MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έφθασαν στη Βαλένθια διασωθέντες από το πλοίο Aquarius

Advertisement

Sponsored by exness

Έφθασαν στη Βαλένθια διασωθέντες από το πλοίο Aquarius – Μετά από μία εβδομάδα περιπλάνησης στη Μεσόγειο

Advertisement

Ξεκίνησαν να φθάνουν στο λιμάνι της Βαλένθια στην Ισπανία οι πρώτοι από τους 630 μετανάστεςπου διασώθηκαν από το πλοίο Aquarius, μετά από μία εβδομάδα περιπλάνησης στη Μεσόγειο.

Ένα από τα πλοία της ιταλικής ακτοφυλακής, το Ντατίλο που μετέφερε αριθμό μεταναστών μπήκε στο λιμάνι περίπου στις 06.30 τοπική ώρα (07.30 ώρα Ελλάδος). Οι υπόλοιποι μετανάστες μεταφέρονται με δεύτερο πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής, το Οριόνε και από το Aquarius, το οποίο ανήκει σε μη κυβερνητικές οργανώσεις. Τα δύο πλοία αναμένεται από τις αρχές να φτάσουν στην Ισπανία περίπου στις 12.00 τοπική ώρα (13.00 ώρα Ελλάδος).

Για αυτούς τους 450 άνδρες, τις 80 γυναίκες εκ των οποίων επτά εγκυμονούσες, τους 89 έφηβους και τα 11 παιδιά κάτω των 13 ετών που διασώθηκαν από το Aquarius και ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη, η άφιξη στη Βαλένθια σηματοδοτεί το τέλος ενός μεγάλου ταξιδιού κατά τη διάρκεια του οποίου έγιναν ο καταλύτης για τη δημιουργία νέων ρηγμάτων στην Ευρώπη σχετικά με το μεταναστευτικό.

Η Ιταλία λίγες ημέρες μετά την αλλαγή κυβέρνησης είπε όχι στην είσοδο των μεταναστών, όπως έκανε και η Μάλτα με αποτέλεσμα το Aquarius να περιπλανάται στη Μεσόγειο για αρκετές ημέρες.

Πηγή: CNN Greece

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal