MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο σκοτεινός κόσμος των «Vor V Zakone»… Μία από τις σκληρότερες μαφιόζικες οργανώσεις και στη μέση η Κύπρος

Advertisement

Sponsored by exness

Οι φόβοι που ο ίδιος ο Καλογερίδης εξέφρασε για τη ζωή του… Το γεγονός ότι θεωρείται άκρως επικίνδυνος εγκληματίας καθώς και η διαβόητη εγκληματική οργάνωση «Vor V Zakone» στο φόντο ανάγκασαν για μία ακόμη φορά την Αστυνομία να μετατρέψει σε φρούριο το Δικαστικό Μέγαρο Λεμεσού όπου μεταφέρθηκε το πρωί ο Χαράλαμπος Καλογερίδης.

Advertisement

Πάνοπλα μέλη του ειδικού αντιτρομοκρατικού ουλαμού, της ΜΜΑΔ και του ΤΑΕ Λεμεσού περικύκλωσαν τον Καλογερίδη, τον οποίο συνόδευσαν στη δικαστική αίθουσα που ήταν άδεια. Η διαδικασία έγινε για μία ακόμη φορά κλεισμένων των θυρών για λόγους ασφαλείας.

Αν και από την αρχή ο Καλογερίδης είχε θεωρηθεί από την Αστυνομία ως επικίνδυνο πρόσωπο, φαίνεται ότι η ληστεία της ΣΠΕ Αγίου Αθανασίου, τη διάπραξη της οποίας και παραδέχτηκε, ήταν μόνο η μία όψη του νομίσματος.

Ο Καλογερίδης πρόσφατα «συνδέθηκε» με τον Έρνεστ Λεωνίδη, ο οποίος έπεσε νεκρός από δολοφονικά πυρά στις 8 Φεβρουαρίου του 2018 στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στον εξωτερικό χώρο εστιατορίου στην περιοχή της Γερμασόγειας. Και αυτό γιατί ο Καλογερίδης εντοπίστηκε και συνελήφθη στο διαμέρισμα της μητέρας του Λεωνίδη, με την οικογένεια του οποίου τον συνδέει συγγένεια, όπως πληροφορούμαστε.

Η δολοφονία Λεωνίδη θεωρείται από την Αστυνομία ως μία από τις πιο σοβαρές υποθέσεις καθώς σε αυτή φαίνεται να εμπλέκεται μία από τις πιο σκληρές μαφιόζικες οργανώσεις. Η Vor V Zakone, στην οποία φαίνεται να ήταν αρχικά μέλος ο Λεωνίδης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακολούθως θέλησε να αυτονομηθεί και γι’ αυτό κάποιοι τον ήθελαν νεκρό. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μέλος της συγκεκριμένης διαβόητης οργάνωσης υπήρξε και ο Χαράλαμπος Καλογερίδης.

Πληροφορίες μας μάλιστα αναφέρουν ότι ο Καλογερίδης, φέρει σε μέρη του σώματος του (τουλάχιστον δύο) τατουάζ που απεικονίζουν σύμβολα τα οποία σχετίζονται με την οργάνωση.

«Τα οκτάγωνα αστέρια που βρίσκονται στα γόνατα δείχνουν ότι ο συγκεκριμένος Vor δεν γονατίζει σε καμία εξουσία και δεν είναι υπόλογος σε κανέναν» αναφέρουν ελλαδικά και ξένα δημοσιεύματα τα οποία ασχολήθηκαν κατά καιρούς με την οργάνωση και τα σκοτεινά της μυστικά. Σχετικά δημοσιεύματα που αφορούν την ερμηνεία που δίδεται για το κάθε τατουάζ, υπάρχουν πολλά.

Ο σκοτεινός κόσμος των «Vor V Zakone»… Η ιστορία, η δράση και τα τατουάζ

«Οι κλέφτες του νόμου» όπως μεταφράζονται οι «Vor V Zakone», αποτελούν μία από τις πιο σκληρές μαφιόζικες οργανώσεις παγκοσμίως, με απόλυτη δομή και ιεραρχία, με στενούς δεσμούς, τελετουργικά μύησης και έναν απόλυτο όρκο σιωπής που περιβάλει τα πάντα.

Την αποδοχή ενός μέλους στην ομάδα συχνά την διαδέχονται συγκεκριμένα τατουάζ, επιτρέποντας σε όλα τα μέλη του εγκληματικού κόσμου να αναγνωρίζουν αμέσως έναν «κλέφτη του νόμου».

Για να γίνει κάποιος «βορ» πρέπει να επιδείξει σημαντικές ηγετικές ικανότητες, να έχει εγκληματικά «χαρίσματα», …μαζί με ένα καλά τεκμηριωμένο ποινικό μητρώο. Μόλις γίνει αποδεκτός, πρέπει να ζήσει σύμφωνα με τον «κώδικα των κλεφτών». Η ποινή για παραβίαση αυτού του κώδικα είναι συχνά ακρωτηριασμός ή θάνατος.

Σήμερα, οι «Βορ» έχουν εξαπλωθεί στην Γαλλία, στην Ισπανία, στην Γερμανία, στα Βαλκάνια και την Ελλάδα, ακόμα και στις ΗΠΑ. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι στις ΗΠΑ κατά την θητεία του πρώην Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης μαφιόζικης οργάνωσης ήταν πολύ ψηλά στην ατζέντα του.

Εμπλέκονται σε όλα, από κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες, έως μαστροπεία, διακίνηση ναρκωτικών, μέχρι και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ενώ λειτουργούν και ως «διαιτητές» σε αντιπαλότητες μεταξύ αντίθετων ομοεθνών οργανώσεων.

Τα τατουάζ των «Vor V Zakone»

Τα τατουάζ των «Βορ» χαρακτηρίζονται από ένα πολύπλοκο σύστημα συμβολισμών. Το τατουάζ που κάνει ένα νέο μέλος και δηλώνει την ένταξη του στην συμμορία συνήθως τοποθετείται στο στήθος ή στο μπράτσο και συνδυάζεται μ’ ένα τριαντάφυλλο.

  • Το αγκαθωτό συρματόπλεγμα απεικονίζει τα χρόνια της ποινής που έχει καταδικαστεί κάποιος να εκτίσει.
  • Τα «αστέρια» ανάλογα με τις κορυφές που έχουν δηλώνουν τα χρόνια της ποινής.
  • Τα «οκτάγωνα αστέρια» που βρίσκονται στο δεξί και αριστερό άνω θωρακικό μέρος σημαίνουν πως εκείνος που τα έχει είναι Vor V Zakone. Τα οκτάγωνα αστέρια που βρίσκονται στα γόνατα δείχνουν ότι ο συγκεκριμένος Vor δεν γονατίζει σε καμία εξουσία και δεν είναι υπόλογος σε κανέναν.
  • Ο «ιστός αράχνης» υποδηλώνει πως ο κρατούμενος έχει σχέση με το εμπόριο ναρκωτικών. Όταν μέσα στον ιστό υπάρχει και η αράχνη σημαίνει πως ο κρατούμενος έχει κάποιον εθισμό στα ναρκωτικά.
  • Τα «κρανία» δείχνουν πώς ο κρατούμενος είναι σκληρός και αδίστακτος δολοφόνος και τα τατουάζ αυτά συνήθως τα χτυπούν μόνο υψηλόβαθμα μέλη των Vory V Zakone.

Με πληροφορίες News247

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal