MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΠΡΟΚΑμια: Fuego στο Κυπριακό, κι ο «πυροσβέστης» λείπει

Advertisement

Sponsored by exness

Μια φούντωση, μια φλόγα… δεν φέρνει την επανέναρξη.

Advertisement

 

Φωτιά στα… μπατζάκια μας, κι ο Γκουτέρες πυροσβέστης. Μόνο που δεν έρχεται για να ξεκαθαρίσει τι τελικά περιλαμβάνει το περιβόητο πλαίσιο. Από τη μια η ε/κ πλευρά επιμένει ότι η τελευταία λέξη του ΓΓ του ΟΗΕ ειπώθηκε στο δείπνο της 4ης Ιουλίου. Από την άλλη η τ/κ πλευρά εμμένει στην άποψη πως ό,τι είχε να πει ο ΓΓ, το είπε στις 30 Ιουνίου.

Από τη μια η ε/κ πλευρά υποστηρίζει ότι η τοποθέτηση Γκουτέρες είναι ξεκάθαρα υπέρ της κατάργησης του υφιστάμενου συστήματος εγγυήσεων και της αποχώρησης των στρατευμάτων. Από την άλλη η τ/κ πλευρά λέει ότι ο ΓΓ μίλησε μόνο για κατάργηση του μονομερούς δικαιώματος επέμβασης και πως η Τουρκία δεν μπορεί να λείπει από την εξίσωση της ασφάλειας. Άντε να βγάλεις άκρη.

Το φίδι από την τρύπα θα κληθεί να βγάλει η προσωρινή απεσταλμένη του Γκουτέρες για το Κυπριακό. Στο Προεδρικό θεωρούν ότι πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία για να γίνει αυτό το ξεκαθάρισμα θέσεων, ούτως ώστε να διαφανεί τι λέει και τι εννοεί η κάθε πλευρά. Μα ελάτε όμως που ούτε η ίδια η Jane Holl Lute γνωρίζει τι θα γίνει με την περίπτωση της. Κι αυτό διότι η τουρκική πλευρά ζήτησε από τον Γκουτέρες να το καθυστερήσει, για να μην βρεθεί αντιμέτωπη με κανένα… χουνέρι η υποψηφιότητα Ερντογάν στις τουρκικές εκλογές.

«Χαλαρά» λένε οι Τούρκοι, «το γοργόν και χάριν έχει» λένε Κυβέρνηση και Αθήνα. Και (ω!) τι έκπληξη, η διαφωνία αγγίζει και την αποστολή της Lute. Ούτε… εκεί τα βρίσκουν. Άρα τζάμπα και το μελάνι που χύθηκε αυτές τις μέρες για τις λέξεις: κινητικότητα, Κυπριακό, Ακιντζί, αποδέχεται.

Έτσι κι αλλιώς η οκά παραμένει 400 δράμια και το Κυπριακό στην κατάψυξη. Τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές στην Τουρκία. Και λέμε τουλάχιστον διότι ούτε ο Ακιντζί δεν ξέρει που θα τον βρει το φθινόπωρο. #να_ετοιμάζονται_οι_ψευδο-επόμενοι

Fuego και στη χθεσινή Τριμερή με το Ισραήλ, η οποία λίγο έλειψε να… τιναχθεί στον αέρα την τελευταία στιγμή. Όλα άρχισαν όταν -σύμφωνα με καλά ενημερωμένες διπλωματικές πηγές- το βράδυ της Δευτέρας χτύπησε το τηλέφωνο στο Προεδρικό και από την άλλη άκρη γραμμής μια ευγενέστατη κοπέλα από το γραφείο του Νετανιάχου ενημέρωνε ότι… δυστυχώς ο Πρωθυπουργός έπρεπε να αναχωρήσει από την Κύπρο τρεις ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα.

Τουτέστιν θα ερχόταν νωρίς το πρωί στην Κύπρο, στις 9 θα πήγαινε στο Προεδρικό και μέχρι τις 11:30… «γεια σας». Τα διπλωματικά γραφεία αναγκάστηκαν να «κουρέψουν» το χρόνο των συναντήσεων και να ακυρώσουν το προγραμματισμένο γεύμα. Έβαλε και η ισραηλινή πλευρά… νερό στο κρασί της και αποδέχτηκε να γίνουν οι δηλώσεις στις 11:20 και μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι ο Νετανιάχου να αναχωρήσει από το Προεδρικό.

Και εκεί που όλοι νόμιζαν πως αυτή θα ήταν η τελευταία αλλαγή στο πρόγραμμα, η καθυστέρηση της άφιξης του Πρωθυπουργού του Ισραήλ (γύρω στις 10:00 έφτασε στο λόφο) έφερε ξανά τα πάνω – κάτω. Το ένα έφερε το άλλο, κι όλο το πρόγραμμα πήγε τόσο… πίσω που έφτασε στο αρχικό! Μόνο που τα μέλη των αντιπροσωπειών έμειναν νηστικά! Όπως μάθαμε ο Νετανιάχου ανέλαβε την ευθύνη, αλλά μετά έφαγε (κρυφά από τους συνεργάτες του) ό,τι ετοίμασαν στα… πρόχειρα οι μάγειροι του Προεδρικού στο γραφείο του Αναστασιάδη.

Fuego όμως και στα κόμματα, που παράλληλα με το «λίφτινγκ» τρέχουν και δεν φτάνουν με τις κάλπες τους. Με την εκλογή των μελών του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ το ερχόμενο Σάββατο, κλείνει και ο δεύτερος κύκλος των εσωκομματικών διαδικασιών του κόμματος για την ανάδειξη της «νέας» ηγεσίας. Και παίρνει σειρά το ΔΗΚΟ, που οδηγείται στις κάλπες στις 10 Ιουνίου.

Όπως όλα δείχνουν οι Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και Μαρίνος Μουσιούτας θα αναμετρηθούν για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, ενώ οι Χ. Ορφανίδης, Α. Αντωνίου, Α. Τρυφωνίδης και Μ. Δαμιανού θα διεκδικήσουν μία από τις τρεις θέσεις Αντιπροέδρου. Πλώρη για ΓΓ του κόμματος βάζει ο Άθως, τη θέση του οποίου (Εκπρόσωπος Τύπου) αναλαμβάνει -ως γνωστόν- ο Μυλωνάς. Και όσοι περισσέψουν, έρχονται Ευρωεκλογές.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network