MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Νέστορος: Κατανόηση από Κομισιόν για θέμα λειψάνων στο Δίκωμο

Advertisement

Sponsored by exness

Η υπόθεση που αφορά τις πληροφορίες για μεταφορά οστών αγνοουμένων σε σκυβαλότοπο στο Δίκωμο είναι ενδεχομένως μια από τις πιο δύσκολες που θα κληθεί η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) να διερευνήσει, είναι όμως καθήκον μας να αντιμετωπίσουμε την όποια δυσκολία και σε αυτό έχουμε την απόλυτη στήριξη της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατανοεί τη σοβαρότητα του ζητήματος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ το μέλος της ε/κ πλευράς στη ΔΕΑ Νέστορας Νέστορος.

Advertisement

Τόνισε ακόμη ότι οι περιπτώσεις των Ασσιωτών αγνοουμένων, καθώς και των λοιπών υποθέσεων αγνοουμένων όπου τεκμηριώνεται η μετακίνηση οστών, παραμένουν ανοικτές μέχρι να εντοπιστούν οι δευτερογενείς χώροι ταφής.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ για το ζήτημα της μεταφοράς λειψάνων αγνοουμένων στον σκυβαλότοπο του Δικώμου – σε χώρο όπου αργότερα υλοποιήθηκε έργο που στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Κανονισμού – με αφορμή τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για δυσκολίες για εκσκαφή στον χώρο αυτό – ο κ. Νέστορος ανέφερε ότι «έχουμε υποχρέωση να διερευνήσουμε όλες τις πληροφορίες που έρχονται στη ΔΕΑ όσο δύσκολο και αν είναι αυτό”.

“Η υπόθεση του σκυβαλότοπου Δικώμου είναι ενδεχομένως μια από τις πιο δύσκολες που θα κληθεί η ΔΕΑ να διερευνήσει. Είναι όμως καθήκον μας να αντιμετωπίσουμε την όποια δυσκολία και ευτυχώς έχουμε και την απόλυτη στήριξη της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. H δε Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατανοεί τη σοβαρότητα του ζητήματος”, επεσήμανε.

Είχαμε συνάντηση στα τέλη Μαΐου με τη Διευθύντρια στην Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων Mary McCarthy η οποία εξέφρασε κατανόηση στο ζήτημα αυτό, όπως αυτή έχει εκφραστεί και από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, είπε ο κ. Νέστορος.

“Οι πληροφορίες που υπάρχουν θέλουν ανάλυση και επιστημονική διαχείριση. Προσπαθήσαμε να βρούμε χάρτες του παρελθόντος για να τους συνδέσουμε με τις μαρτυρίες που υπάρχουν. Όταν εμείς είμαστε έτοιμοι θα έλθει στην Κύπρο ο Πορτογάλος σύμβουλος που ασχολήθηκε με το project αποκατάστασης του χώρου για να μας πει πώς θα προχωρήσουμε”, σημείωσε

Σε ερώτηση κατά πόσον προσβλέπει σε βελτίωση των ρυθμών εντοπισμού λειψάνων, ο κ. Νέστορος απάντησε ότι γίνονται εντατικές προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή, όμως εξαρτάται και από την στάση της Τουρκίας κατά πόσον θα παραχωρήσει ή θα επιτρέψει την παραχώρηση πληροφοριών ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις περιοχές όπου έγιναν περισυλλογές νεκρών και μαζικές ταφές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network