MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα καλοκαιριάτικα… Ζημιές και προβλήματα (pics-video)

Advertisement

Sponsored by exness

Μετράνε τις «πληγές» τους σε Λακατάμια και  Ανθούπολη – Ζημιές και προβλήματα άφησε πίσω της η καλοκαιρινή καταιγίδα – Έτρεχε η Πυροσβεστική – Φώναζαν οι πολίτες – Διασώθηκαν παιδάκια που είχαν εγκλωβιστεί σε λεωφορείο και οδηγοί που «κόλλησαν» στους πλημμυρισμένους δρόμους

Advertisement

Βροχές «χρυσάφι» αλλά, δεν έλειψαν τα προβλήματα..

Η καλοκαιρινή μπόρα που ξέσπασε χθες και έπληξε πολλές περιοχές της Λευκωσίας αλλά και της Λάρνακας άφησε πίσω της αρκετές ζημιές.

Αν και -όσον αφορά τα ευχάριστα- η γη ξεδίψασε από την έντονη βροχόπτωση δεν έλειψαν τα προβλήματα, ως συνήθως. Αρκετά υποστατικά πλημμύρησαν κυρίως σε Λακατάμια και Ανθούπολη, ενώ οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματα τους από τα ορμητικά νερά. Ευτυχώς σε δύο περιπτώσεις μέλη της πυροσβεστικής κατάφεραν να διασώσουν έγκαιρα και τους δύο οδηγούς που χρειάστηκαν βοήθεια.

Στην Κοινότητα του Μένοικο διασώθηκαν με τη βοήθεια πολιτών και του Κοινοτάρχη Αντρέα Καλογήρου μικρά παιδάκια τα οποία είχαν εγκλωβιστεί σε λεωφορείο. Με την άφιξη τους στο σημείο τα μέλη της Πυροσβεστικής διέσωσαν και ενήλικες που βρίσκονταν εντός του λεωφορείου.

Ευεργετικές χαρακτηρίζονται από την μία οι βροχές για τους υδατοφράκτες, που η κατάσταση τους κρίνεται τραγική από τους αρμόδιους, αφού είναι μηδαμινά τα αποθέματα νερού, «καταστροφικές» χαρακτηρίστηκαν δε, από κατοίκους της Λακατάμιας στη Cyprus Times.

Αγανακτισμένοι πολίτες ανέφεραν στην ιστοσελίδα μας ότι βρέθηκαν για άλλη μία χρονιά στο ίδιο έργο θεατές.

Η κ.Ναταλία γυναίκα που διαμένει στην οδό Καρδίτσης στην Λακατάμια, προσπαθεί με τους γείτονες, αλλά και την βοήθεια της πυροσβεστικής να απομακρύνουν τα νερά από τα διαμερίσματά τους. Όπως μας ανέφεραν οι ζημιές είναι μερικών χιλιάδων ευρώ.

Την ίδια ώρα και στα ορεινά παραγωγοί και αγρότες βλέπουν τους κόπους μιας χρονιάς να γκρεμίζονται, αφού φρούτα, όπως κεράσια, που ήταν έτοιμα για διαλογή καταστράφηκαν με το πέρας της κακοκαιρίας. Πιο έντονο το φαινόμενο στις περιοχές Προδρόμου και Παλιομύλου.

Επί ποδός η Πυροσβεστική… Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια…

Χαρακτηριστικό βίντεο από κεντρικό οδό στην Ανθούπολη που απέστειλε στη Cyprus Times ο Σύνδεσμος Εφήβων Περιστερώνας.

Μάχη έδινε και χθες η Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τη μία με τις πλημμύρες στη Λευκωσία και από την άλλη με τη μεγάλη φωτιά που μαινόταν στην Λεμεσό και συγκεκριμένα στην Ερήμη.

Η υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε πάνω από 30 κλήσεις για άντληση νερού από υπόγεια και άλλα υποστατικά κυρίως στην Πρωτεύουσα.

Πάντως στους δρόμους δεν έλειψαν και τα τροχαία ατυχήματα λόγω της συσσώρευσης νερού σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου.

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού για αρκετή ώρα χρειάστηκε να αποκοπή η μία λωρίδα κυκλοφορίας, αφού όχημα προσέκρουσε σε κάποιο σημείο του δρόμου και ακινητοποιήθηκε. Μικροτροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της Λευκωσίας.

Θα συνεχιστούν τα «τερτίπια» του καιρού – Στο «κόκκινο» η πυροσβεστική…

Πάντως σε επιφυλακή βρίσκεται και για τις επόμενες ημέρες η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού ο καιρός φαίνεται να έχει «κέφια», σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας και οι έντονες βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν σε εσωτερικό και ορεινά, μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα.

Μέχρι τις 6 το απόγευμα μάλιστα έχει εκδοθεί και κίτρινος συναγερμός από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η επόμενη ημέρα…

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στη Λακατάμια χρειάστηκε να συσταθεί προσωπικό ασφαλείας από τον Δήμο, το οποίο ανταποκρινόταν στις κλήσεις πολιτών για βοήθεια.

Μιλώντας στην Cyprus Times, η Δήμαρχος Λακατάμιας Φωτούλα Χατζήπαπα ανέφερε ότι με το πρώτο φως της ημέρας οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έσπευσαν να καταγράψουν τις ζημιές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία κυρίως στους δημόσιους χώρους, αλλά και όπου χρειαζόταν.

«Ο κόσμος ανησύχησε, εμείς από την πρώτη στιγμή επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με κατοίκους διάφορων οδών που είναι ευάλωτες για να δούμε τι συμβαίνει, αλλά είχαμε και άμεση επικοινωνία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία»

«Έχουμε «έξω» συνεργεία και σήμερα και θα καταγραφούν οι ζημιές σε δημόσιους χώρους, ενώ ήδη καθαρίζονται οι δρόμοι από προσωπικό για να αποφύγουμε τα οποιαδήποτε προβλήματα»

Η κ.Χατζηπαπά απηύθυνε έκκληση προς τους δημότες όπως και οι ίδιοι καθαρίζουν τις σχάρες που βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους, έτσι ώστε να βοηθήσουν στο έργο του δήμου.

Δυστυχώς τόνισε η Δήμαρχος, «είναι αδύνατο οι υφιστάμενες υποδομές με αυτές τις βροχές σε λίγο χρονικό διάστημα να ανταποκριθούν για αυτό υπάρχουν τα προβλήματα.»

«Σε ένα σημείο διορθώθηκε το πρόβλημα, όμως θα τεθεί θέμα για περαιτέρω ανακατασκευή των οχετών αν και είναι πολυδάπανο έργο» κατέληξε η κ.Χατζηπαπά.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network