MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έκτακτη μίνι-Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό επιθυμεί η Μέρκελ 

Advertisement

Sponsored by exness

Εκτακτη μίνι-Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό επιθυμεί η Α. Μέρκελ – Με χώρες οι οποίες πλήττονται ιδιαίτερα από το πρόβλημα

Advertisement

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής με αντικείμενο την προσφυγική κρίση επιδιώκει να συγκληθεί η Καγκελάριος της Γερμανίας ‘ Αγκελα Μέρκελ, με χώρες οι οποίες πλήττονται ιδιαίτερα από το πρόβλημα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Bild, η Καγκελάριος επιθυμεί η έκτακτη “μίνι” σύνοδος να πραγματοποιηθεί πριν το τακτικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28 και 29 Ιουνίου, πιθανότατα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. `Οπως αναφέρει η εφημερίδα, η Καγκελάριος θέλει σε αυτή τη συνάντηση να συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Αυστρία, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν θα συμμετάσχουν η Ισπανία και οι βαλκανικές χώρες.

Σύμφωνα πάντως με Ιταλό κυβερνητικό αξιωματούχο δεν έχει ακόμη ληφθεί οριστική απόφαση, ενώ δεν είναι σαφές το πότε ακριβώς μπορεί να συγκληθεί.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Καγκελάριος υφίσταται ισχυρή πίεση από τον κυβερνητικό της εταίρο, τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), για το θέμα των προσφύγων, καθώς ο αρχηγός τους και Υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, απειλεί να δράσει με ή χωρίς την έγκρισή της, δίνοντας εντολή να απελαύνονται στα σύνορα μετανάστες χωρίς έγγραφα ή μετανάστες των οποίων η αίτηση ασύλου έχει απορριφθεί σε άλλο κράτος – μέλος της ΕΕ.

Από την πλευρά της, η κ. Μέρκελ επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ότι η απάντηση στην προσφυγική κρίση θα πρέπει να είναι ευρωπαϊκή και όχι ενός μεμονωμένου κράτους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal