουν το σκοτάδι.

Η πυρκαγιά μαίνεται -σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία- σε άγρια βλάστηση. Στο σημείο επιχειρούν πολλές επίγειες δυνάμεις από την πόλη και Επαρχία Λεμεσού  οι οποίες σταδιακά ενισχύονται από ΕΜΑΚ , Λάρνακα,  Πάφου και Αγρ. Νήσου. Επίσης επιχειρούν εναέρια μέσα τα οποία σταδιακά φτάνουν σε αριθμό τα 8 με την εφαρμογή του Σχεδίου Ίκαρος. Στην πυρκαγιά εργάζονταν επιπρόσθετα  ισχυρές δυνάμεις από Τμήμα Δασών, Ταμείο Θήρας και Επαρχιακή  Διοίκηση.

Συνολικά, επιχειρούν 17 οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, 8 από Τμήμα Δασών, 2 από Επαρχιακή Διοίκηση, 3 της Πολιτικής Άμυνας και 1 του Ταμείου Θήρας.  Επίσης προσέρχονται εθελοντικές ομάδες. Εναέρια μέσα επιχειρούν για κατάσβεση των εστιών φωτιάς σε απροσπέλαστες περιοχές.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι κάτι που δυσκολεύει το έργο πυρόσβεσης.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκεταικαι ο Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, ο οποίος μιλώντας νωρίτερα στη Cyprus Times επεσήμανε ότι το έργο πυρόσβεσης είναι δύσκολο. «Τα πρώτα λεπτά της πυρκαγιάς επικράτησε πανικός από τους κάτοικους της περιοχής οι οποίοι ζητούσαν από τα μέλη της Πυροσβεστικής να ενεργήσουν για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους» είπε ο κύριος Τράγκολας.

Το γεγονός ότι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης παρέμειναν σε σημείο πλησίον των κατοικιών που βρίσκονται στην περιοχή, είχε ως αποτέλεσμα η πυρκαγιά να ξεφύγει προς τα βορειοδυτικά.

Στο μεταξύ όπως πληροφορούμαστε σπίτια στην περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά έμειναν χωρίς ρεύμα, ενώ αποκόπηκε από την Αστυνομία η οδός Αγίας Παρασκευής, ο δρόμος δηλαδή που οδηγεί προς τον φράκτη για λόγους ασφαλείας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ Δημήτρη Ναθαναήλ, χωρίς ρεύμα έχουν μείνει σπίτια σε Γερμασόγεια, Ακρούντα και Φοινικάρια. «Στις φλόγες παραδόθηκαν πάσσαλοι της ΑΗΚ καθώς και εναέριος μετασχηματιστής, οπότε κρίθηκε αναγκαίο όπως διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος» ανέφερε ο κύριος Ναθαναήλ.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, το ρεύμα έχει επιστρέψει στο 75% των περιοχών που είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση και μέχρι τις 7 το απόγευμα αναμενόταν να επανέλθει σε όλες τις περιοχές.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network