MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων 

Advertisement

Sponsored by exness

Ολοκληρώθηκε η εξεταστική περίοδος – Τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου αναμένονται τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων 

Advertisement

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Παγκύπριων Εξετάσεων 2018 αναμένεται περί τα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Τέρψα Κωνσταντινίδου.

Οι Παγκύπριες εξετάσεις είχαν αρχίσει τη Δευτέρα 14 Μαΐου, και ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 8 Ιουνίου.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κα. Κωνσταντινίδου είπε ότι τα εξεταζόμενα μαθήματα τελείωσαν και προχωρούσαν παράλληλα με τα εξεταζόμενα μαθήματα στους συντονισμούς των μαθημάτων, στις δοκιμαστικές βαθμολογήσεις, στις κανονικές βαθμολογήσεις.

«Τώρα, αυτή τη στιγμή, συνεχίζεται η βαθμολόγηση για αρκετά μαθήματα. Την ίδια ώρα έχουμε τις αναβαθμολογήσεις, τη μηχανογράφηση, τους ελέγχους, οι οποίοι είναι ουκ ολίγοι για να μπορέσουμε να στείλουμε αποτελέσματα τόσο για σκοπούς απόλυσης στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης και μετά να προχωρήσουμε στην πρώτη κατανομή των θέσεων για τα Πανεπιστήμια της Κύπρου και τις στρατιωτικές σχολές της Ελλάδος», πρόσθεσε.

Περί τα μέσα Ιουλίου, συνέχισε η κα. Κωνσταντινίδου, θα προχωρήσουν στα Κέντρα Συγκέντρωσης Αιτήσεων για να μαζευτούν οι αιτήσεις και οι επιλογές των υποψηφίων για τα Πανεπιστήμια της Ελλάδος, ούτως ώστε να στείλουν τη βάση δεδομένων στην Ελλάδα για να κάνει την κατανομή στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας.

Ερωτηθείσα πότε αναμένεται περίπου να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων, η κα. Κωνσταντινίδου είπε ότι γύρω στις 22 με 23 Ιουνίου υπολογίζεται να σταλούν οι αρχικές βαθμολογίες στα σχολεία.

«Η κατανομή των θέσεων δεν ξέρω φέτος ακριβώς ημερομηνία, δηλαδή δεν μπορώ να πω τέλος του μήνα, μπορεί να είναι και αρχές Ιουλίου, διότι έχουμε και τις αντεξετάσεις που μετακινήθηκαν τον Ιούνιο, οπότε περίπου εκείνες τις ημερομηνίες, τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, κάποιες μέρες σε εκείνη την περίοδο», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τη διαδικασία της Ελλάδας, η κα. Κωνσταντινίδου είπε ότι θα εκδώσουν ανακοίνωση με όλες τις λεπτομέρειες και σημείωσε ότι θα γίνουν Κέντρα Συγκέντρωσης Αιτήσεων ανά Επαρχία.

«Θα προσέλθουν όσοι ενδιαφέρονται για τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας να υποβάλουν τις αιτήσεις τους με τις επιλογές τους για τα διάφορα τμήματα που τους ενδιαφέρουν στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος και θα προχωρήσει η Υπηρεσία Εξετάσεων να κάνει την επεξεργασία της και να στείλει τις βάσεις δεδομένων με τις επιλογές και τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων των υποψηφίων στο Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος για να μπορέσει να κάνει την κατανομή για τα Πανεπιστήμια της Ελλάδος», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το θέμα που προέκυψε με το εξεταστικό δοκίμιο της Φυσικής, η κα. Κωνσταντινίδου είπε ότι η βαθμολογία θα διαμορφωθεί βάσει της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας.

Κληθείσα να σχολιάσει τις αντιδράσεις στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής για λάθη που προκύπτουν σε εξεταστικά δοκίμια, θέτοντας και θέμα για τους θεματοθέτες, η κα. Κωνσταντινίδου είπε ότι ο πρώτος τους στόχος είναι να τελειώσουν οι εξετάσεις.

«Όταν λέμε εξετάσεις, δεν είναι μόνο τα εξεταζόμενα μαθήματα. Είναι όλη η διαδικασία, η οποία είναι πολυεπίπεδη. Αφού ακόμα και τα εξεταστικά κέντρα τα διεθνή, όπως είναι τα GSE για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι δουλεύουν πάνω σε ένα εξεταστικό δοκίμιο δυο χρόνια και ακόμα γίνονται λάθη. Γίνονται λάθη. Το θέμα είναι ότι η αρμόδια αρχή βάσει και του σχετικού άρθρου της νομοθεσίας των περί διεξαγωγής των Παγκύπριων Εξετάσεων του 2016, προχώρησε σε μεταγενέστερο στάδιο, όπως αναγράφεται στο άρθρο τούτο και έδωσε θεραπεία στο συγκεκριμένο θέμα το οποίο δημιουργήθηκε», σημείωσε.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι η αρμόδια αρχή μετά το τέλος των εξετάσεων θα μελετήσει όλα τα θέματα τα οποία έχουν αναφυεί στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2018.

«Θα τα δούμε όλα με στόχο μας τη βελτίωση του όλου συστήματος», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal